Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 00:46 uur | 1 bezoekers

Maceo, I want you to Blow!

Zelf groeide hij op met saxofonisten als; David "Fathead" Newman, Hank Crawford, Cannonball Adderley and King Curtis.
Het was tijd om te gaan. Op naar the master of funk! De spanning zat in mijn benen. Deze man speelt al vanaf zijn zesde gitaar en is op een leeftijd van 15 jaar begonnen bij James Brown. Daarna heeft hij gespeeld met alle grote groove giants zoals George Clinton, Prince, James Taylor en Ani DiFranco. Zijn blaasspel is wereldberoemd en vanavond zal hij in een afgeladen Nighttown de zaal platspelen. Maceo Parker mag ik meemaken.

Beneden gekomen bij mijn fiets realiseer ik me dat ik bij het parkeren een uurtje geleden, mijn fietssleutel er niet heb uitgehaald. Dit vanwege overmatig mobiel kletsen. Dus...heeft iemand leuk mijn fiets op slot gezet. Ok wie ligt er op de loer, wie heeft het gemunt op mijn old school bruine Gazelle, type mandje voorop en nog net geen kinderzitje achter, lekker degelijke, onverwoestbare, truttige fiets?
Niets te zien, dan maar de reservesleutel opdiepen. Voel het steeds later worden en rommel wat in het sleutelgat, sleutel blijkt niet te passen. Zucht, morrel, brom... Maar bij hoge nood kan ik altijd rekenen op mijn savior in disguise alias de buuf. Zij biedt haar solide brikkie aan, zodat ik toch nog op tijd kan zijn.

Nighttown was lekker vol, rumoerig en vooral opvallend wit bevolkt. Ha, had ik niet gedacht, wat dacht ik dan eigenlijk wel? Een hele zaal vol funky afro's? Nee, dat is lekker ruimdenkend.

Showtime, "Maceo Parker and his band!", schreeuwde de blanke vrouwpersoon in krijtstreeppak, die later de manager bleek te zijn. Maceo maakt zijn opkomst, doet zijn 'groovy moves' en gaat meteen van start. Deze 60 jarige tenor saxofonist weet van wanten en krijgt de zaal in de eerst minuten op zijn minst aan het deinen. Hij is de baas en kan die alleen maar zijn dankzij de zeven-koppige band, die hij vollop in de schijnwerpers zet. Talentvolle muzikanten, zangers en zangeressen stonden daar als in een profi jam session, relaxed en toegewijd. Even waande ik mijzelf in de downunder van North Carolina. Waar je in rokerige nachtclubs dit soort optredens wekelijks terugvindt. De trombone met zijn dromerige zwoele klanken, trompetterij kietelend en de bas diep in je onderbuik. Pesterijen onderling, aftroeven, samenspelen, alles halen ze eruit wat erin zit. Zo geroutineerd zoals ze inmiddels zijn, verbazen ze elkaar nog steeds door net even een stapje hoger te doen.

Ik doe lekker handig op weg naar de bar even een stapje lager en zit in een flits op kniehoogte. Hop enkel dubbel. Gelukkig, de zaal staat vol gentlemans dus wordt ik aan mijn omhooggestrekte arm naar boven getrokken. Zonder deze arm had ik daar nu waarschijnlijk nog rondgedweild. Met een pijnvertrokken gezicht bedank ik de heer in kwestie en strompel naar de bar. Maar de onvergetelijke klanken van Maceo laten me al snel weer glimlachen en droom verder over de in pakken gegoten heren van weleer die, ongetwijfeld met dezelfde intenties van nu, nog zo heerlijk galant konden zijn.

Klassiekers afgewisseld met stukken van zijn nieuwe album School's In! levert een stevig concert op. De zaal staat inmiddels vollop te swingen en krijgt na twee en een half uur nog een drumsolo getrakteerd van jong talent, schatting 13 jaar. Helemaal te gek, die drummer kan wel inpakken want dit was echt ongelofelijk goed! Zo zelfverzekerd, maar toch met zoveel respect naar zijn grote voorbeeld, Mr. Maceo Parker.

"I feel it's my duty as an artist to go as many places as I can, especially if the people want it."
 
Array
(
    [114673] => Array
        (
            [naam] => Dennis van der Velden
            [link] => 
            [reactie] => Mooi geschreven, alsof ik er bij was (wat helaas niet het geval is...)
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-10-21 10:24:36
            [react_date_changed] => 2005-10-21 10:24:36
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100617
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => S9VEJ37U43MHSA2
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 114673
            [editable] => 1
        )

)

Dennis van der Velden | 21 oktober 2005

Mooi geschreven, alsof ik er bij was (wat helaas niet het geval is...)


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"