Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 18:51 uur | 1 bezoekers

Caféprogramma in Theater Lantaren/Venster

In de maand oktober organiseert Lantaren/Venster gratis concerten. De programmering is divers, verkennend en geeft bedding aan de intentie van L/V om publiek en makers bij elkaar te brengen.
NDROMEDA
Do 6 okt, vanaf 22:30, café, toegang gratis  
Ciska Ruitenberg, voormalig zangeres van het legendarische Rotterdamse triphop collectief Flying Dutchman keert terug met een prachtige folkplaat in de traditie van Ry Cooder's Paris Texas. Met een breekbare en wonderschone begeleiding door multi-instrumentalist Jacco Bouwmeester op o.a. banjo, gitaar, dobro, viool en elektronische treatments.

MONSIEUR DODO
Di 11 okt, vanaf 22:30, café, toegang gratis  
'If Dizzy Gillespie, Herbie Hancock and Kruder & Dorfmeister all got together for cocktails and a joint, this would be their brainchild'
schrijft DJ Aleph (Baltimore, MD-USA) over het debuutalbum van dit Rotterdamse nu-jazz kollektief, waarvan Arthur Flink (trompet) en Hielke Praagman (elektronica) de basis vormen. Deze heren zijn zeer veelzijdig en onder meer verantwoordelijk voor de power-jazz van State Of Monc. Met Monsieur Dodo begeven zij zich op het sferische pad van illustere nu-jazz pioniers zoals Dzihan & Kamien, Kruder & Dorfmeister en Cinematic Orchestra. Live worden zij bijgestaan door Kasper Kalf (bas) en diverse gastmuzikanten (drums, keys, sax).

EDWIN BERG TRIO
Vr 14 okt, vanaf 22:30, café, toegang gratis  
Edwin Berg Trio is een internationale band die invloeden uit New York, Parijs en Nederland samenvoegt. Pianist/componist Edwin Berg (NL) vormt samen met Eric Surmenian (FR) op contrabas en Steve Altenberg (USA) een energiek trio, met een indringend geluid. Vloeiend en vol van lyriek gaan ze met hun originele muziek verder dan de traditionele jazz, wat een heel eigentijdse esthetiek oplevert.

LA KIDDA
Za 15 okt, vanaf 22:30, café, toegang gratis  
Het nieuwste album van Arjo Klingens, ook wel La Kidda, werd jubelend ontvangen door o.a. OOR, Heaven, NRC en Platomania, maar de recensie in Speaker spant wel de kroon: 'Je hebt van die artiesten die beschikken over magie. Wat ze ook aanraken, het verandert in goud'. Arjo Klingens won eerder dit jaar met het electro duo Drillem de Grote Prijs van Nederland. Een unieke mix van singer-songwriter, nu-jazz en electronische treatments. Live wordt Arjo bijgestaan door Marcel van As (drums), Johan Hendrikse (keys) en Daniel Lehmann (bas). Het schijnt dat Verve USA belangstelling heeft getoond voor La Kidda. Het bewijst maar weer eens dat Rotterdam trots mag zijn op haar talenten!

JAZZSOLE
met SPECIAL GUEST uit Londen: Robert Mitchell (piano)
Do 20 okt, vanaf 22:30, café, toegang gratis  
De Rotterdamse dj's Inna Vision en Mind Eye genieten grote bekendheid in de futurejazzscene van Londen en New York. In Rotterdam organiseren zij als Circle Da Sole en Jazzsole al jaren legendarische jazz & broken beats feesten in o.a. De Unie en Land van Waas. Zij werkten samen met toonaangevende artiesten zoals Jazzanova, Marc de Clive Lowe, Bembe Segue en New Sector Movements. Ook draaiden zij en produceerden ze live acts voor o.a. World Port Jazz en Rotterdam Import.

Met SPECIAL GUEST uit Londen: Robert Mitchell (piano - zie foto)
Met Voyager, zijn debuut cd, maakte pianist/componist Robert Mitchell stevig naam in de twintigers scene. De klassiek geschoolde Mitchell, afkomstig uit Essex, begaf zich van funk via fusion tot neo-bop met bands als Quite Sane, J-Life, Omar Puente, Gary Crosby's Nu-Troop, Courtney Pine, Greg Osby en Steve Coleman.

Zie ook: http://www.jazzsole.nl

ALICE ROSE
Di 25 okt, vanaf 22:30, café, toegang gratis
De muziek van Alice Rose (Denemarken) wordt vergeleken met die van artiesten als Björk en Portishead. Momenteel woont Rose in Berlijn waar zij deel uitmaakt van de nieuwe electroscene. Bekend is ze vanwege haar theatrale solo-optredens, waarbij ze zichzelf begeleidt op onder meer ritmebox, sampler, casio, viool en theremin. Zij speelde eerder in Rotterdam tijdens o.a. de Artrave en Robodock Rotterdam. Alice Rose combineert abstracte electro en triphop met folk en jazz, en staat garant voor een unieke performance in een David Lynch-achtige setting. Niet te missen dus!

Wilt u reserveren, dan kunt u dat telefonisch doen via de kassa (010-2772277).

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"