Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 19 | maandag 6 mei 2024 20:33 uur | 3 bezoekers

Groepsverkrachting leidt tot ‘cursus omgaan met sexualiteit’

Ik raak lichtelijk in een shocktoestand als ik op teletekst lees dat een meisje door een groep van 8 jongens is verkracht.

Nogwel in Rotterdam. Enkele keren is zij door een paar van de jongens genomen en zeker 1 keer door alle 8 de jongens. Beslissing van de raadkamer is de jongens 30 dagen vast te zetten. Maak er maar 30 jaar van zou ik zeggen. Nee, ze krijgen jeugddetentie. Want het gaat om minderjarigen die nog niet alles van de bloemetjes en de bijtjes weten. Helemaal niet mee eens.

En omdat ze niet weten wat sexualiteit inhoudt krijgen ze er een cursus bij. Geweldig voor die jongens, maar als ze zo goed weten hoe ze hun sexuele frustaties moeten botvieren op een meisje van 13 jaar oud, lijkt me heel duidelijk dat ze wel degelijk weten wat het inhoudt, de manier waarop ze het misbruiken, dat zou aangepakt moeten worden en niet zo’n beetje ook.

Ik ben heel, heel kort door de bocht en het liefst vermijdt ik alle bochten, maar als ik het voor het zeggen had, dan zou ik honderd dingen kunnen verzinnen om deze jongens te laten merken dat ze nu toch echt een grens hebben overschreden.

Een paar opties, die misschien wat grof ogen maar niet meer meer dan fair zijn tegenover het slachtoffer.

Optie 1: Geef ze maar even een praktijkles hoe het voelt om verkracht te worden. Laat het ze maar in een rollenspel bij elkaar uitvoeren. En als dan de tranen verschijnen, omdat het ongewenste sex toch niet zo prettig blijkt, dan met zijn allen tegelijk de leider van hun groepje aanpakken. Ziek he? Maar wat zijn zij dan?

Aan het slachtoffer, dat voor de rest van haar leven verpest is, zal waarschijnlijk slachtofferhulp worden geboden. Heel goed lijkt me. Maar waar moet dat meisje de energie en kracht vandaan halen om te accepteren dat zij er zo makkelijk mee wegkomen. Ook vind ik het een heel slecht voorbeeld voor potentiële verkrachtertjes, die weten nu er zo makkelijk mee weg te kunnen komen. Als deze gasten zich bezig houden met beestachtige praktijken, dan moeten zij niet op humane wijze worden behandeld.

Optie 2: stel voor ze op te sluiten bij loopse pitbulls in hokjes van 1m2. Ik blijf er bij dat ze het zelf eens moeten meemaken. Optie 3: rechtstreeks naar het gesticht.

Misschien zijn mijn voorstellen wat radicaal en vind je dat je kwaad niet met kwaad moet vergelden en daar ben ik het gedeeltelijk mee eens.

Maar dan moet er als rechter ook wat gewichtiger opgetreden wordenen moeten de jongens er niet met een peulenschil van af komen. Bij situaties als deze moet er getoond worden dat dit niet door de beugel kan. Dit ontbreekt echter. Alles moet altijd zo snel mogelijk de doofpot in, totdat het weer gebeurt en weer gebeurt. Wanneer leert men nou eens optreden zoals het hoort. De Rotterdamse politiek en ook de landelijke politiek moeten eens flink nadenken over zwaardere straffen voor kinderen die niet op normale wijze mee kunnen komen in de maatschappij. Iemand een cursusje geven is geen oplossing op lange termijn, want deze jongens hebben duidelijk geen eigen persoonlijkheid en laten zich leiden door de groep.

Er is iets afschuwelijks gaande en daar moet bij stilgestaan worden. Het moet besproken worden met de ouders van slachtoffers. En er moet samen naar een passende straf worden gezocht. Het is al eerder gebeurd en nog steeds wordt er gedacht vooral geen slapende honden wakker te maken, door hardere maatregelen te gaan treffen. Door de softe behandeling voor zeer ernstige zaken worden de jongeren een beetje hardleers. Doe hier wat aan voor er nog meer slachtoffers vallen.
 
