Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 14:32 uur | 2 bezoekers

Het circus van de zon

Cirque du soleil is in Nederland, en dan nog wel in Rotterdam. Voor de vierde keer nemen de artiesten je mee op hun reis door het universum.
Het circus van de zon

Cirque du soleil is in Nederland, en dan nog wel in Rotterdam. De typische contouren van de tent steken af tegen de grauwe parkeerplaats van Ahoy. Voor de vierde keer nemen de artiesten je mee op hun reis door het universum. Van lucht tot aarde, van water naar vuur. De theatervoorstelling Drailon is er een van wonderbaarlijke acrobatiek. De kostuums, het licht en de decors zorgen ervoor dat je beland in een droom waar je na afloop nog lang niet uit bent ontwaakt.

Onverwachts word tijdens binnenkomst je aandacht getrokken door een op een klassieke componist lijkende clown. Binnen enkele minuten heeft hij met zijn compagnons de aandacht van het publiek weten te trekken. Samen leiden ze je langzaam de show binnen, en op de meest onverwachtse momenten duiken ze weer op. Een groot verschil met de doorsnee flapschoenen clown is dat deze clown echt grappig, zonder elkaar op een domme manier in de maling te nemen. Ze zijn nauwelijks gesminckt maar hebben toch een theatrale en sterke uitstraling.

De show bestaat voornamelijk uit veel acrobatiek, vermengd met klassieke en moderne dans, op wereldmuziek met een tekst van prachtige klanken. Alle acts zijn noemenswaardig en volgen hetzelfde thema, toch springen er een paar uit. Zo heb je de jongleur, die wel zeven ballen tegelijk in de lucht kan houden. Dit alles dansend op swingende muziek en zonder er natuurlijk er maar eentje te laten vallen. Het lijkt of de ballen met een draad aan elkaar verbonden zijn.

Circus is voor jong en oud, en dit geld niet alleen voor het publiek maar ook voor de artiesten. Een klein chinees meisje in een groen pakje komt het podium op. Natuurlijk met veel elegantie waardoor het publiek nog net niet in een liefkozend aaaahhh uitbarst. In enkele minuten draait ze zich balancerend op een arm, op een steun, in de meest ongelofelijke posities. Het publiek is dan ook laaiend enthousiast en ontroerd door dit sprookjesachtige optreden.

Dit spektakel is nog niet voorbij of de volgende groep dient zich aan. Als bijen op een honingraat verschijnen achter op het podium tegen een muur van wel 8 meter hoog, vier acrobaten die zich met veel souplesse en allure tegen deze wand omhoog bewegen. Wanneer een van de artiesten zich laat vallen vanaf de muur gaat er een schrikreactie door het publiek. Maar dan blijkt dat door de perfecte decors het onmogelijke mogelijk wordt. De vallende artiest zakt weg in een trampoline. Iedereen haalt opgelucht adem. Toch houden de acrobaten het spannend, in no-time lopen ze met gemak tegen de muur omhoog.

Het gezelschap dat is ontstaan uit een straattheater begin jaren tachtig is uitgegroeid tot een groot circus van wereldformaat. De toegangsprijzen zijn dan ook navenant. Vanaf 27 euro heb je een zitplaats, wel met beperkt zicht. Wil je niks van de show missen koop dan zeker kaartjes voor de eerste tweede of derde rang. Voor dit geld heb je zeker een onvergetelijke avond.

Neeltje Sep
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"