Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 08:33 uur | 1 bezoekers

Wie zijn de juryleden?

Hier een korte biografie van 4 van Antennes juryleden. De laatste volgt zeer binnenkort.
Frank van Dijl (1951) is journalist. Hij werkt(e) voor Muziek Expres, Popkoerant Hippiek, De Dordtenaar, Het Vrije Volk, Bzzlletin, Literair Paspoort, Radio Rijnmond, Radio Nederland Wereldomroep, Algemeen Dagblad, AD Magazine, De Krant op Zondag, de Volkskrant, Metro, Museum Boijmans Van Beuningen, Circuit, Magazijn, R'Uit Magazine. Sinds 9 maart 2004 blogt hij dagelijks op http://hetvrijevolk.web-log.nl.

Carrie is in Rotterdam terecht gekomen tijdens haar studie op de sociale academie in Utrecht. Tegenwoordig is zij bekend als Rotterdamse Carrie. Ze zet zich in voor de samenleving en heeft landelijke furore behaald met haar idee en inzet voor het Rotterdamse project ‘koninginnen van de nacht’. Ze is schrijfster en columniste, Ze heeft o.a. het binnenhof der lage lusten en Koninginnen van de nacht geschreven. Haar kledingwinkel Black Widow, die ze ooit als werkproject heeft opgestart, bestaat alweer 20 jaar. Door het opzetten van het werkproject werd ze gevraagd voor interviews op radio en televisie in de jaren 80. Zo begon zij ook haar columns op Radio rijnmond en later voor de landelijke radio. Als je benieuwd bent naar haar columns dan zijn ze te vinden in o.a. het Rotterdams dagblad, de Volkskrant en de Straatmagazine(tekst:redactie)

Sander de Kramer is Schrijver/ journalist/ columnist/hoofdredacteur straatkrant. Hij is geboren op 18 mei 1973, te Rotterdam. Vanaf zijn 20ste is hij journalist geweest bij het Rotterdams Dagblad, Algemeen Dagblad en de Volkskrant. Inmiddels is hij al acht jaar hoofdredacteur van het Straatmagazine, vier jaar columnist bij De Telegraaf en twee jaar bij KRO Televisie. Hij schrijft in De Telegraaf wekelijks een column over het stadsleven en bij de KRO mag hij een maatschappijkritische column oplepelen. Schrijver van de bestseller SOS Rotterdam (11e druk is hij terecht erg trots op ;-) ) en Steppen met één been (een bundel korte verhalen over het straatleven).
Sander werd in 2001 gekozen tot Rotterdammer van het Jaar, in 2003 was hij de bondscoach van het Nederlands daklozenteam, dat op het WK in het Oostenrijkse Graz brons haalde.

,,Inhoud of vorm.... dat is de keuze die ik altijd heb moeten maken en die ik nu als hoofd televisie kan combineren. Mooie programma's die wat te melden hebben.'' Andre Freyssen vertrok na zijn studie journalistiek naar Israël om voor Conny Mus (Rtl4) als verslaggever/redacteur te werken. Terug in Nederland werkte hij als programmamaker bij Veronica waar hij in aanraking kwam met muziek. Andre maakte o.a. de clips van Blöf, Extince, Krezip en Van Dik Hout. Inhoudelijk ontwikkelde hij zich verder door te gaan werken bij de NCRV als researcher/regisseur op de afdeling godsdienst. Op een creatieve manier zware onderwerpen brengen heb ik daar meer dan geleerd. Daarna volgde een periode waarin Andre als programmamaker zeer divers werkte; van een documentaireserie voor BNN tot aan de Soundmixshow. Zowel het Dance festijn 'Sensation' geregisseerd maar ook voor een ontwikkelingsorganisatie een documentaire over straatkinderen in Kameroen gemaakt. ,,Zowel inhoud als produktie blijven me boeien en dan het liefste gericht op een zo groot mogelijk publiek.'' De afgelopen twee jaar was Andre Freyssen hoofdredacteur van MTV Nederland/Belgie. Hoofd Televisie is zijn functie bij De Nieuwe Omroep die  vanaf 22 september gaat uitzenden op nederland3. Werken vanuit Rotterdam bevalt Andre goed, het wonen gelukkig ook. ,,Ik ben een allochtoon hier en de integratie verloopt voorspoedig!''
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"