Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 17:36 uur | 0 bezoekers

Sprookjes en zo meer

Hoe zat het ook al weer met die nieuwe kleren?

'Vele jaren geleden leefde er een keizer die zo vreselijk veel van mooie, nieuwe kleren hield dat hij al zijn geld uit gaf om zich mooi te maken.'  Zo begint het enige sprookje dat ik als kind ècht leuk vond. Het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer, door Hans Christian Andersen.

Het verhaal over de speciale stof die onzichtbaar was voor iedereen die niet voor zijn ambt deugde of die ongelooflijk stom was. En de keizer die er meteen een kostuum van bestelde omdat hij wel eens wilde weten wie dat dan waren, de dommerds en de niet-functioneerders in zijn rijk.

Toen de proef op de som kwam werd er dus vrolijk op los gelogen. Iedereen zei dat de keizer nu toch werkelijk het allermooiste pak van zijn hele garderobe aan had. Iedereen, behalve het kleine jongetje dat niks te verliezen had en eerlijk zei dat de keizer gewoon in zijn blote kont liep.

Wat een heerlijk verhaal. En wat een goeie raad gaf het me: Weg met pedanterie en angsthazerij! En vooral: nooit kontlikken, voor niemand, al is het een keizer.

Gisteren liep ik op de Wilhelminapier. Op weg naar Hotel New York kon ik niet om Montevideo heen. Een groot reclamebord schreeuwde om aandacht van de voorbijgangers. Te koop, te huur, wonen en werken in één gebouw, kantoren met zwembad, appartementen met fitnessruimte, the finest, the best. En wat las ik daar?! 'Montevideo, dressed for living'.

Ineens moest ik aan mijn favoriete sprookje denken. Okay, ik weet wel dat ING Real Estate en de anderen er mee wilden zeggen dat de sky-appartementen door de toekomstige bewoners zelf konden worden ingedeeld naar eigen inzicht en financiële armslag. Maar toch.....

Op de website werd Montevideo uitbundig door de makelaars aangeprezen. Het beste was nog niet goed genoeg voor Neerlands hoogste woon/werktoren.

 '.....De gebruikte materialen en de transparante vormgeving maken het gebouw tot een chique geheel. De even en oneven verdiepingen zijn verschillend ingedeeld waardoor de gevel een speelse en afwisselende uitstraling krijgt. ..... Montevideo staat voor een opvallend compleet woonconcept: een combinatie van wonen, werken, service en ontspanning. In de torens komen niet alleen verschillende typen appartementen, maar ook kantoren, winkels, horecagelegenheden, sport- en ontspanningsfaciliteiten en een ondergrondse garage met vaste parkeerplekken voor bewoners.'

Tjongejonge! Ik keek nog eens goed naar het gebouw. Naast me stond een klein jongetje aan de hand van zijn vader. Ik hoorde het hem zeggen: "Maar papa, dat is toch eigenlijk gewoon een flat?"

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"