Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 13:35 uur | 0 bezoekers

Marokkaanse Frans Bauer opent camping!

Heb je even voor mij?


‘Ik praat Nederlands...waarom zou ik het dan niet zingen?!’

NOORDEREILAND – Even stond hij wel te kijken, want hij had iets heel anders verwacht aan te treffen voor zijn optreden ‘op een camping in Rotterdam’. Maar toen wist Rachid Aazouzi, oftewel de Marokkaanse Frans Bauer, nog niet dat hij zijn act mocht gaan opvoeren op de leukste camping van Nederland: Camping Rotterdam! ,,Ik heb zelf nog nooit gekampeerd”, aldus Rachid terwijl hij lachend op een bankje naast Brammetje zit. ,,Maar als ik hier om me heen kijk, lijkt het me geweldig gezellig!”

Met een zangcarrière die ‘slechts’ vier jaren telt, wist Rachid vorig jaar toch de tweede plek in het Trosprogramma ‘Een ster in veertig dagen’ te winnen. Stiekem opgegeven door zijn tegenwoordige manager Anneke van Alphen, had hij nog even zijn twijfels. Zijn repertoire was kort, zijn ego nog niet zo groot. Zijn doorzettingsvermogen was daarentegen wel groot genoeg. Inmiddels toert Rachid met zijn manager Anneke en haar man Anton door het hele land en legt hij de laatste hand aan zijn Nederlandstalige cd.

De Nederlandse Frans Bauer...een vervelende vergelijking?
,,Ik vind het alleen maar een compliment als ik zie hoe ver Frans is gekomen. Natuurlijk zing ik nu nog een aantal nummers uit zijn repertoire en die vallen nog goed in de smaak bij het publiek. Op een gegeven moment zal er wel een punt komen dat ik mijn eigen weg in ga. En ja, is niet elke zanger begonnen met het zingen van andermans repertoire!”

Een Marokkaan die het Nederlandse levenslied verkondigt...bijzonder?
,,Ik vind van niet. Ik praat Nederlands, waarom zou ik dan niet in het Nederlands zingen? Maar ik begrijp het ook wel: bij een zanger van het levenslied verwachten ze misschien eerder een gezellige Amsterdammer met een biertje in zijn hand...en dan staat er opeens een Marokkaan op het podium!”

Werk of hobby?
,,Het is nog steeds een hobby. Doordeweeks werk ik in de telecommunicatie. Wat er in de toekomst gaat weet ik nog niet. Dat zien we dan wel! Zolang ik werk en zingen nog goed kan combineren, blijf ik het graag allebei doen.”

Laatste woord?
,,Ik vind mijzelf wel een goed voorbeeld om te laten zien hoe het ook kan. Een Marokkaan die het Nederlandse levenslied verkondigt en als managers een Nederlands stel heeft die ik bijna als mijn eigen ouders beschouw. Mooier kan het niet, toch!”

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"