Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | dinsdag 16 april 2024 19:24 uur | 0 bezoekers

De Wereld van Witte de With

Beeldende kunst ׀ theater ׀ fotografie ׀ film ׀ muziek ׀ dans ׀ mode ׀ debat ׀ haute & ordinaire cuisine. Op 9 - 10 - 11 september

In het tweede weekend van september vindt het kunst- en cultuurfestival De Wereld van Witte de With plaats in Witte de Withstraat en directe omgeving, het bruisende centrum van cultureel Rotterdam. Het festival trok vorig jaar ruim 20.000 bezoekers. De Wereld van Witte de With maakt deelt uit van September in Rotterdam, een maand lang kunst en cultuur, dat het Rotterdamse culturele seizoen opent met tentoonstellingen, theaterpremières en evenementen.

Proef Antwerpen in Rotterdam
De Wereld van Witte de With 2005 staat in het teken van zusterstad Antwerpen. Rotterdam en Antwerpen kunnen zich aan elkaar spiegelen, maar tonen beiden nét een ander spiegelbeeld. Een weekend lang toont het festival de overeenkomsten en verschillen op het gebied van beeldende kunst, theater, fotografie, film, muziek, dans, mode, debat, haute of ordinaire cuisine. Hieronder een greep uit het programma.

Monopolis
Onder de titel ‘Monopolis’ (werktitel) presenteert Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst een perspectief van actuele Antwerpse kunst waarbij de verhouding tussen politiek en cultuur centraal staat. ‘Monopolis’ is samengesteld door verschillende curatoren waaronder Wim Peeters (Extra City, Centre for Contempary Art, Antwerpen), Bart de Baere (MUHKA, Museum Hedendaagse Kunst Antwerpen) en Wim van den Abeelen (Objectif Exhibitions, Antwerpen). Naast een tentoonstelling van bekende Antwerpse kunstenaars worden ook drie jonge kunstenaars gevraagd om speciaal voor Monopolis een werk te maken.

Huis Sonneveld
Theatergezelschap Bonheur nodigt vijf verhalenvertellers uit in Huis Sonneveld. De villa in het Museumpark, een ontwerp uit de jaren dertig van de beroemde architecten Brinkman & Van der Vlugt, is één van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Tijdens De Wereld van Witte de With nemen verhalenvertellers er tijdelijk hun intrek om door middel van verhalen, anekdotes en intriges bezoekers een kijkje te bieden in het leven van de voormalige bewoners.

Frietkotten
De Kunsthal toont een fotoserie over hét icoon van de Europese snackcultuur; het frietkot. Met name in België, het vaderland van de patates, beschouwt men de kleurrijke constructies als nationaal erfgoed. De tentoonstelling die al in juli opent omvat foto’s vanaf de jaren tachtig tot heden van Marina Cox, Marc Ots, Raoul van den Bomm en Paul Gillem uit België, Christoph Buckstegen uit Duitsland, Marko Hämäläinen uit Finland en Martin Kers uit Nederland. Tijdens De Wereld van Witte de With wordt deze tentoonstelling afgesloten met een speciaal programma.

Galerieroutes
De galerieroutes zijn dé manier om kennis te maken met de 20 verschillende galeries in en nabij de Witte de Withstraat. Galeriehouders tonen trots wat ze in huis hebben en trakteren bezoekers op mooie exposities, lezingen, performances, verhalen, anekdotes, culinaire hapjes en onverwachte ontmoetingen.

Opening
Het Antwerps/Amsterdams kunstenaarscollectief Theater Tol opent het festival de Wereld van Witte de With op vrijdag 9 september, na zonsondergang. Dit gezelschap is internationaal bekend om grote openluchtvoorstellingen met een mix van theater, muziek, dans en vormgeving. In de voorstelling Scatola d’Angeli, openen een prins en prinses in het geniep de Scatola (muziekdoos) en acht levensgrote engelen vliegen hoog de lucht in.

De Wereld van Witte de With is het podium voor een verrassende presentatie Rotterdamse kunst & cultuur, dit jaar met een Vlaams tintje!

Voor meer info: www.festivalwww.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"