Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | vrijdag 26 april 2024 06:22 uur | 5 bezoekers

FASHION Event Rotterdam 2005

Modeshow a la Willem de Koning…
in de TENT van Rotterdam

Een modeshow in de TENT in Rotterdam, eigenlijk kon ik me er niet zo goed een voorstelling van maken, kom dan ook niet dagelijks op een modeshow. En wat weet ik nou van mode? Ik volg de cosmopolitan en ik koop alles wat ik mooi vind?

 

De TENT bleek stampvol te zitten met wel erg veel jonge, toch wel erg trendy mensen, hier en daar lopen wat organisatieleden gestrest rond en wat pers die een mooi hoekje probeert te bemachtigen voor mooie foto’s en om zijn apparatuur kwijt te kunnen.

 

De catwalk is de T-vorm waar geen stoelen staan, de rest van de zaal staat vol met stoelen, bijna allemaal bezette stoelen. Ik plof neer op een lege stoel en blader door het programma dat ze op de stoel hadden gelegd, het programma bestaat uit een logische opbouw van 1e jaars, 2e jaars, 3e jaars en afstudeerders.

 

Wat jammer dat ze de TENT niet creatief hadden aangekleed ter gelegenheid van deze modeshow en dat terwijl de zaal vol zat met al die ontwerpers, designer en kunstenaars. De catwalk was tevens niet verhoogd terwijl dat wel belangrijk is voor een modeshow, een professioneler uitstraling, betere presentatie maar ook zeker niet onbelangrijk, dat de fotografen niet tussendoor hoeven te schreeuwen dat gasten in de weg staan. De techniek werkte zeker niet mee, terwijl de show eigenlijk om 17:00 uur zou beginnen, hadden we om 17:30 nog steeds niets gezien, een verlichtingsprobleem moest nog verholpen worden.

 

De modeshow geeft een duidelijk beeld van de ontwikkelingen van de studenten gedurende de opleiding en het werken met verschillende inspiratiebronnen. De creaties kunnen ook erg verschillen, sommige creaties waren misschien niet altijd even praktisch maar zeker wel bijzonder, mooi en creatief. Ik vond de meerderheid van de creaties erg mooi, in het bijzonder de collectie waarbij de colbert-over-de-schouder geïntegreerd zat aan de blouse en de sporttas-over-de-rug aan het shirt. Hoe vaak heb ik wel niet gedacht hoe praktisch het zou zijn om alles maar aan elkaar vast te kunnen maken en dan toch een mooi geheel vormen. De minste vond ik zeker de collectie waarbij de modellen allemaal rondliepen met een dood diertje om hun nek, arm of hand, ik zat de hele tijd te kijken naar die enge dingen waardoor ik de hele collectie heb gemist!

Ondertussen heb ik weer leuke combi-ideetjes opgedaan.. toch wel leuk, een modeshow!

 

TIPS:

  1. Op de Witte de Withstraat wordt nog in diverse galeries de eindcreaties van de afstudeerders getoond
  2. De Witte de Withstraat is trouwens altijd leuk, je kunt er heerlijk eten, terrasje pikken (zelfs na 5’ven heb je daar het zonnetje) en je kan er van alles doen
  3. Heb je de modeshow gemist? Geen paniek, op de website van de Mode academie Willem de Koning kan je de foto’s bezichtigen van de modeshow http://wdka.hro.nl/~mode/main.html

 

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"