Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 06:02 uur | 2 bezoekers

SOUL

“Ik vraag me eigenlijk af… Waarom soul..?”
Al jaren heb ik met een vriendin de traditie om “Derde kerstdag” te vieren. Eerste en Tweede kerstdag zijn namelijk erg drukke dagen vol familie en schoonfamilie. Dit jaar gingen we gezellig met zijn tweeën naar SOUL. Een heerlijke lachwekkende voorstelling met Soul written al over it!

Bij binnenkomst keek ik nog even tot hoe laat de voorstelling duurde, we waren met de auto en hadden tot kwart over 10 betaald. Ik keek mijn vriendin even aan… De voorstelling duurde tot kwart voor elf! Er was een pauze, dan zouden we wel even heen en weer rennen.

Zittend op onze 1e rang plekken ( met dank aan mevrouw Renee Willeman van de Rotterdamse Schouwburg) en zonder mensen voor ons, keken we om ons heen. Het was erg rustig, maar dat deerde ons niet. Wij zouden het naar ons zin hebben.

Licht uit, spot aan… Er komen twee mensen binnen in een gymzaal, zachtjes en rustig. Na deze opening komen er steeds meer mensen om de beurt op, ieder met een eigen verhaal, discussie of ervaring. Sommige leuker dan de andere, maar iedere persoon een eigenaardige persoonlijkheid. Waar wij vaak in een deuk lagen, lachten anderen vaak ingetogener. Zichzelf zwart schminkend en elkaar irriterend komen we aan het eind van het eerste deel van de voorstelling door een ‘stroomuitval’ in de gymzaal.

Na de pauze (waarin we niet meer naar de betaalautomaat zijn gerend) zaten de mensen die naast ons zaten ineens voor ons… Hebben wij ze in de eerste helft zo geïrriteerd dat zij ons nu gaan pesten? Gelukkig zijn hun hoofden niet zo groot en kunnen we het nog goed zien. Het muzikale gedeelte begint. Met onder andere acts als James Brown, Marvin Gaye en Tammy Tyrell, The Temptations en The Beatles vermaken wij ons prima. Wij zitten met onze voeten mee te bewegen en willen eigenlijk wel zo’n echte soul beleving hebben. Je weet wel, zoals je die mensen in films altijd mee ziet schreeuwen met de muziek in de kerk… Toen we om ons heen keken zagen we glimlachende mensen, maar geen soul… Helaas, we zouden ons vanavond rustig moeten houden…

Met grappige uitspraken als “Weet je waarom Danny Blind nou @*@* ging trainen? Hij wilde even helemaal niets meer met voetbal te maken hebben”, de liefde van Bianca voor donkere mannen en de geweldige performance van Gerard als ‘soul sister’ die zich eigenlijk af vroeg waarom er voor soul gekozen was, maakt deze voorstelling voor mij een leuk einde aan het jaar. Onze complimenten aan “Gerard”, zelden een jongen zo vrouwelijk zien dansen, schuddend met z’n heupen af en toe het haar naar achteren gooien, geweldig!

Na de voorstelling renden we naar beneden, grepen onze jassen en sprintten naar buiten. “Was het een leuke voorstelling?” vroeg de man bij de garderobe nog. “Ja, was erg leuk” riepen wij terug… Bij de auto aangekomen, hadden we gelukkig geen boete…


 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"