Array
(
    [114591] => Array
        (
            [naam] => 11-in.
            [link] => 
            [reactie] => Afschuwelijk indeed.. maar verwar de verkrachtingen zoals die bij de volwassene perverselingen plaatsvinden niet met de jongere'verkrachtingen' zoals die in de media genoemd worden en waar ze nu pas met veel tamtam elke keer ruchtbaarheid aangeven. de jeigd is op sexueel gebied ontspoord... aan beide kanten zowel de jongens als de meisjes. Maar als de info aan zoveel feiten ontbreekt dan ga je al snel TE kort door de bocht... i feel ya ... maar toch.. Te kort.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-10-30 20:33:30
            [react_date_changed] => 2005-10-30 20:33:30
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100566
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 4RPA2DC7MU5HRZV
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114591
            [editable] => 1
        )

    [114590] => Array
        (
            [naam] => Linda
            [link] => 
            [reactie] => Volwassenen verkrachtingen of jongeren verkrachtingen, nee is nee lijkt mij en dat moet genoeg zijn. Degenen die geen 'nee' verstaan moeten gestraft worden, niet met een of andere cursus, maar zo gestraft dat ze het nooit meer in hun simpele hoofd halen een meisje aan te raken wanneer ze daar niet van gediend is. Ik weet niet wie er hier precies verantwoordelijk is voor wat hier met deze jongens gebeurd, maar ik ben het met Ayse eens dat die in ieder geval een hele grote fout begaan!!!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-10-31 10:50:45
            [react_date_changed] => 2005-10-31 10:50:45
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100566
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 6YXLMPS4KLUVA
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114590
            [editable] => 1
        )

    [114588] => Array
        (
            [naam] => Kroontjespen
            [link] => 
            [reactie] => Ik support ook de harde aanpak, al zijn jouw suggesties meer ludiek dan echt uitvoerbaar lijkt me. Maar lang(er) opsluiten en (jeugd?)tbs lijkt me een prima start. Daarnaast moet er ook met de ouders van daders gesproken worden, want hoe voed je je kind op wanneer deze ertoe overgaat iemand te verkrachten?!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-10-31 12:56:23
            [react_date_changed] => 2005-10-31 12:56:23
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100566
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => LT4YP2EQ8TUJWYH
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114588
            [editable] => 1
        )

    [114587] => Array
        (
            [naam] => 11in.
            [link] => 
            [reactie] => Mensen... harde aanpak ok. Maar TBS ? beseffen juillie wel dat het bij de jongerensessies vaak gaat om uit de hand gelopen sexdates ? Meisjes die te jong zijn om uberhaupt op een overtuigende manier grenzen aan te geven en ontspoorde jongens die door de geilheid misbruik hiervan maken. Meisjes die achteraf vaak aangifte doen omdat ze door de jongens in de buurt uitgemaakt worden voor hoer ... meisjes die t met een "paar" jongens doen en die jongens nemen ongevraagd hun vriendjes mee naar dit "feestje". Lees laatst nog een interview met zo een meisjes die zegt dat ze via msn had afgesproken met 2 jongens voor sex !.. het vervolgens in de keren daarna ook een keer met vriendjes van ze deed tot het een keer uit de hand liep en ze met zijn 7enen kwamen en ze met mobieltjes foto's gingen maken... De sexuele gefrusteerde revolutie die nu onder de jeugd plaatsvind is zorgwekkend, de invloed van televisie, vrienden internet is groter dan die van jou als ouder. Je kan de ouders er ook echt niet simpelweg de schuld van geven... besef je dat je kind tegenwoordig vaker onderhevig is aan invloeden van buitenaf dan aan jouw invloed ? do the math... Nogmaals verwar deze wantoestanden niet met mannen die zich met geweld of bedreiging aan een vrouw, de media nuanceert het niet voor je dus doe hetzelf.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-10-31 13:20:23
            [react_date_changed] => 2005-10-31 13:20:23
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100566
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => ZPM57UP3WQ9RV
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114587
            [editable] => 1
        )

