Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | dinsdag 23 april 2024 09:08 uur | 0 bezoekers

Internationale èn Rotterdamse kunst bij V2_ in Splendid Immersion

Tijdens de 2de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) presenteert V2_ een tentoonstelling met werk van vier
buitenlandse kunstenaars en twee werken van studenten van de Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam).

Datum: donderdag 26 mei - woensdag 1 juni 2005
Tijd: 12.00-18.00 uur
Locatie: V2_, Eendrachtsstraat 10, Rotterdam
Entree: 5 euro
Officiële opening: Woensdag 25 mei, 20.00 uur

Inhakend op het thema van de 2e Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) - De Zondvloed, presenteert V2_ de internationale tentoonstelling Splendid Immersion: The Time and Space of Flow, als onderdeel van het City Program.

Splendid Immersion presenteert werk van vier buitenlandse kunstenaars die momenteel aan V2_ verbonden zijn of met V2_ samenwerken, en twee werken van studenten die het Interactive Multi-Media programma aan de Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) volgen. Deze werken gaan over de structuur van immersieve wateromgevingen en hoe die onze waarneming, zwaartekrachtbeleving en fysieke beweging in tijd en ruimte beïnvloeden.

Sandro Canavezzi de Abreu
VOID: a stereo endoscopy into a black-box
VOID, een concept van de Braziliaanse architect en mediakunstenaar Sandro Canavezzi, is een vloeiende reis waarbij tijd en ruimte worden vervormd. Hierbij gaat het om het grijze gebied in onze waarneming, ervan uitgaand dat de interactie zelf het 'materiaal' is van interactieve kunst. Dit verhoogde-realiteitsysteem brengt de gebruiker in een waarnemingssituatie die de positie van die gebruiker verandert in die van een super-waarnemer. Zie ook www.v2.nl/~sandro/VOID_site

Graham Smith
Submersive Cinema (model)
Het doel van Submersive Cinema is om het publiek onder water rechtstreeks onder te dompelen in een visuele ervaring - cinema in een toestand van gewichtloosheid. Voor Splendid Immersion toont de Canadese robotics-kunstenaar en wetenschapper Graham Smith prototypische modellen en inhoudelijke ideeën die hij ontwikkelt voor zijn Submersive Cinema project, en schetst hij zijn deelname aan het ruimtekunstproject MIR in Orbit.

Sonia Cillari
Vain in Transit: digital creature
De Italiaanse digitale kunstenaar en architect Sonia Cillari presenteert Vain in Transit, een uitzwermend, vloeiend onderwaterschepsel dat gevangen zit in een proces van heen-en-weer geslingerd worden tussen diverse levens- en bestaanstoestanden. Vain in Transit is tot stand gekomen aan de Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam) en gaat over de belevingsvisualisering van emoties binnen onze innerlijke ruimte.
Zie ook
www.iua.upf.es/~scillari

Hermen Maat & Karen Lancel
FloatScanner (model)
De Nederlandse mediakunstenaars Hermen Maat en Karen Lancel presenteren een narratief model van hun drijvende stedelijke interactieve installatie FloatScanner. In dit werk spelen ze met het gevoel van controle verliezen over je omgeving en je eigen plaats daarin. In FloatScanner kunnen deelnemers deze manipulatie- en onderwerpingsmechanismes op het terrein van de draadloze communicatie ondergaan. Zie ook de website van
FloatScanner.

Willem de Kooning Academie
Geselecteerde kunstwerken
Studenten van het Interactive Multi-Media programma van de Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) installeren Cloud, een permanent meldsysteem dat rekening houdt met de onzekerheid van weersschommelingen; en de Telepresence Stairs, die een real time audio-aquatische verbinding legt tussen de ruimtes van Splendid Immersion en het NAi.

De officiële opening van deze tentoonstelling vindt plaats op woensdagavond 25 mei, vanaf 20.00 uur bij V2_ aan de Eendrachtsstraat 10, Rotterdam. Wees welkom!

Meer informatie over Splendid Immersion zie de V2_ website.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"