Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 11:16 uur | 0 bezoekers

Dizzy-experiences (1)

Natuurlijk ga ik naar de Dizzy als ik een jazz-bui heb. En naar Dizzy ga ik zéker als Amina Figarova met haar band optreedt. Hèb ik toevallig geen jazzbui, dan zorgen zïj er wel voor.

Gisteren klopte alles. Samen met Dochter ging ik ‘100% in the mood’ naar een optreden van Kim Prevost en de Amina Figarova band, bestaande uit Amina Figarova (piano), Bill Solley (gitaar), Bart Platteau (fluiten), Jeroen Vierdag (bass), en Chris ‘Buckshot’ Strik (drums).

Als vanouds zat de Dizzy weer stampvol. Het was een avond vol chemie, aan alle nummers kon je merken dat er op het podium niet alleen veel vakmanschap stond, maar ook dat ze alle zes heel geïnspireerd waren en plezier hadden in hun optreden. Wat een heerlijke improvisaties! Wat een prachtige solo’s!

Kim Prevost haalde alles uit haar stem. Louis-Armstrong-achtig diep, Diana-Washington-achtig hoog, ‘raw and fluffy’. Zo hoort een lady of jazz te zijn, sorry voor Rita Reijs. Natuurlijk reageerden de anderen daar op. Buckshot Strik: wat een drummer! Ik had nog nooit van hem gehoord, ik zal hem ook echt niet meer vergeten. In één woord geweldig! Maar laat ik stoppen met alle superlatieven. Over Bill, Amina, Bart en Jeroen kan ik in dezelfde euforie doorgaan.

Het was weer zo’n avond die veel te snel voorbij ging. Toch hadden we ons voorgenomen niet te blijven hangen. Direct na het laatste nummer naar huis! Om half zes zou de wekker weer gaan. Ik had Dochter beloofd haar naar Rotterdam Airport te brengen.

Maar ja.....

Toen vroeg die jongen van de Dizzy aan het publiek of ze een toegift wilden.....

En het publiek scandeerde: "we want more".....

Dus zei die jongen: de bovenburen moeten het ons maar vergeven, we gaan voor één keer langer door.....

En Kim en Amina hadden er ook zin in, en Buckshot, en iedereen.....

Dochter en ik deden nog een poging. We waren al bijna bij de voordeur. We moesten wijs zijn en nog een paar uurtjes slaap pakken. Helaas! We werden tegengehouden door een enorme neger die ons vriendelijk maar beslist zei dat we niet weg mochten gaan. Bij een toegift mocht niemand het pand verlaten. Op onze tegenwerping dat hij dan wel met ons moest dansen, zei hij dat dat helemaal geen bezwaar was.

Kim begon te zingen over haar hometown New Orleans, yeh..... en Amina had de snaren alweer in trilling gebracht. Dochter en ik keken elkaar aan. Hier waren we niet tegenop gewassen. We bleven, we dansten en smeerden onze kelen met bier.

Het werd dus een hele korte nacht, maar oh, wat was het geweldig!

Voor wie dit spektakel heeft gemist: 18 juni treedt Kim Prevost met de Amina Figarova band op in The Music Village, Steenstraat 50, Brussel. Vind je dat te ver weg, koop dan gewoon de CD van hun gezamenlijk optreden: ‘Canalstreet’ (via

www.aminafigarova.com te bestellen voor 15 euro ex verzendkosten).
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"