Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 22:43 uur | 1 bezoekers

Gaudi samengevat

Het museumpark in Rotterdam heeft een gemeenschappelijk thema namelijk architectuur. De Kunsthal heeft een expositie van het werk van Antoni Gaudi.
Babiche Knaap

Gaudi samengevat

Het museumpark in Rotterdam heeft een gemeenschappelijk thema namelijk architectuur. De Kunsthal heeft een expositie van het werk van Antoni Gaudi.


De expositie van Gaudi is beneden in het gebouw. De ruimte is schemerachtig verlicht en opgesplitst in kleinere ruimtes met een centrale ruimte. Door het schemerlicht is er een gezellige sfeer ontstaan.
De kleine ruimtes hebben allemaal een eigen thema. Een van die thema’s is Gaudi als uitvinder. In deze ruimte kun je zelf een van zijn uitvindingen testen. Hij werkte veel met spiralen om zijn gebouwen vorm te geven. Aan de muur hangen bakjes van plastiglas met daarin een pin die aan de onderkant uitsteekt. Aan de onderkant kan je draaien en de pin om hoog duwen of omlaag trekken. Door dit te doen vervormt de spiraal in vormen die Gaudi als daken heeft gebruikt.
In een andere ruimte kun je het proces van de bouw van de Sagrada Familia zien. Ook is er te zien hoe de kerk er uiteindelijk uit moet zien. Er zijn mensen die denken dat deze kerk nooit af zal zijn. In deze ruimte is het drukst. De meeste mensen willen zien hoe de kerk eruitziet als hij klaar is, omdat de denken dat ze dit niet zullen meemaken.
In de centrale ruimte hangt een werk van kettingen met een spiegel eronder. Het kettingen werk lijkt op een soort kroonluchter, maar als je in de spiegel eronder kijkt zie je dat het een gebouw is. Een maquette voor een appartementencomplex.
Het is redelijk rustig in de zaal. Er scharrelen ongeveer dertig mensen rond in de zaaltjes. Ook zitten er een aantal mensen in de twee video ruimtes naar een PowerPoint presentatie met geluid te kijken. Wat leuk is aan deze expositie is dat alles in handbereik is, er hangen geen touwtjes om de bezoekers ver van de kunst te houden. Ook zit er niet in iedere ruimte een bewaker om je in de gaten te houden waardoor er relaxed van kunst genoten kan worden.
De bezoekers zijn van gemiddelde leeftijd. Allemaal hebben ze veel interesse voor de beroemde “Love Seat”. Er lopen ongeveer vijf tieners rond, maar die banjeren snel door de expositie onderweg naar de volgende.
Als je alles in de ruimte hebt bezichtigd heb je het culturele leven van Gaudi samengevat gezien. Alle belangrijke stukken die je gezien moet hebben zijn aanwezig en er zitten een paar leuke extra’s bij als de maquette van kettingen. Ook de tekeningen van het brainstormen zijn te zien. Het is een expositie waar Gaudi kort is samengeva
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"