Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 15:50 uur | 1 bezoekers

"we were on a break"

"Ik ben niet obsessief ik ben passioneel” zegt een goede vriendin van mij een keer tijdens een etentje...

Die zin is op dit moment heel erg op mij van toepassing, goed ik ben gezwicht voor het idee van Joost simpelweg omdat ik het idee heb niet zonder hem te kunnen, ik heb hem een break gegund. Hij zit nu in Chersonissos en ik heb nog geen contact met hem gehad tot de dag van vandaag. Ik dub al twee dagen met een grote vraag: wat verwacht hij nu eigenlijk van mij?
Het punt is dus dat ik simpelweg niet meer weet of het aan of uit is, en of hij gaat en staat waar hij wil daar op Kreta of dat hij daar gewoon zijn ding doet en ongeraakt weer terug naar Rotterdam keert.
Ik wéét heel simpel gezegd niet wat een break inhoudt.

Ik zet de tv aan om een uur of acht en voor mij verschijnt de serie Friends, in één keer schiet het mijn gedachte binnen: hadden Ross en Rachel ook niet eens een break en heeft dat niet kapot gemaakt wat zij al die tijd hadden?

Ik probeer te graven in mijn Friends-herinneringen en herinner me de aflevering waarin Ross wanhopig roept “WE WERE ON A BREAK” , ja zij hadden toen ruzie omdat ze beide iets anders verstonden onder het kopje “break”.
Rachel, dacht dat ze even een rust periode namen en later zouden praten hoe het nu verder moest tussen hen, het was zeker niet uit want het “gevoel” was er namelijk nog wel.
Ross, zoals een man dat behoort te doen gaat hij meteen naar de kroeg na het gesprek met Rachel voor hém is een break hetzelfde als een break-up. Die avond vind hij een andere vrouw en de rest hoef ik denk ik niet te vertellen.
Een ruzie ontstond en er was ontzettend veel verpest.

Goed, de vraag nu… wie ben ik in dit geval.
Ben ik een “Rachel” en wacht ik tot Joost thuiskomt om te vertellen dat hij zich misschien wel als “Ross” gedragen heeft in Chersonissos? Of is hij misschien zelf wel de “Rachel” en komt terug met het idee weer samen te komen.
Als hij in dit geval eventjes de “Ross” is geweest, is het voor mij dan geoorloofd om me ook als een “Ross” te gaan gedragen, met andere woorden, ben ik dit weekend van plan om me te laten versieren door een leuke student? Of ga ik dan te ver en is het beter me te gedragen als een “Rachel”.
Ik weet het niet meer, en zelfs die gedachte beangstigd me, want als ik niet 100% zeker kan zeggen dat ik niet ga zitten wachten (Rachel) ben ik dan wel echt verliefd?
Of ben ik weer ontzettend obsessief (onee, passioneel) met die relatie bezig geweest dat ik weer braaf ga zitten wachten, omdat ik denk dat mijn prins mij wel weer oppikt met zijn witte hengst.
Ik weet niet hoe het is om een break te hebben, eveneens is het niks voor mij om vreemd te gaan, maar.. als ik niet weet of ik nu wel of niet iets heb met Joost, is het dan niet zonde om te wachten op (misschien wel) een enorme teleurstelling?

En het vervelende is, hij zit in Kreta en ik kan geen contact met hem zoeken, en wanneer hij zijn maat 46 weer op Nederlandse bodem zet zit ik in Spanje met vriendinnen…
De vraag is nu, waar kies is voor, voor Rachel of voor Ross……….???????????????????

 
Array
(
    [115386] => Array
        (
            [naam] => Lin
            [link] => 
            [reactie] => Hey! Die zin 'Ik ben niet obsessief, ik ben passioneel' is van mij! Pikkedief! ;) Pff.. wel ingewikkeld hoor! Maar 1 ding: wat je ook doet.. dat is het goede. Want dat is dan meant to be. Rachel of Ross.. aan het eind van het laatste seizoen kwamen zij ook weer samen! :)
En zaterdag gaan wij lekker de stad in! 
 Kus Linda
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-07-06 00:33:09
            [react_date_changed] => 2005-07-06 00:33:09
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101033
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => CQ8JV25C25WVKV
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 115386
            [editable] => 1
        )

)

Lin | 06 juli 2005

Hey! Die zin 'Ik ben niet obsessief, ik ben passioneel' is van mij! Pikkedief! ;) Pff.. wel ingewikkeld hoor! Maar 1 ding: wat je ook doet.. dat is het goede. Want dat is dan meant to be. Rachel of Ross.. aan het eind van het laatste seizoen kwamen zij ook weer samen! :)
En zaterdag gaan wij lekker de stad in!
Kus Linda


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"