Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | vrijdag 26 april 2024 21:25 uur | 2 bezoekers

De zwoele maand augustus

Iedereen is vrij, de dagen zijn lang de avonden zwoel en de stad van bruist energie. Elk weekend is er wat leuks te doen en vaak nog gratis ook!

Traditiegetrouw vertoont Ben & Jerry’s Pleinbios de hele maand augustus films uit heel de wereld. De grootste gratis openlucht bioscoop van Europa staat dit jaar op het Lloyd Multiplein.

City Life
“The best things in life are free”, dat is het motto van City Life, zaterdag 6 augustus, op het Lloyd Multiplein. Kom zweten op de voetbal- en basketbalvelden of maak een spannende date in de Lounge. Onderga een metamorfose bij de hairstylists, nagelkunstenaars en beauty specialisten van Style it Up. Dit alles vindt plaats onder het genot van Neerlands beste urban DJ’s en live acts.

Dance Ground
Skatefanaten, stuntbikers en streetdancers kunnen op zaterdag 6 augustus nog voor de laatste keer dit jaar hun kunsten vertonen tijdens Danceground op het Skatepark aan de Blaak.

Dance Parade
Veertig trucks van de FFWD Heineken Dance Parade "Another Dimension" trekken zaterdag 13 augustus dwars door de binnenstad van Rotterdam. Op het grootste dance event van Nederland met honderden nationale en internationale DJ’s worden 50.000 partypeople verwacht.

Straatfestival
Rolschaatsende prinsessen, elastische tennissers en gulzige vuurvreters bevolken van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus de binnenstad. Het Rotterdams Straatfestival brengt artiesten uit heel de wereld naar de Maasstad. Op zaterdagavond 27 augustus verandert het Schouwburgplein in een klokkentoren in de show Maudits Sonnants van Transe Expresse uit Frankrijk. Op twintig meter hoogte hangt boven het publiek een groot verlicht carillon waarop acht muzikanten samenspelen. De enorme installatie verandert steeds van vorm. Een prachtig samenspel van beeld en geluid.

Concertzaal onder de hemel
Voor liefhebbers van klassieke muziek is het goed toeven in Rotterdam deze maand. Tijdens Dag van de Romantische Muziek op zondag 14 augustus, zijn er meer dan veertig concerten te beluisteren in het park bij de Euromast. Kom aangenaam verpozen, picknicken of flaneren in romantische kleding.
Het historische havenkwartier is het decor van het Veerhavenconcert op zaterdag 20 augustus. Een heerlijk zomeravond concert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en drie solisten van wereldformaat.

Spetterende avonturen
Ga mee op expeditie in de Wereldhaven. Tijdens de Wereldhavendagen van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september zijn er spectaculaire demonstraties op de Maas en havenexcursies op plekken die anders tot verboden terrein behoren. Avonturiers tussen 8 en 12 jaar behalen een lichtmatroos- diploma op het Kidsplein. Het havenleven uit het verleden komt tot leven op het Havenfestival zaterdag 3 en zondag 4 september. Shantykoren zingen zeemansleed uit volle borst en oude ambachten worden getoond.

Nog de hele maand augustus is er speelplezier voor iedereen op Strand aan de Maas. De Kralingse Plas is een ander geliefde sportplek in de stad. Hier nemen Rotterdams beste roeiers het tegen elkaar op tijdens Erasmus Sprints op zaterdag 3 september.
De Rotterdamse Zomerfestivals sluiten af met het knallend vuurwerk aan de Maas tijdens de Wereldhavendagen.

Bezoek voor een volledig programmaoverzicht www.zomerfestivals.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"