Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | donderdag 18 april 2024 11:19 uur | 2 bezoekers

Rotterdammers die Durven - PETER EILLEBRECHT, door Marijke Baan

Heb je het over Rotterdam, dan gaat het al gauw over de Rotterdamse mentaliteit. Die van recht door zee, aanpakken en ondernemen.

Wat zou Rotterdam zijn zonder haar ondernemers? Het ondernemende karakter van de stad heeft haar groot gemaakt. Nieuwe ondernemers zorgen ervoor dat Rotterdam op de kaart blìjft staan. Door niet te denken in 'van-9-tot-5', maar er juist een schepje bovenop te doen als dat nodig is. Peter Eillebrecht heeft de Rotterdamse mentaliteit, letterlijk en figuurlijk.

Zijn verhaal is het verhaal van een beroepsmilitair die een succesvolle krantenjongen werd maar toch besloot eigen baas te worden. Een ondernemer nieuwe stijl. Over anderhalve maand moet zijn nieuwssite 'De Rotterdamse Mentaliteit' online zijn. Nieuwsvoorziening zonder roterende dagbladpersen, zonder drukinkt.

Wat hij onder Rotterdamse mentaliteit verstaat? Gewoon, het directe. Niet lullen maar poetsen is ook zìjn credo. Durven èn doen. Peter zei een riante vaste baan op en ruilde zekerheid in voor een nieuwe uitdaging. Hij gaat de 1,4 miljoen inwoners van Groot Rotterdam een site bieden waar elke dag al het nieuws van Rotterdam, Nederland, De Wereld op te vinden is. Nieuws dat 24 uur per dag wordt geactualiseerd. 'De Rotterdamse Mentaliteit' wordt actueel, dynamisch, doordacht en positief. De lezer kan zelf bepalen wat hij wil lezen, door button-news naar interesse: nieuws, gemeentepolitiek, uitgaan, reizen, kids, sport, kunst, muziek. Bovendien krijgt elke Rotterdammer de mogelijkheid zijn eigen nieuws via de site wereldkundig te maken.

Uit onderzoek blijkt dat het internet vooral wordt bezocht tijdens kantooruren. Er wordt snel, gericht gezocht naar een informatie. In het weekend duiken de werkenden onder ons, bij het uitgebreide ontbijtje-met-jus, in de dikke kranten en opinieweekbladen, door de week is daar niet zo veel ruimte voor. Dan is de nieuwsvoorziening via internet een uitkomst. 'De Rotterdamse Mentaliteit' toont de actualiteit van de dag sneller dan het televisiejournaal, op een moment dat het de bezoeker uitkomt. Het Rotterdamse bedrijfsleven heeft al interesse getoond voor de nieuwe site. Uiteraard biedt de site mogelijkheden tot adverteren. Met speciale aanbiedingen voor de lezers. Gemeentepolitiek en gemeentelijke instellingen zullen ook ruime aandacht krijgen. De site wil een podium zijn voor de Rotterdamse festivals, nieuwe initiatieven van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, en ga zo maar door. Alles wat gedreven wordt door de Rotterdamse mentaliteit krijgt op de gelijknamige site een uitlaatklep/forum.

Voor het zover is heeft Peter Eillebrecht nog veel te doen. Over de drukke periode die hem rest tot aan de officiële start zal hij op Antenne Rotterdam verslag doen, onder de titel: www.derotterdamsementaliteit, van aanloop tot start.

Wil je alvast een kijkje nemen op de site? Voor de 'look and feel' moeten we nog even genoegen nemen met de demo: www.derotterdamsementaliteit.nl/demo

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"