    [114586] => Array
        (
            [naam] => Kroontjespen
            [link] => 
            [reactie] => Elvin, I hear you.. echt. 
Er valt misschien wel een onderscheid te maken tussen de zieke volwassen eenling die vrouwen opwacht in het park, en deze jongeren met een totaal verziekte sexuele moraal. En daarom moet de aanpak wellicht ook verschillen.. maar het is en blijft in allebei de gevallen ‘ziek’. En de daders moet gewoon aan hun verstand gebracht worden dat wat zij denken dat ‘normaal’ is, verre van normaal is. Een week jeugddetentie en een cursusje doen dan echt niet ‘the trick’.. Ik erken ook de negatieve invloeden van tv en internet (al is hier nog nooit wetenschappelijk bewijs voor geleverd) en met name van vrienden, en ik ben niet zo naïef te denken dat ouders alles kunnen beheersen wat hun kinderen buiten de deur doen. Maar jij en ik zijn ook opgegroeid met tv, internet en vrienden, en wij discussiëren hier nu over iets dat wij allebei absoluut niet toelaatbaar vinden. Hoe verklaar je dat dan? 

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-10-31 14:21:17
            [react_date_changed] => 2005-10-31 14:21:17
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100566
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 94L79RAFMDMDEK
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114586
            [editable] => 1
        )

    [114577] => Array
        (
            [naam] => karim khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => enige verklaring is denk ik dat wij "jullie zijn nog iets ouder" toch van een ander generatie zijn.. eind 70, begin 80. Deze jonge apen zijn van de generatie begin 90 en die zijn vele malen makkelijker opgevoed dan wij.
Ik ben het gedeeltelijk met Elvin eens en gedeeltelijk met Kroontjespen, Ayse en Linda. Ik heb op tv een interview gezien met ouders van een dader en nog wat andere en ook al verdienen ze keiharde straf de moeder had toch gelijk. Het meisje kon deze jongens, of in elk geval enkele van hen en is vrijwillig meegegaan en heeft schijnbaar vrijwillig haar kleren uitgedaan "ze had al vakers sex met één van hen". Ik denk dat zowel het meisje als die jongens goed uitgelegd moeten krijgen dat zulke dingen niet kunnen, meisjes moeten weer meisjes worden en jongetjes moeten weer jongetjes worden "tikkertje spelen of met poppen spelen zit er niet meer in bij de jeugd!". Wel wil ik dat die jongens hard gestraft worden, maar een ander verhaal is juist dat bij Antillianen celstraf een vorm van hogerop in de ranglijst komen is. Wij vinden verkrachtingen bruut maar veel Antillianen denken daar anders over.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-11-01 10:56:34
            [react_date_changed] => 2005-11-01 10:56:34
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100566
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => E68PCRVX9V4J32L
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114577
            [editable] => 1
        )

    [114558] => Array
        (
            [naam] => Linda
            [link] => 
            [reactie] => Ik zie ook wel dat dit probleem dieper gaat, dat dit al begint bij fouten in de opvoeding en het meekrijgen van verkeerde of onduidelijke normen en waarden. Want natuurlijk is het niet normaal dat je als meisje zijnde jongens uitnodigd om seks mee te hebben, meerdere jongens in sommige gevallen. Dat is niet goed, dat is verkeerd en een ernstig probleem. Een probleem wat gevormd wordt door beide partijen, it takes two to tango. Maar dan nog vind ik dat een verkrachting een hele grote stap verder gaat dan seksafspraakjes. Al doet het meisje het iedere dag 10x vrijwillig met 8 jongen tegelijk, als zij op een ander moment nee zegt dan is het nee!! En dat hebben die jongens maar te accepteren. Doen ze dat niet, dan zitten ze fout en dan moeten ze heel erg hard gestrafd worden. Want ik vind het lekker makkelijk gezegd van de moeder van een dader "ze had al vaker seks gehad met één van hen" en "ze heeft haar kleren vrijwillig uitgedaan". Wat betekent dat? Dat het meisje het meisje erom gevraagd heeft ofzo?! Belachelijk! What part of no didn't he understand? Als slachtoffer ben je in geen geval schuldig vind ik. Nee is nee. Klaar.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-11-02 15:34:47
            [react_date_changed] => 2005-11-02 15:34:47
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100566
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => HBVVLJV9T7T36EU
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114558
            [editable] => 1
        )

    [114557] => Array
        (
            [naam] => karim khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => Linda, begrijp mij alsjeblieft niet verkeerd. Nee = Nee daar ben ik het zeker mee eens, maar wat ik dus heel erg graag wil weten is of het meisje wel nee heeft gezegd. Nee is altijd nee en denken dat ze daar Ja mee kan bedoelen moet ze met keiharde maatregelen duidelijk gemaakt worden. Als slachtoffer ben je nooit schuldig, je moet bijgestaan worden en het is 'hoe lullig ook' een wijze harde les voor later.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-11-02 15:48:54
            [react_date_changed] => 2005-11-02 15:48:54
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100566
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => QCKWLBCHT5MZUSD
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114557
            [editable] => 1
        )

