Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 11:52 uur | 2 bezoekers

Russische kunstschool vecht tegen de vervlakking

De Russian School of Arts heeft zich ten doel gesteld om onderwijsinitiatieven te ontwikkelen die Nederland op een hoger niveau brengen.

De vergelijking met de kunstopleidingen in het buitenland enerzijds en die met de sport anderzijds laat zien wat er ontbreekt in de opleiding van talent in de klassieke kunsten in Nederland. Wanneer men de grote internationale concoursen en podia als standaard neemt, kunnen maar weinige Nederlanders daaraan voldoen. De Russian School of Arts heeft zich ten doel gesteld om onderwijsinitiatieven te ontwikkelen die Nederland op een hoger niveau brengen.
Om het doel te bereiken is een afwijkende aanpak en mentaliteit nodig. Kunst dient ter vermaak maar de kunstopleidingen niet. De Russian School of Arts verklaart  de keus voor de Russische methode door de toppositie dat Rusland al eeuwen in deze kunsten bekleedt, gecombineerd met het feit dat Nederland getalenteerde Russische immigranten huisvest die een andere kijk op kunst hebben en bovendien als docent beschikbaar zijn.

De Russian School of Arts geeft sinds kort kunstonderwijs in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Naast de onderwijsactiviteiten organiseert de stichting Russian school of Arts ook concoursen (2006 balletconcours), kunstexposities, workshops en voorstellingen. Dit alles ter ondersteuning van het hoofddoel: talentherkenning en ontwikkeling. Meer informatie kunt u vinden op: www.russianschool.nl

Bij de Russian School of Arts wordt de lat meteen hoog gelegd, niet enkel voor de studenten maar ook voor de docenten. Deze zijn allemaal succesvolle kunstenaars die een opleiding hebben gevolgd bij prestigieuze opleidingsinstituten zoals Het conservatorium van Moskou, The Academy of Arts van St. Petersburg en de Russische Theater Academie. “ Talent ontwikkel je het beste met talent” legt Van Strien verder uit. “Bij ons komt de nadruk op vooruitgang en minder op vermaak. Er wordt lesgegeven volgens de Russische methoden die reeds vele wereldtalenten heeft voortgebracht. Dit betekent zeker niet dat dit een drilinstituut is zoals veel mensen ten onrechte van Russische opleidingen denken. Om vooruitgang te krijgen heb je motivatie nodig. Dus ook voor ons is het essentieel dat het kind het leuk vindt. Bij ons wordt veel aandacht besteedt aan het creëren van een creatieve en stimulerende omgeving waar kinderen onder begeleiding zich optimaal kunnen ontplooien.”

 

Om jonge kinderen niet op het “verkeerde paard” te zetten, kent de Russian School of Arts een Workshop “Kids in Arts”. Gedurende 24 lessen in piano, zang, tekenen, theater en dans kunnen de kinderen proeven wat kunst ze te bieden heeft. De taak van de docent gedurende de workshop is niet zozeer om kennis over te dragen maar om talent bloot te leggen. Aan het einde van de workshop krijgen de ouders een persoonlijk rapport met de bevindingen van elk docent, Samen met de ervaringen van het kind stelt dit de ouders veel beter in staat om een keuze te maken zonder teleurstellingen achteraf. 

 

De Russian School of Arts in Rotterdam kent een sterk internationaal karakter. Ongeveer een derde van de leerlingen is Nederlands een derde is van (half) Russische afkomst en een derde komt uit de rest van de wereld. Meer informatie kunt u via de website www.russianschool.nl  of telefonisch op 010-4181898 verkrijgen.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"