Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 01:28 uur | 2 bezoekers

Checkpoint part two

Aanslag op Balkenende, terrorist in de sauna en een naakte man… Al met al een heftige ervaring voor mij in deze wereld…
Ik had al gelezen dat de voorstelling met terrorisme en radicale ideeën te maken had op een feestmaal. De voorstelling begon in het donker. COM.PLOT begon te zingen, heel vaag maar het kwam later allemaal in het stuk terug.

Toen het licht weer aanging, zag je een vrouw die aan de telefoon zat met een jongeman die zich niet goed voelde. Aha, dacht ik, dat zal onze “potentiële terrorist” zijn. Het gesprek was al snel afgelopen. Het telefoongesprek liep door de hele voorstelling heen, het was wel goed te volgen en erg grappig soms.

Maar toen gebeurde er iets waar ik totaal niet op was voorbereid… Een andere man kwam naar de vrouw toe en zei tegen haar dat ze mooi was. “Dat is alleen de buitenkant, de binnenkant is verrot,” zei de vrouw bitchy. Lachen, dacht ik nog, een pittig vrouwtje. Op het moment dat ik dat dacht, werd er door de man gezegd: “Mag ik je neuken?” “Ja, je doet maar,” kwam er bij de vrouw uit… Daar ging mijn ‘heldin’. En binnen 5 seconden stond de man compleet naakt voor het publiek. Uuhm, dit was toch niet de bedoeling? Het ging toch over terrorisme enzo…?

Gelukkig ging de rest van de voorstelling wel lekkerder. Af en toe ‘rare’ scènes en een vernederde naakte man (doelend op Amerikaanse soldaten?). Maar een naakte man in het begin van de voorstelling, schokkend! Doen ze dit vaker op toneel?

Na de schok, begon er een andere vrouw met een man te praten. Eerst rustig, ze wilde een aanslag plegen op iemand uit de politiek. Bush was te onbereikbaar, dus het moest Balkenende worden, de volgeling van Bush. Ze begon steeds harder te praten, het moést gebeuren, want op deze manier, in deze wereld kan je je kinderen tocht niet laten opgroeien?

Wow, heftig. Balkenende zou dit maar zien…

De dialogen tussendoor, die het feestmaal moesten voorstellen, waren al even heftig. Er werd gediscussieerd over waar in Nederland een aanslag zou worden gepleegd. Vele mensen hebben daar na de aanslagen in het hart van New York (Twin Towers, Pentagon), Madrid en Londen (Subway) al diep over nagedacht. Nee, geen Amsterdam, niet het WTC in Rotterdam of Schiphol Airport. De terroristen zouden voor een nieuwe watersnoodramp willen zorgen!

Wow, heftig. Daar had ik nog niet over nagedacht eigenlijk…

Op het einde van de voorstelling pleegde de ene vrouw een aanslag op Balkenende en zijn familie. De terrorist kwam nog een keer aan de telefoon, hij wist het adres van de telefoniste… Daarna waren ze in de sauna, althans daar kwam je dan later pas achter. De terrorist masseerde de vrouw in de sauna en vertelde over de mannen die de aanslagen in Amerika hadden gepleegd. “Het laatste wat zij deden, was naar een topless bar gaan. Zij wisten hierna zeker dat ze ermee door zouden gaan. En jij bent mijn topless bar…”

Wow heftig…




 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"