Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | dinsdag 23 april 2024 22:41 uur | 0 bezoekers

Bedman & Robin

Deze column had vorige week al geplaatst moeten worden, maar toch.. beter laat dan nooit.

Waar men in Amerika aan het bijkomen is van de rechtszaak van het jaar, kunnen we in Nederland ons op gaan maken voor een soortgelijke ervaring. Natuurlijk is een wereldberoemde, excentrieke Amerikaanse popster niet hetzelfde als een talentvolle Nederlandse voetballer, maar wie iets verder kijkt dan de neus van Michael Jackson bang is vindt toch opvallend veel overeenkomsten tussen beide zaken.

 

Zowel de King of Pop als het supertalent zijn aangemerkt als verdachte in een zedenzaak. Michael werd geboeid afgevoerd omdat hij beschuldigd werd van seksuele handelingen met minderjarige jongetjes, Robin van Persie mocht de gevangenis van zijn geboortestad van binnen aanschouwen nadat een vrouw hem beschuldigde van verkrachting. Waar Michael meerdere malen toegegeven heeft dat hij wel eens jeugdige logeetjes uitnodigde in zijn luchtkasteel op Neverland, nam Robin een voormalige stripteasedanseres mee naar een hotel. Waar rook is, is vuur zullen veel mensen denken, en dus hebben beide heren de schijn alvast tegen.

 

Daar komt bij dat zowel de mismaakte bleekneus als het Rotterdamse lefgozertje niet verschoond zijn gebleven van onbesproken gedrag in het verleden. Van Wacko Jacko zijn er legio voorbeelden te vinden; dat hij van Afro-Amerikaanse jongen met kroeshaar is getransformeerd naar een lijkbleke griezel met sluikhaar (en mondkapje) is natuurlijk zijn eigen probleem, maar normaal is anders. Maar een eigen pretpark, een aap als beste vriend, kinderen bij verschillende vrouwen, een immens standbeeld van jezelf laten maken, en als hoogtepunt je eigen, pasgeboren kind voor het oog van de wereld op een haar na van tien hoog naar beneden laten vallen… I rest my case. Van Persie heeft, behalve diverse berichten over zijn onhandelbare gedrag als voetbaltiener, het een stuk minder bont gemaakt. Maar toen hij vorig jaar oktober zijn dure BMW in Londen in de vangrail parkeerde en hij met de schrik vrij kwam verliet hij, naar eigen zeggen door die schrik, de plek des onheils zonder de politie in te lichten. En dat is in Groot-Brittannië een misdrijf, waarvoor Van Persie maximaal een half jaar celstraf had kunnen krijgen (krijgt u ook het gevoel dat Patrick Kluivert het grote idool is van Robin van Persie?).

 

Gelukkig is Nederland geen Amerika. Daar leidden de beschuldigingen richting Michael Jackson tot een immense mediahype, hier is iemand onschuldig totdat het tegendeel bewezen is en wachten we rustig af op de dingen die komen gaan. Jackson, nagenoeg failliet door de slepende rechtszaak en een geflopte laatste cd, zal wat kermisattracties moeten verkopen om de gepeperde rekening van zijn advocaat te kunnen betalen. Gezien het feit dat tweederde van alle Amerikanen zegt ‘niet gelukkig’ te zijn met de vrijspraak van MJ, is het wellicht een idee om meteen maar helemaal te emigreren uit de USA (met zijn huidskleur zal minister Verdonk hem van harte welkom heten). Hier zal het nooit zo ver komen. De zestien miljoen bondscoaches denken, door de goede resultaten van het Nederlands elftal, al voorzichtig aan de wereldtitel in Duitsland volgend jaar en het linkerbeen van Van Persie zal daarbij goed van pas komen. En eerlijk gezegd zie ik Robin van Persie er ook niet voor aan dat hij, met twee vingers in de lucht het Rotterdamse politiebureau verlatend, met een stalen gezicht verklaart dat zijn vrijlating een van de mijlpalen in de geschiedenis is.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"