Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 04:29 uur | 1 bezoekers

Excellent ... GOUDKOORTS

Rapper Excellent gaf een performance op GoUDKOORTS.
Excellent

Een jonge rapper welke schopt tegen leugenaars en mensen die zich anders voordoen.
Wie is nog nooit blootgesteld aan verleiding? Wie heeft nooit aan die verleiding toegegeven?
Waarom geven mensen niet toe aan die verleiding blootgesteld te zijn?
Allemaal vragen die in zijn hoofd zitten en onbeantwoord blijven.
Daarom heeft hij een nummer Verleiding geschreven.

Terwijl hij rapt over verleiding en zijn nummer welke hij geschreven heeft na de moord op Theo van Gogh, Samen één, komen er bij mij allemaal vragen op welke ik hem na afloop van zijn miniconcert stelde.

Mijn eerste vraag luidde: “je rapt over verleidingen en voelt je een slachtoffer van verleiding, waartoe ben jij in je leven verleidt?”
Hierop antwoordt hij: “ik ben in mijn leven heel vaak verleidt tot bijvoorbeeld blowen, drinken van alcohol, sex met meisjes terwijl ik een vriendin had en tot criminele dingen. Allemaal verleidingen met consequenties die uitgezeten werden in prison.”

Vraag twee luidde: “wat heb je hiervan geleerd?”
Hierop antwoordt hij kort maar krachtig: “wie in de gevangenis heeft gezeten weet dan pas wat hij heeft gemist.”

Vraag drie luidde: “wat heb jij met de bijbel?”
Hierop antwoordt hij: “ik heb niet zo heel veel met religie, ik ben wel Christelijk opgevoed maar zie in alle religies overeenkomsten. Ik sta neutraal in religie zonder ongelovig te zijn.”

Vraag vier, tevens mijn laatste vraag luidde: “je begon je intro met een kleine terugblik op de vechtpartij tussen jou vriend en collega rapper Kimo en rappers Baas B en Lange Frans. Gaat dit de kant van Amerika op met dat onderling uitvechten van battles?
Het volgende antwoordt hierop: “Kimo is mijn vriend, hij heeft al langere tijd ruzie met rapper Lange Frans en Baas B en hier is een vechtpartij van gekomen.
Ik geloof zelf niet dat de Nederlandse rappers de Amerikaanse rappers achternagaan wat betreft de manier van de battles uitvechten zoals daar gebeurt.
In Amerika wordt geschoten op elkaar en rappers leggen er zo nu en dan het loodje, maar in Nederland is dat niet zo. Rappers hebben vaak onderling ruzie met elkaar kijk maar naar Negativ die RBjean op zijn bek geslagen heeft en enkele andere rappers die elkaar geslagen hebben maar Baas B is een troetelkindje met zijn Zinloos Geweld en zo wordt alles wat hij doet breed uitgemeten, maar men hoef niet bang te zijn voor Amerikaanse taferelen.”

Aldus mijn interview met rapper Excellent en wil je meer van hem horen, binnenkort heeft hij zijn eigen website en is zijn cd Excalibur in de winkel te verkrijgen.
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"