Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | dinsdag 23 april 2024 19:30 uur | 0 bezoekers

Artiesten veroveren de straat

Van donderdag 25 augustus tot en met zondag 28 augustus 2005 zal in Rotterdam voor de 19e keer het Internationaal Rotterdams Straatfestival worden gehouden.
Tijdens het Straatfestival zullen artiesten, dit jaar onder meer afkomstig uit Australië, Japan, Oekraïne, Spanje, Nieuw Zeeland en Costa Rica, op verschillende plekken in de Rotterdamse binnenstad hun acts uitvoeren. De beste artiest van het festival wint de Gouden Straatkei, een toonaangevende prijs in de wereld van de straatartiesten. Ook kan het publiek weer haar stem uit brengen voor de Markus Markoni publieksprijs. (Maak kans op een overnachting voor 2 personen in het Best Western Savoy Hotel Rotterdam! Zie festivalkrant).
 
Costaricaanse koffie
Dit jaar is de organisatie erin geslaagd verschillende bijzondere producties naar Rotterdam te halen. Bijvoorbeeld ‘Corazon de Cafe’, mede mogelijk gemaakt door Hivos, een samenwerkingsproject tussen Theater Tol uit Antwerpen en Magos del Tiempo uit Costa Rica. Rondom de koffieboon bestaan vele mythen en legenden. Zo is koffie verboden geweest voor het gewone volk, gezegend door de paus, omdat hij het zo lekker vond, over oceanen gesmokkeld en veroordeeld als een Satanbrouwsel. Deze verhalen vormen de basis voor de bijzondere voorstelling ‘Corazón de Café’, die donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond om 21.30 te zien is in de Laurenskerk.

Rotterdams Sportjaar
Ook besteedt het festival aandacht aan het Rotterdams Sportjaar 2005. In het kader van de sport komt onder andere de Spaanse groep Azar Teatro naar Rotterdam met hun voorstelling ‘Barroco Roll’. Zij zetten, op skates en gekleed in barokkostuums, een wervelende straattheatershow neer. Ook bij de opening van het festival wordt er aandacht besteed aan sport. Jeffrey Wammes, turntalent en winnaar van de bronzen medaille op het onderdeel vloer bij de World-Cup wedstrijden in Gent, zal, samen met wethouder Hulman van Kunstzaken en Verkeer en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Erik van Heijningen, het festival op Donderdag 25 augustus, om 19.00 uur op het Grotekerkplein, openen.
 
Nieuw dit jaar is de Waterspeelplaats, een nieuwe speelplek onder de Erasmusbrug, bij het vertrekpunt van de fast ferry naar Dordrecht. Artiesten zullen eerst hier hun acts uitvoeren, vervolgens meereizen op de fast ferry en bij aankomst in Dordrecht ook daar optreden. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland in het kader van het stimuleren van de vrijetijdseconomie.

Maudits Sonnants
Op zaterdagavond 27 augustus zal het Schouwburgplein weer omgedoopt worden tot ‘Plein der Spektakel’ door de Franse groep Transe Express. Zij komen met hun grootse productie ‘Maudits Sonnants’ naar Rotterdam en bouwen tijdens een indrukwekkende gratis voorstelling een menselijk mobile van maar liefst 30 meter hoogte over de hoofden van het publiek.

Aanstormend talent
Of je nu zes of zestig bent, rapt, danst, zingt, toneelspeelt of jongleert, het Podium voor Aanstormend Talent is open voor iedereen. Alle acts zullen worden beoordeeld door een deskundige jury. Voor de winnaar van dit jaar ligt er een eenwieler klaar, beschikbaar gesteld door vlieger- en jongleerwinkel Luchtwerk. Ook mag de winnaar op zondag nog een keer optreden, tussen professionele straatartiesten, en krijgt hij de speciale Havenloods Zilveren Kiezel uitgereikt. Dit jaar zal Ruud Kruip, lid van het bestuur van de Stichting Rotterdams Straatfestival, het podium op geheel eigen wijze presenteren.
 
Jouw Five minutes of Fame zullen plaats vinden op:
Vrijdagavond 26 augustus
Tussen 18.00 uur en 21.00 uur
Op de trappen van het WTC gebouw (Beursplein)
 
Kijk voor meer info op: http://www.rotterdams-straatfestival.nl
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"