Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 16:10 uur | 0 bezoekers

Ieperdepiep in de Watergeusstraat.

Mr Chau en zijn dochtertje van 6, Kabo staan al op ons te wachten met een hele volle zak centen. Kabo heeft de centen helemaal alleen verzameld.
Ieperdepiep in de Watergeusstraat.

Heerlijk weer, ik denk dat ik de dames van het iepenteam vandaag maar eens ga bekijken in actie!
Ik kom aanfietsen en zie een vrolijker iepencontainer met spiekers in de watergeusstraat staan. Als ik wat meer naar de grond kijk, zie ik Karin en Hieke gebukt met veger en blik de iepencenten op te vegen. Er komt een klein jongetje met een voetbal aangesneld. Het is Oguzhan! Hij had vorige week een ijsje gekregen van de iepencampagne en vroeg zich af wat er nu met dat iepengoud ging gebeuren. Omdat het vandaag wat kleinschaliger aangepakt werd door de dames hebben ze de ijscokar achterwege gelaten. Oguzhan wilde ook graag op de foto met de iepencenten. Hij gooit ze in de lucht en ze dwarrelen als iepenvlinders om zijn hoofdje. We wandelen met kar en heksenbezem de watergeusstraat af naar nr. 115. Daar heb je een African Art Gallery van Kathy van der Pas en Steven van de Raadt. Aangezien ze al een tijdje in de watergeusstraat wonen hebben ze al veel iepenleed en –vermaak meegemaakt. Volgens Steven is het zeer grappig spul, die centen. Komt vaak onuitgenodigd het huis in en verstopt zich in alle hoeken en gaten. Steven is druk bezig met de kunstrai en daar zijn zelfs al iepencenten gespot. Die dingen komen ook echt overal! Voor de iepencampagne hebben ze ook zakken vol bij elkaar geveegd. Hij heeft er ook buurtkinderen bij betrokken.
Voor Steven is de iepencampagne synoniem met “feestje bouwen”.
We lopen verder naar het Chinees-Indisch eethuisje “NI HAO” op de schansstraat. Mr Chau en zijn dochtertje van 6, Kabo staan al op ons te wachten met een hele volle zak centen. Kabo heeft de centen helemaal alleen verzameld. Al snel had ze de zak vol. Angela, de moeder, komt toevallig ook net aanlopen. Door de iepencampagne was zij haar kinderen een uurtje kwijt. Het ging haar te snel, die opruimactie. Mocht wel even doorgaan.
Hamza van 10 jaar komt ook even kijken wat we hier aan het doen zijn. Hij weet echt niet waar we hier mee bezig zijn. Bij hem thuis komen de iepencenten ook naar binnen en hij moet ze dan altijd opruimen van zijn moeder. Leuk is anders. Maar nu hij weet dat hij op de tv komt ziet dat iepengoud er toch anders uit.
Verderop in de Wattierstraat heb je een groentewinkel zonder naam met een baas die Achmed heet. De wattierstraat heeft de iepenziekte van de iepen. Het begint allemaal in de lente..de iepen worden dan groen en de duiven komen er dan in zitten. Deze ratten van de lucht poepen al zijn klanten wit. Vanaf de lente heeft hij ook extra servetten in huis. Auto’s, mensen, parasollen, niets is meer veilig. Zijn fruit ligt dan ook onder de parasol, anders zou je een appel niet van een sinaasappel meer kunnen onderscheiden, allemaal wit. De duivenpoep is ook heel slecht voor het lak van de auto’s. De gemeente heeft de verkeerde bomen in de wijk geplaatst. Alle mensen hebben er ook klachten over. Centen waaien overal tussen. Je hebt stadsvriendelijkere bomen.
Achmed:”Het enige positieve aan deze boom is dan ook dat het in de lengte groeit en niet in de breedte!”
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"