Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 09:53 uur | 0 bezoekers

Redbull Airrace vooral een succes voor Vips

Politici, bekende Nederlanders, Nederlandse, buitenlandse pers en vrienden en familie van de piloten mogen zich onbeperkt te goed doen aan de gratis drank en hapjes in de Vip-ruimte.
Redbull Airrace vooral een succes voor Vips

Het is zondagmiddag twaalf uur en het gebied rond de Erasmusbrug in Rotterdam stroomt langzaam vol. De Vip-ruimte in het Café Rotterdam, vlak naast de brug, loopt ook steeds voller. Politici, bekende Nederlanders, Nederlandse, buitenlandse pers en vrienden en familie van de piloten mogen zich onbeperkt te goed doen aan de gratis drank en hapjes in de Vip-ruimte. Behalve dat hebben ze natuurlijk het beste zicht, op het grote balkon dat uitkijkt over de maas, waar de eerste RedBull Airrace in Rotterdam zich afspeelt.

Bij binnenkomst worden de gasten vriendelijk verwelkomt door meisjes met dienbladen vol Wodka Redbull met lichtgevende lampjes erin. Dit heeft als effect dat de kinderen die zijn meegekomen de meeste aandacht hebben voor de drankjes, maar zij keer op keer teleurgesteld moeten worden. “Dit is een drankje voor de mama’s en de papa’s, jij mag aan de bar een drankje halen.” De kinderen druipen teleurgesteld, zonder lichtgevende drank, af. Door de ruimte verspreid staan de meest uiteenlopende buffetten en alles is gratis.

Rond drie uur begint de Airrace en de mensen lopen, al lichtelijk aangeschoten, van de barren en buffetten naar het balkon om de vliegtuigen te zien. Voor de mensen die toch echt niet van hun loungekussens af willen komen, zijn er grote tv schermen opgehangen.

Terwijl beneden bij de Erasmusbrug de mensen bij de hekken worden weggehouden, hebben de Vips, met de zoveelste Wodka Redbull in de hand, een adembenemend uitzicht. Beneden is het zo druk dat mensen vanaf de ene kant van de brug, waar niets te zien is, via de Willemsbrug naar de andere kant van de Erasmusbrug moeten lopen om een glimp van het spektakel op te vangen.

De sfeer in de Vip-ruimte lijkt echter niet op te kunnen. Na een paar uurtjes vliegtuigen kijken, staat er een nieuw buffet klaar. Burgermeester Opstelten komt met zijn collega’s vanuit zijn prive-Vip-kamer naar de grote Vip-ruimte en ook steeds meer andere Bekende Nederlanders mengen zich in het gezelschap.

Kinderen staan in de rij om op de foto te gaan met rappers Lange Frans en Baas B, die echter wat verveeld om zich heen kijken. Af en toe loopt er iemand uit hun gezelschap naar de bar om een drankje te halen of een serveerster mee uit te vragen naar de afterparty, vanavond in Jackie’s.

Burgermeester Opstelten staat met een dozijn wethouders en andere mannen in pak aan de bar aan het einde van de zaal. Behalve enkele woorden over hoe goed het is, dat een spektakel als de Redbull Airrace in Rotterdam wordt gehouden, wordt er door de mannen niet veel over gesproken. “Doe mij nog een rosétje, meisje.” Zegt hij met een zware stem. En terwijl hij aan zijn gratis rosétje nipt, gaat het grootste deel van het publiek beneden gedesillusioneerd naar huis.

Hilde van der Pas
 
Array
(
    [115544] => Array
        (
            [naam] => karim
            [link] => 
            [reactie] => zowel de drankjes als de hapjes waren heerlijk.
Ik heb het geen seconde erg gevonden dat ik tussen hen liep, geen moment.
Rapper Lange Frans en Baas B, keken de hele tijd vanaf het begin al verveeld toen ze niet op de foto genomen werden door een fotograaf die wel oog had voor Erben Wennemars.
Ze waren op hun Amsterdamse trots getrapt!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-06-20 20:00:14
            [react_date_changed] => 2005-06-20 20:00:14
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101122
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => AYKH6966SZ3CAH
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 115544
            [editable] => 1
        )

)

karim | 20 juni 2005

zowel de drankjes als de hapjes waren heerlijk.
Ik heb het geen seconde erg gevonden dat ik tussen hen liep, geen moment.
Rapper Lange Frans en Baas B, keken de hele tijd vanaf het begin al verveeld toen ze niet op de foto genomen werden door een fotograaf die wel oog had voor Erben Wennemars.
Ze waren op hun Amsterdamse trots getrapt!


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"