Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 03:50 uur | 1 bezoekers

KOORTS voorbij

Afgelopen vrijdag 1 juli sloot het KOORTS Slotconcert in de Schiecentrale de kunst- en cultuurmanifestatie KOORTS af met veel muzikaal vuurwerk.

Talenten uit de finale van het Euro+ Songfestival; zangwedstrijd voor ouderen, het Marokkaanse jongeren muziekproject Habibi Magribi en urban talentjacht Talent2Star schitterden samen in een unieke muzikale show met als speciale gast Tasha’s World. In de afgelopen vier maanden heeft de kunst- en cultuurmanifestatie KOORTS van zich laten horen, in de naden van de stad, overal en voor iedereen.

KOORTS verspreidde zich als een inktvlek over de stad
KOORTS nam steeds meer delen van de stad over. Uiteindelijk besloeg het programma 42 projecten, waarvan 12 initiatieven zich na de start van KOORTS aansloten. De twee grote pijlers van KOORTS het digitaal cultuurmagazine, Antenne Rotterdam en GOUDKOORTS, het evenement dat een brug slaat tussen de Rotterdamse cultuur en het Rotterdamse zakenleven, wisten ook een groot aantal organisaties en bedrijven te enthousiasmeren die niet verbonden waren aan het project KOORTS.

KOORTSpiek
In juni bereikte KOORTS een piek. De theaterproducties op locatie Binnenwegmonologen, Verhalen van de Droogdok, de Theaterstraat en Rotte Nachten trokken veel belangstelling. Een groot aantal voorstellingen was uitverkocht. De stadsroutes van KOORTS; Van Erasmus tot Jules Deelder… een literaire wandeling, Kunstroute Noord: Business as Usual en de Walk ’n Talkshow werden een begrip in de stad. Het digitaal cultuurmagazine Antenne Rotterdam nam toe in populariteit. Sinds de lancering in december is het aantal bezoekers gegroeid van 100 naar 1000 per dag. Antenne Rotterdam heeft op het moment 80 correspondenten waarvan er 40 wekelijks artikelen over kunst en cultuur in Rotterdam plaatsen.

Is Rotterdam nu KOORTSvrij?
Wat blijft er over na de manifestatie KOORTS? Naast een toegenomen stadschauvisme en een groot aantal initiatieven die bruisen van energie zijn er ook een aantal concrete resultaten zichtbaar. Het winnende ontwerp van de ontwerpwedstrijd van Duik in de Dijk; Horeca Botanica van Anouk Vogel en Johan Selbing wordt gerealiseerd aan de Oost Zeedijk. Wethouder Stefan Hulman overhandigde tijdens het afsluitende KOORTSplatform afgelopen vrijdag het eerste exemplaar van De Omweg Atlas aan kinderen die meewerkten aan de Omweg. In de atlas die te koop is bij Villa Zebra, staan 18 wandelingen langs leuke, spannende, ondeugende en gevaarlijke plekken die Rotterdamse kinderen maakten door hun wijk.

Slotdebat
In september wanneer alle evaluatiegegevens van KOORTS bekend zijn volgt er een Slotdebat in Zaal de Unie onder leiding van Bert van Meggelen. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur presenteert dan tevens de onderzoeksresultaten van Goudkoorts, Antenne Rotterdam en Duik in dijk en doet een aantal aanbevelingen voor de toekomst van deze nieuwe en experimentele projecten.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"