Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 23:41 uur | 1 bezoekers

Da Giuseppe

Da Giuseppe– ambassadeur van de traditioneel Italiaanse keuken


DA GIUSEPPE– de ware ambassadeur van de traditioneel Italiaanse keuken

<gebaseerd op proefformulier ingediend bij www.iens.nl over “Da Giuseppe”, Italiaans specialiteitenrestaurant, Herenplaats 93 Rotterdam (hoek Meent/Botersloot)>

Commentaar eten
Absoluut nooit teleurstellend is het verrassingsmenu. Daarbij houdt Giuseppe veelal rekening met specifieke voorkeuren. Steeds heel lekker is het brood met tapenade; wat ook niet gaat vervelen is de garnituur van gebakken aardappeltjes met rozemarijn, drupje olie en klaar! Onovertroffen, ik herhaal, onovertroffen is de lasagne, met heerlijk vers deeg, bijna knapperend gehakt, met juiste zweem aan kaas erover. Voortreffelijk waren: kwartel met rozemarijn, en gegrilde zeebaars-lekker-simpel-gehouden gegrild op de huid. Best mooi was de gerookte eendeborst met dragonsaus: het enige minpuntje was de iets overheersende rooksmaak van het vlees.

Onlangs een nieuw hoogtepunt meegemaakt: Risotto met asperges, perfecte compositie met een tikje vochtige risotto getrokken op het aspergesap: waar eet je zoiets, nergens, behalve bij... Keer op keer levert Giuseppe het bewijs dat de kracht zit in a) de kwaliteit van de ingrediënten (oh oh oh wat een mooie ossehaas!!!!!!!) en b) in de simpele bereiding. De ambassadeur van Italië dient onmiddellijk een onderscheiding toe te kennen aan Giuseppe voor het uitdragen van de prachtige o zo schone traditionele Italiaanse keuken.

Giuseppe lijkt aandelen te hebben in een Olijfbomenplantage: in bijna elk gerecht wordt overvloedig gebruik gemaakt van olie, gelukkig wel errug lekkurru. Ander minpunt is de door urenlang wachten koud en smakeloos geworden salade in een schaaltje. Gisteren geadviseerd die gewoon weg te laten - het deed zo'n afbreuk aan de overigens heerlijke evenwichtige en gevarieerde maaltijd - samenvatting: juist ook bij krap budget ik zou 'm verkiezen als mijn tweede huiskamer.

Commentaar bediening
De bediening is vriendelijk, zeer behulpzaam, oplettend zonder opvallend aanwezig te zijn. Sommige dames zijn niet alleen op hun kunde geselecteerd maar ook op hun schoonheid, zoals bijvoorbeeld de lieftallige en enthousiaste Jennifer.. Gedurende een (korte?) periode was er een heerschap actief, genaamd Paolo, die naar het lijkt zijn frustratie voor een afwijzing voor een auditie voor de Italiaanse GTST, hier dacht te moeten botvieren lees overcompenseren met uiteenlopende scenes, meestal zonder woord en maakte als gelikte macho overdreven gebaren (inclusief het opsteken van een zaklantaarn) - enfin, net als Manuel uit Fawtly Towers spreekt ook hij nauwelijks de hier geldende voertaal. Niet lang na mijn waarneming bleek hij te zijn vervangen..

Commentaar decor
Tsja, als fervente 60's en 70's liefhebber is het hier op zich kicken op de 70’s alu-wandlampen van Raak; echter de grijze baksteen met grijze schrootjeswand (begin jaren ’80??) en semi-witte vezel-plafondplaat doen mij toch naar iets anders verlangen: maak het of heel strak kinky seventies koop bijvoorbeeld eens wat leuke dingen bij Entrepot Rotterdam, da’s om de hoek, of fiets wat verder naar Exota Interieur op de Abraham Kuijperlaan, vlakbij de tramhalte Schiekade, en scoor daar veel leuke seventies dingen voor weinig, of ga, indachtig de sobere traditionele Italiaanse stijl terug naar de mandflessen aan het plafond en Groote Footoos met rijk Familiedrama, dikke Mama's onder olijfbomen enzo.
Als je het weet, stoort het decor niet (diplomatiek gezegd, toch!?)

Bijzonderheden
Het verrassingsmenu is altijd verrassend, nog nooit teleurgesteld, hoewel de toetjes vaak overgeslagen kunnen worden: na 3 gangen, met meestal wel een liflafje tussendoor of gek speels voorafje, doet je maag echt niet naar nog iets machtigs zoets verlangen. Gelukkig heeft Giuseppe in de loop van de avond zelf ook zin in een praatje, drinkt gezellig glas mee en/of schenkt een overheerlijke Grappa gebaseerd op Barolo. Goedbedoelde kritiek wordt soms gepareerd met, ja maar zo doen wij het altijd in Italië etc etc.

 
Array
(
    [115764] => Array
        (
            [naam] => Noortje
            [link] => 
            [reactie] => Hoi Wenzel,
Ik heb je verhaal ge-upload. Het probleem ligt waarschijnlijk in het feit dat je je verhaal in een raster had geplaatst.
Schrijf (of kopieer) je verhaal naar Wordpad (texteditor bij Apple) en knip /plak het vervolgens op de site. Dan heb je ook geen opmaak-problemen meer.
Succes (en een fijn weekend). 
            [afbeelding] => 5083
            [afbeelding_id] => 5083
            [afbeelding_name] => juf.jpg
            [afbeelding_date] => 2005-05-27 14:50:10
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20050527145010_juf.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 105454
            [afbeelding_width] => 69
            [afbeelding_height] => 97
            [afbeelding_size] => 2270
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-05-27 14:50:10
            [react_date_changed] => 2005-05-27 14:50:10
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101412
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 3MEXJBFMAPQ3GJ
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 115764
            [editable] => 1
        )

    [113389] => Array
        (
            [naam] => ra ra wie ben ik
            [link] => 
            [reactie] => Wat kun jij energiek en inspirerend schrijven. Ik kan de gerechten bijna proeven. Alleen dat stukje over Jennifer...
Geeft wel een mooi beeld van je waarschijnlijk chaotisch/intuitief karakter. Bijzonder. Heb ook je andere verhalen gelezen
(Heb je gegoogled)
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-02-09 15:48:19
            [react_date_changed] => 2006-02-09 15:48:19
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101412
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 9UAF6AJ5JKX4BCS
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 113389
            [editable] => 1
        )

)
photo

Noortje | 27 mei 2005

Hoi Wenzel,
Ik heb je verhaal ge-upload. Het probleem ligt waarschijnlijk in het feit dat je je verhaal in een raster had geplaatst.
Schrijf (of kopieer) je verhaal naar Wordpad (texteditor bij Apple) en knip /plak het vervolgens op de site. Dan heb je ook geen opmaak-problemen meer.
Succes (en een fijn weekend).

ra ra wie ben ik | 09 februari 2006

Wat kun jij energiek en inspirerend schrijven. Ik kan de gerechten bijna proeven. Alleen dat stukje over Jennifer...
Geeft wel een mooi beeld van je waarschijnlijk chaotisch/intuitief karakter. Bijzonder. Heb ook je andere verhalen gelezen
(Heb je gegoogled)


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"