Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 08:10 uur | 0 bezoekers

Rotterdam is hot!

Het weer is mooi en ons humeur doet schijnbaar wonder, want alles ziet er mooier uit,de terrassen zitten vol vrolijke mensen, overal klinkt er muziek en is het gezellig...

Het weer wordt steeds warmer en iedereen krijgt er last van: jong en oud, man of vrouw...iedereen is op zoek naar verkoeling.

En juist op het heetst van de dag komen de mieren, slakken, torren, vliegen, muggen, spinnen, pissenbedden, vlinders en de bijen...ja zeker die bijen die van bloem naar bloem zoemen en een ware plaag kunnen veroorzaken. En met zo een psychose-geval: een echte vlerk kregen wij kortweg te dealen. Een zekere Y die graag het tuinieren in minder dan een seconde wilden leren.

Y is een verdwaalde mannelijke honingbij die waarschijnlijk door de zon een zonnesteek heeft opgelopen en het spoor bijster is waardoor hij impulsief zijn vertrouwde bijenkorf voorbij vloog om even bij te tanken in een Rotterdamse bijenkorf.

Wat Y niet wist is dat je ook hier moet inburgen om aan de bloemetjes of onkruid te kunnen ruiken, en behoorlijk vakkundig te werk moet gaan en niet stomzinnig zijn signalen hier en daar moet verspreiden aan waanhopige alleenstaande vrouwen die snel verslaafd raken aan de Sint Janskruid of kilo's chocoladerepen naar binnen werken. De vraag luidt: HOE HERKEN JE EEN LEUGENAAR WANNEER DE ZON SCHIJNT?

Y zocht een inspiratiebron om zijn ego, die hij regelmatig moet bij stellen, te versterken. Om de adrenaline die hem de koorts bezorgt te verlichten, koos hij voor zijn lichamelijke kwalen een heilzame activiteit: een avondje stappen in HOT ROTTERDAM.
Hij kwam mij en mijn vriendinnen S en D tegen. Wij ontsnapten aan onze dagelijkse beslommeringen. Y had aan alles gedacht; goedkoop en niet duur en kwam in zijn veel te korte voetbalbroekje, die iets meer had van een boxershort, in de hoop dat wij vurig zouden smelten voor zijn SEX APPEAL. Samen met een vriend die (sociaal geremd) is als de meest goedkoopste oplossing stelt Y voor dat wij bij zijn vriend Willem de Zwijger wat gaan drinken bij..... hem thuis.

Oké, voor mij en mijn vriendinnen een zinloze uitnodiging die nergens naar toe zou leiden. Maar naar een regelrechte drama die vol blunders zit wij hebben een ander voorstel: een terras pakken.
Blunder nummer 1: HET GAAT NIET DOOR. Wat een lachertje een terras aan de Meent amper vijf seconden zaten we toen wij wat wilden bestellen en de serveerster zei dat er niet wordt bediend omdat ze gesloten zijn, en aangezien dat onze gastheer een communicatiestoornis heeft over zijn ware bedoelingen blijft hij voor mij een moeilijk filosofisch begrip!

Het komt door de zon waardoor hij zijn concentratie verloor en niet scherp kon zien had hij verteld aan S mijn vriendin. Wordt het dan niet hoog tijd dat hij zijn visuele problemen eens onderhanden neemt? Mijn advies: schaf een bril aan zwijn voordat je in andere tuinen gaat sproeien en een betere overzicht krijgt van bloemen en planten want elk heeft zijn eigen charme en zijn terrein, leer de taal van de bloemen, planten, bomen...sukkel.

Zo liepen wij gedrieëen op de West Kruiskade toen onze GROOTSTE BLUNDER van deze avond (nummer 2) zich aanmeldde jong, fris en speels een buitengewoon ervaringstocht met jongensachtige prikkels verwerkt in hun eigen scarry movie met ons in de hoofdrol
een auto met een zwerm puberende darren die op zoek zijn naar vertier, scheurde op ons af en wilde neerstrijken maar herstelde hun verlangens toen ze dichterbij kwamen en zetten het als gillende speenvarkens en scheurde hard weg. Ik schoot in de lach en mijn vriendin S zei; het is gedaan met ons!

Een dag van te voren op SCHOOL hadden wij, ik en mijn vriendin D heerlijk gefuift op zoete salsa klanken en het weer was HOT en zwoel, volop hitsige bijen, die stoer wilden zijn en lieten zien flink te balen dat zij geen honing kregen en ook niet aan de stuifmeel mochten zitten maar op hun histige manier veel pret beleefde en ik weigerde beschaafd hun telefoonnummer en danste tot het einde toe met tranen van het lachen...ROTTERDAM IS HOT!

 
Array
(
    [177009] => Array
        (
            [naam] => Dann Hensums
            [link] => 
            [reactie] => Klopt allemaal. DannHensums.com houdt van Rotterdam!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2014-02-27 14:26:34
            [react_date_changed] => 2014-02-27 14:26:34
            [react_page] => 4228
            [react_user] => 0
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100949
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => R289EWT5QMH6JY
            [u_name] => 
            [u_email] => 
            [react_id] => 177009
            [editable] => 1
        )

)

Dann Hensums | 27 februari 2014

Klopt allemaal. DannHensums.com houdt van Rotterdam!


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"