    [114542] => Array
        (
            [naam] => Linda
            [link] => 
            [reactie] => Nee, ok... dat is natuurlijk altijd de moeilijk vraag bij een verkrachting... Is het echt tegen haar wil in gebeurd of is het een uit de hand gelopen vrijpartij. Maar dat is wat uitgezocht wordt in de rechtbank toch? Je bent nog altijd onschuldig tot het tegendeel bewezen is...
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-11-02 23:51:25
            [react_date_changed] => 2005-11-02 23:51:25
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100566
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => JYJ2EYTYCFADSV
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114542
            [editable] => 1
        )

)

11-in. | 30 oktober 2005

Afschuwelijk indeed.. maar verwar de verkrachtingen zoals die bij de volwassene perverselingen plaatsvinden niet met de jongere'verkrachtingen' zoals die in de media genoemd worden en waar ze nu pas met veel tamtam elke keer ruchtbaarheid aangeven. de jeigd is op sexueel gebied ontspoord... aan beide kanten zowel de jongens als de meisjes. Maar als de info aan zoveel feiten ontbreekt dan ga je al snel TE kort door de bocht... i feel ya ... maar toch.. Te kort.

Linda | 31 oktober 2005

Volwassenen verkrachtingen of jongeren verkrachtingen, nee is nee lijkt mij en dat moet genoeg zijn. Degenen die geen 'nee' verstaan moeten gestraft worden, niet met een of andere cursus, maar zo gestraft dat ze het nooit meer in hun simpele hoofd halen een meisje aan te raken wanneer ze daar niet van gediend is. Ik weet niet wie er hier precies verantwoordelijk is voor wat hier met deze jongens gebeurd, maar ik ben het met Ayse eens dat die in ieder geval een hele grote fout begaan!!!

Kroontjespen | 31 oktober 2005

Ik support ook de harde aanpak, al zijn jouw suggesties meer ludiek dan echt uitvoerbaar lijkt me. Maar lang(er) opsluiten en (jeugd?)tbs lijkt me een prima start. Daarnaast moet er ook met de ouders van daders gesproken worden, want hoe voed je je kind op wanneer deze ertoe overgaat iemand te verkrachten?!

11in. | 31 oktober 2005

Mensen... harde aanpak ok. Maar TBS ? beseffen juillie wel dat het bij de jongerensessies vaak gaat om uit de hand gelopen sexdates ? Meisjes die te jong zijn om uberhaupt op een overtuigende manier grenzen aan te geven en ontspoorde jongens die door de geilheid misbruik hiervan maken. Meisjes die achteraf vaak aangifte doen omdat ze door de jongens in de buurt uitgemaakt worden voor hoer ... meisjes die t met een "paar" jongens doen en die jongens nemen ongevraagd hun vriendjes mee naar dit "feestje". Lees laatst nog een interview met zo een meisjes die zegt dat ze via msn had afgesproken met 2 jongens voor sex !.. het vervolgens in de keren daarna ook een keer met vriendjes van ze deed tot het een keer uit de hand liep en ze met zijn 7enen kwamen en ze met mobieltjes foto's gingen maken... De sexuele gefrusteerde revolutie die nu onder de jeugd plaatsvind is zorgwekkend, de invloed van televisie, vrienden internet is groter dan die van jou als ouder. Je kan de ouders er ook echt niet simpelweg de schuld van geven... besef je dat je kind tegenwoordig vaker onderhevig is aan invloeden van buitenaf dan aan jouw invloed ? do the math... Nogmaals verwar deze wantoestanden niet met mannen die zich met geweld of bedreiging aan een vrouw, de media nuanceert het niet voor je dus doe hetzelf.

