Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 00:07 uur | 1 bezoekers

Rotterdam is vers! (1)

Wat heb ik nou met Rotterdam? Tot voor kort eigenlijk weinig. Ik reed er soms (door)heen met de trein en keek m’n ogen uit. Die kubuswoningen….. was dat in de buurt bij station Lombardijen? Als kind begreep ik daar niks van. Liepen die mensen dan schuin langs de muren omhoog? Vielen ze nooit? Bij Rotterdam Centraal kreeg ik altijd een Hong Kong City-gevoel. Ik voelde me dan in de schaduw staan en dat was erg imponerend. Hoe klein kun je je als mens voelen? De Erasmusuniversiteit heeft verschillende bekenden met een bul afgeleverd. Het bekt ook zo lekker: E-ras-mus-u-ni-ver-si-teit, mooi woord voor galgje! Ik ben erg gecharmeerd van Jules Deelder en de "nieuwe" Erasmusbrug. En van het IFFR. Tijdens mijn studie aan de PABO mochten we gratis naar Diergaarde Blijdorp, we hadden daar een excursie met als opdracht "De Zen van het zien". Gewapend met potlood en tekenblok moesten we "Olifanten Zennuuuuhhhhhhh" en ik heb uit protest met drie medestudenten alleen de koffiecorner van binnen bekeken. Zoiets vraag je toch niet aan achttienjarigen? Ooit heb ik de planologen van de gemeente Rotterdam allerlei nare ziektes toegewenst, omdat ik na een Kuip-concert "even" terug naar huis wilde rijden. Automobilisten stonden elkaar schreeuwend en toeterend naar het leven, het leek logistiek gezien zo bijna een ontwikkelingsland…. Uiteindelijk hebben we maar een Efteling-c.d. in de autostereo gemikt, alle deuren opengegooid en een feestje gebouwd met degenen die niet moordzuchtig waren. Yieeehaaaa!

Over nare ziektes gesproken: mijn ex-schoonpa is in de Daniel den Hoedkliniek helemaal platgebombardeerd, en ook hij herrees statig en glimmend. Dat is wel de beste ervaring die ik tot dan toe met Rotterdam had. Heel gruwelijk, en zo mooi.

Ik kom zelf uit Tilburg, met de UvT. Wel een significant verschilletje!

Vorig jaar ontmoette ik een leuke man op Rotterdam CS en na een Mini Grand Tour door de stad werd ik erg gegrepen. Ik kreeg er accuut een vakantiegevoel van, en dat heb ik in Amsterdam niet. Amsterdam is oerHollands, en Rotterdam zou overal ter wereld kunnen zijn. En dan dat zwierige culturele aanbod….…dat is echt ongekend. Ik had dat nooit kunnen bedenken toen ik daar reed langs al dat staal en beton. Erg prikkelend! Net zoals hij dat toen was. En nog steeds is trouwens. Ik heb hem toegevoegd aan de lijst met onregelmatige culturele activiteiten. Het toeval wil dat mijn allerliefste neef middenin de stad woont. In mijn familie zijn nogal wat vooroordelen over Rotterdam trouwens; ik denk dat ik al weet waar ik mijn neven- en nichtendag ga organiseren. Vooroordelen zijn er om getackeld te worden!

Het is zo klaar als een klontje: ik heb Rotterdam voorgoed in mijn hart gesloten. Tot de dood ons scheidt. Zou het thee-zet-thee mogelijk zijn om mijn as door het gemeentegroen van het Museumpark te schoffelen, of uit te strooien vanaf de Erasmusbrug?

Misschien kan ik eerst nog gaan trouwen met Ivo, of zijn buitenvrouw worden. Heb ik me meteen lekker ingelikt! Zal es gaan spotten in welke circuits hij zich begeeft….

To be continued

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"