Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 06:33 uur | 0 bezoekers

Feestelijke heropening Afrikaanderplein

Op zaterdag 17 en zondag 18 december 2005 is het groot feest in de
Afrikaanderwijk op Rotterdam Zuid.

Zomers feest in hartje winter; markt, kunst, muziek, theater, spektakel,urban en sport.

Op zaterdag 17 en zondag 18 december 2005 is het groot feest in de Afrikaanderwijk op Rotterdam Zuid. De zaterdagmarkt kan na een lange periode van verbouwingen weer terug naar haar oude vertrouwde plek, die in een geheel nieuw jasje is gestoken. Het Afrikaanderpark is opnieuw ingericht als heerlijk wandelpark en als stedelijk evenemententerrein. Genoeg reden tot feest! Het weekend zal spectaculair worden afgesloten met een internationale vuur- en theatershow ‘El Foc Del Mar’ van XARXA.

Ondernemers, buurtbewoners, gemeente en deelgemeente slaan allen de handen ineen om van dit weekend een geweldig spektakel te maken. Met een speciaal ingericht festivalrestaurant gaat op zaterdag 16 december ‘Eetwijk Feijenoord’ van start. Alle culturen van de wijk kennen vele eetgewoontes en deze zijn allen te beleven in dit geurvolle ‘Eetwijk-restaurant’ Huidige en toekomstige eethuizen en restaurants, zoals Het Gemaal van topkok Rob Baris, maar ook multi-culinaire winkels presenteren zich in dit hele weekend durende culinaire hoogtepunt.

Zaterdagmiddag wordt het startsein voor het muzikale programma gegeven door de Caribbean Brassband Contest. Vanaf verschillende locaties in de wijk lopen brassbands een route naar het park, waar zij samen met het 100 man sterke djembé-orkest ‘Bang the Drums’ uit de Afrikaanderwijk een gezamenlijke afsluiter verzorgen. Vervolgens zal de gehele zaterdagavond in het teken staan van muziek. Vanaf 17.00 uur start URBAN NIGHT met een programma dat Rotterdammers vanuit de hele regio naar het Afrikaanderpark lokt. De aftrap wordt genomen met ‘Drop your Demo’ van Juize.FM. Vervolgens start het podiumprogramma met Q-Sign, Re-play mét live band, RMXCRW, Ninthe en nog veel meer artiesten maken deze dag compleet.

Op zondag 17 december vinden de gehele dag activiteiten plaats op en rond het Afrikaanderplein. In de middag verzorgt Villa Zebra in samenwerking met Right to Play spellen vanuit de hele wereld waar alle kinderen aan mee

kunnen doen. Right to Play komt op voor de rechten van kinderen over de hele wereld om te spelen. Cos Rijnmond pakt uit met binnen-spelletjes uit alle werelddelen, voor iedereen die zich jong voelt. Natuurlijk zijn er ook sportactiviteiten zoals een Street Soccer

Competition. Voor wie dit allemaal te actief klinkt: het ‘Eetwijk–restaurant’is de gehele dag geopend voor iedereen.

Spectaculaire afsluiter XARXA

Dit feestelijke weekend zal afgesloten worden door XARXA, een internationale en indrukwekkende parade met vuur, theater en muziek. Deze carnavaleske show; El Foc Del Mar, met vuurspuwende creaties, praalwagens en theater zal menigeen versteld doen staan. Al ruim 20 jaar is XARXA wereldwijd bekend om haar prachtige shows, waarin theater en feest gecombineerd worden. Deze prachtig ogende parade is al vele jaren niet meer in Nederland te zien geweest, dus een must voor vele kunstliefhebbers.

El Foc del Mar, ofwel Het Vuur van de Zee, is gebaseerd op een eeuwenoude traditie waarbij schepen met grote vuren naar de kust werden gelokt, om zich daarop te pletter te varen en vervolgens geplunderd te worden. De kostuums en poppen bij deze spectaculaire show zijn gebaseerd op het werk van de Spaanse kunstenaar Miró. Een niet te missen afsluiter van een niet te missen evenement!

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"