Kroontjespen | 31 oktober 2005

Elvin, I hear you.. echt.
Er valt misschien wel een onderscheid te maken tussen de zieke volwassen eenling die vrouwen opwacht in het park, en deze jongeren met een totaal verziekte sexuele moraal. En daarom moet de aanpak wellicht ook verschillen.. maar het is en blijft in allebei de gevallen ‘ziek’. En de daders moet gewoon aan hun verstand gebracht worden dat wat zij denken dat ‘normaal’ is, verre van normaal is. Een week jeugddetentie en een cursusje doen dan echt niet ‘the trick’.. Ik erken ook de negatieve invloeden van tv en internet (al is hier nog nooit wetenschappelijk bewijs voor geleverd) en met name van vrienden, en ik ben niet zo naïef te denken dat ouders alles kunnen beheersen wat hun kinderen buiten de deur doen. Maar jij en ik zijn ook opgegroeid met tv, internet en vrienden, en wij discussiëren hier nu over iets dat wij allebei absoluut niet toelaatbaar vinden. Hoe verklaar je dat dan?

karim khaoiri | 01 november 2005

enige verklaring is denk ik dat wij "jullie zijn nog iets ouder" toch van een ander generatie zijn.. eind 70, begin 80. Deze jonge apen zijn van de generatie begin 90 en die zijn vele malen makkelijker opgevoed dan wij.
Ik ben het gedeeltelijk met Elvin eens en gedeeltelijk met Kroontjespen, Ayse en Linda. Ik heb op tv een interview gezien met ouders van een dader en nog wat andere en ook al verdienen ze keiharde straf de moeder had toch gelijk. Het meisje kon deze jongens, of in elk geval enkele van hen en is vrijwillig meegegaan en heeft schijnbaar vrijwillig haar kleren uitgedaan "ze had al vakers sex met één van hen". Ik denk dat zowel het meisje als die jongens goed uitgelegd moeten krijgen dat zulke dingen niet kunnen, meisjes moeten weer meisjes worden en jongetjes moeten weer jongetjes worden "tikkertje spelen of met poppen spelen zit er niet meer in bij de jeugd!". Wel wil ik dat die jongens hard gestraft worden, maar een ander verhaal is juist dat bij Antillianen celstraf een vorm van hogerop in de ranglijst komen is. Wij vinden verkrachtingen bruut maar veel Antillianen denken daar anders over.

Linda | 02 november 2005

Ik zie ook wel dat dit probleem dieper gaat, dat dit al begint bij fouten in de opvoeding en het meekrijgen van verkeerde of onduidelijke normen en waarden. Want natuurlijk is het niet normaal dat je als meisje zijnde jongens uitnodigd om seks mee te hebben, meerdere jongens in sommige gevallen. Dat is niet goed, dat is verkeerd en een ernstig probleem. Een probleem wat gevormd wordt door beide partijen, it takes two to tango. Maar dan nog vind ik dat een verkrachting een hele grote stap verder gaat dan seksafspraakjes. Al doet het meisje het iedere dag 10x vrijwillig met 8 jongen tegelijk, als zij op een ander moment nee zegt dan is het nee!! En dat hebben die jongens maar te accepteren. Doen ze dat niet, dan zitten ze fout en dan moeten ze heel erg hard gestrafd worden. Want ik vind het lekker makkelijk gezegd van de moeder van een dader "ze had al vaker seks gehad met één van hen" en "ze heeft haar kleren vrijwillig uitgedaan". Wat betekent dat? Dat het meisje het meisje erom gevraagd heeft ofzo?! Belachelijk! What part of no didn't he understand? Als slachtoffer ben je in geen geval schuldig vind ik. Nee is nee. Klaar.

karim khaoiri | 02 november 2005

Linda, begrijp mij alsjeblieft niet verkeerd. Nee = Nee daar ben ik het zeker mee eens, maar wat ik dus heel erg graag wil weten is of het meisje wel nee heeft gezegd. Nee is altijd nee en denken dat ze daar Ja mee kan bedoelen moet ze met keiharde maatregelen duidelijk gemaakt worden. Als slachtoffer ben je nooit schuldig, je moet bijgestaan worden en het is 'hoe lullig ook' een wijze harde les voor later.

Linda | 02 november 2005

Nee, ok... dat is natuurlijk altijd de moeilijk vraag bij een verkrachting... Is het echt tegen haar wil in gebeurd of is het een uit de hand gelopen vrijpartij. Maar dat is wat uitgezocht wordt in de rechtbank toch? Je bent nog altijd onschuldig tot het tegendeel bewezen is...


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"