Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 09:30 uur | 0 bezoekers

Zomerfestivals reloaded

Rotterdam bruist deze zomer. Tot begin september geven in ieder de Zomerfestivals dat zonnige tintje aan de stad. Maar welke festivals hebben we al gehad? Antenne neemt je mee voor een terugblik!

Strand aan de Maas
Het spits werd half mei afgebeten met de opening van het Strand aan de Maas. Het weer zat niet echt mee, maar dat weerhield de gasten niet te praten over hun favoriete kleur zwembroek en ultieme strandbeleving. Klik op de onderstaande links voor de filmpjes!

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Opening%20strandtent

Dunya festival
Een festival vol dans en wereldmuziek uit Afrika, Europa, Azië en Zuid-Amerika. Het Dunya Festival was een dag waar veel culturen op af kwamen. Niet alleen op het podium, maar ook in het publiek. Kijk mee met Nienke die voor haar documentaire 'Groeten uit Marokko' op zoek gaat naar bezoekers met een Marokkaanse achtergrond.

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Groeten%20van%20Dunya

Maar Dunya is bovenal natuurlijk gewoon een feest!

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Dunya%20is%20feest

Metropolis
Lemon Seven, winnaar van de Grote Prijs van Nederland, was een van de bands die optrad tijdens Metropolis; het meest eigenzinnige en gratis toegankelijke popfestival van Nederland. Antenne Rotterdam was erg nieuwsgierig en zocht de band alvast even op tijdens Parkpop.

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Aankondiging%20Metropolis


De Parade
Poffertjes, Sangria, Stille Disco, de draaimolen, roseetjes en zwoele avonden. Een week vol theater en gezelligheid in het Museumpark. Met o.a. het optreden van Las Brillantinas.

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/De%20Parade


El Camino del Agua
El Camino del Agua, letterlijk vertaald: de weg van het water, is een ontmoeting tussen jongeren. Een dansgroep uit Cuba, ondersteund door een groep muzikanten uit Nederland, verzorgden een avond dat uiteindelijk een waar dansavontuur bleek te worden.

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/El%20Camina%20del%20Agua


Camping Rotterdam
De Parade, alleen dan in Campingconcept. Camping Rotterdam; voor de ultieme campingervaring binnen de eigen stadsgrens. Met de mobiele escortservice Het Peespaleis, legale en illegale Stille Disco, de Tekkelrace en het wereldkampioenschap Rummikubben.

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Camping%20Rotterdam

Ben je in voor nog meer camping-avonturen? Zet dan het valmenu van de Video-streamer op Festival, vervolgens Zomerfestivals en je vindt een apart menuutje met alle Campingfilmpjes.

World Juggling Day
Hoeveel ballen kan jij hooghouden? In Rotterdam waren in ieder geval genoeg jongleurs te vinden die balletjes, schotels, kegels en eigenlijk alles wat 'gooibaar' de lucht in kregen. Maar of ze nu het wereldrecord haalden?

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/World%20juggling%20day


Red Bull Air Race
Met ijzingwekkende snelheden scheerden ze over langs en onder de Erasmusbrug door. De Red Bull Air Race, met de acht beste stuntpiloten ter wereld, trok bijna 700.000 bezoekers. Maar wie was nu de beste piloot?

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Red%20Bull%20air%20race


Zomerzondagen
Op zoek naar een bijzondere Rotterdamse ontmoetingsplek waar je lekker even kan bijpraten, je verjaardag kan vieren en genieten van het weer en de omgeving...en theater, beeldende kunst en muziek? ZomerZondagen organiseerde vijf zondagen lang een heerlijke middag in het Park bij de Euromast. Heb je het gemist? Niet gevreesd...wij waren er wel bij.

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Zomerzondagen


Vanishing Currents
Vanishing Currents; een Canadese theatergroep die de wereld rondreist op haar eigen theater: een boot. Daniel, een van de acteurs, neemt je mee voor een kijkje in de wondere wereld van de artiesten.

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Vanishing%20currents


Dance Ground
Kick Flip Olly's, Back Slide's, twisters...De creme de la creme van de skateboard- en inlineskate-top in Nederland vertoonde vier weekenden lang haar kunstjes in het Skatepark aan de Westblaak. Een festival waar ook de bezoekers workshops konden volgen of een kansje konden wagen tijdens één van de skate-voorwedstrijden.

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Danceground
Zomercarnaval
Het Zomercarnaval is natuurlijk niet meer uit het Rotterdamse straatbeeld weg te denken. Met een Koninginnenverkiezing, een pre-party en de Battle of Drums heeft dit straatfestival misschien wel de langste warming-up!
Antenne Rotterdam nam een kijkje bij de Pre-Party:

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Rio%20aan%20de%20Maas

En zocht Zomerkoninging Imana enkele uren voor de start van de Straatparade op terwijl ze nog in de make-up zat.

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Zomercarnaval

City Life
Het nieuwste urban event voor Hiphop, R&B, Sports, Food, Bling , Cars,
Lifestyle & more bood voor elk wat
wils. Voor de lekkerbekjes Happy Mama’s Soul Kitchen, Beautyqueens konden hun nageltjes laten ‘blingen’ en autoliefhebbers
mochten zich gaan vergapen aan de low rider shows; Jumping Cars, Pimped
Cars en meer. Maar City Life was vooral ook muziek, muziek en muziek met als afsluiter van de dag onder andere Re-play. En wij kregen deze jongens aan het zingen voor Antenne Rotterdam!

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Citylife

Pleinbios
Op een gehuurde stoel of gewoon een zelf meegebracht kussen naar toppers uit de nationale en internationale filmhuiswereld kijken op het grootste openlucht filmscherm in...ehh in ieder geval Rotterdam? De Ben & Jerry's Pleinbios verzorgt elke avond tot en met volgende week zondag (28/8) een perfect filmavondje op het Lloyd Multiplein. Antenne Rotterdam ging een kijkje nemen op het eerste filmavondje...

http://www.video2000archief.nl/read/movie_item/Titel/Ben%20en%20Jerry's%20pleinbios


 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"