Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 15:11 uur | 0 bezoekers

Donderdag & Vrijdag (introductieweek)

 
Op woensdagavond had ik nog een sms-je gehad van Liliane, een studiegenoot, of we om kwart over 8 de volgende dag samen de trein konden pakken. We moesten om 10 uur op de Hogeschool zijn dus ik dacht dat we vanaf Leiden ook wel de trein van kwart voor 9 konden pakken. Dan zouden we er kwart voor 10 zijn. Ik stuurde haar een sms-je en hoorde niets meer. Ik ging er vanuit dat het goed was.
 
De volgende dag hadden we telefonisch contact en ze bleek mijn sms niet te hebben ontvangen. Ik had niet goed opgelet. We moesten namelijk niet op dde Hogeschool zijn, maar in een sporthal nabij gelegen. Dat betekende dat ik er vanaf de Hogeschool nog naar toe zou moeten lopen en het met de trein van kwart voor 9 niet zou redden.
Voor de trein van kwart over 8 was ik te laat en als er iets is waar ik een hekel aan heb dan is het te laat komen. Zeker omdat je dan meteen al opvalt en dat doe ik liever niet. Althans niet op díe manier!
Dus nam ik vanaf het station een taxi. Dat kostte me wat, maar ik was in ieder geval op tijd.
 
Een leuke, leerzame dag brak aan. We hadden een workshop theatersport van 10 tot 5. Ik heb enorm gelachen en héél veel talent voorbij zien komen. De verschillende opdrachten en uitvoeringen verschilden enorm van elkaar. Allereerst kregen we de opdracht om in twee kringen te gaan staan. Met een touwtje moest je de voet van de personen naast je vastbinden aan jouw voeten. Uiteindelijk stond je met de voeten aan elkaar naar het midden van de kring toe gericht. De opdracht was om allemaal zo te draaien dat je met je gezicht naar de buitenkant van de kring toe gericht zou komen te staan. Probeer het maar eens! Het was nog een heel gedoe, maar met twee creatieve manieren kregen beide groepen het voor elkaar.
 
Tip! Overleg wel even voordat je begint, anders wordt het al gauw een puinhoop!
 
De rest van de dag hebben we ontzettend veel gedaan. Zo hebben we bijvoorbeeld gespeeld met verschillende standen en machtsverhoudingen. Ook gebruikten we ingrediënten uit de Lama's. Dit is een programma, waarin theatersport centraal staat. Het wordt momenteel iedere zondagavond op Nederland 2 uitgezonden.
Aan het einde van de dag ging ik niet zoals de dinsdag ervoor naar huis toe. Ik logeerde samen met Leonie bij Chantal. Leonie en Chantal zitten ook in de vooropleidingsgroep. Het was erg gezellig met zijn drietjes! We fantaseerden er meteen over hoe het zou zijn om echt met een stel meiden op kamers te wonen. Als het altijd zo gezellig zou zijn als die avond, dan is het erg aantrekkelijk!
 
De volgende morgen hoefde ik niet zo vroeg op te staan, omdat ik al in Alkmaar zat. Toch kwam het nog neer op 7 uur. We hadden allen moeite om op te staan na de intensieve dag die we ervoor hadden gehad, maar zetten ons er snel overheen. We hadden ontzettend veel zin in deze dag!
We zouden Roemeens gaan dansen. We hadden alledrie geen idee wat we ons daarbij voor moesten stellen, maar lieten het over ons heenkomen. Bij elkaar studeerden we zo'n 5 à 6 dansjes in, die we aan het einde van de dag nog eens herhaalden. Het waren volksdansen. Met veel geklap en gestamp. Veelal in kringen. Het was ontzettend leuk om dit met zo'n grote gemotiveerde groep te doen! Er is weer veel gelachen, maar ook veel geleerd. De man die ons les gaf bracht ook een hoop energie mee. Hij vertelde tussendoor vol enthousiasme over de volksdansen en stak ons met zijn enthousiasme aan.
 
Na de workshop Roemeense dans stond ons nog iets te wachten. We kregen nog een les koorzang. Hierin zong iedereen ook een stukje solo en zo hebben we elkaar dus meteen goed kunnen horen. Iedereen had stuk voor stuk een goede stem. Naderhand hadden we het erover dat dat best vreemd is. Voorheen was je altijd de beste, wat zang betreft, maar nu kan iedereen om je heen goed zingen en lijkt het stukken minder voor te stellen. Toch was het vooral erg leuk! Je maakt het niet iedere dag mee dat je met zoveel getalenteerde mensen staat te zingen. Er werd veel geïmproviseerd en dat op een jazzy manier.
Na de les koorzang was de dag en hiermee ook de introductieweek dan toch echt voorbij. Er is maar één conclusie. het was een hele leuke en leerzame week. We hebben het erg gezellig gehad onderling en we weten nu als vooropleidingsstudenten tenminste ook wat er verder nog aan studenten op deze afdeling rondloopt!
 
Gabriëlla
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"