Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 14:20 uur | 0 bezoekers

Untitled 11

www.hoeren.tripod.com
Vandaag is dus de morgen van gisteren en zoals beloofd (mezelf) werk ik aan de aquarel van de papabili. Om negen uur ben ik in het atelier en zet ik de eerste lijnen op papier. Ik zet de tekening groot op, het vel papier is 100 x 70 cm. Verder gaat het vanzelf en om twaalf is uur leg ik hem aan de kant om te laten drogen. Mijn dag kan niet meer stuk.
Ik bedenk een manier om de uit papier geknipte boom over te zetten op vilt. Voorheen naaide ik de afbeeldingen eerst vast alvorens ze te snijden, maar met al die dunne takken gaat dat nooit lukken. Nic stelt voor om op de achterzijde het knipsel in spiegelbeeld op het vilt te leggen en dan met een lichte kleur te spuiten, als een sjabloon. Briljant ! Dat is nou zo’n voordeel van samenwerken, oplossingen vallen gewoon uit de lucht.

Om 13.30 uur zit ik in de ouderkamer van de Pijler. Er is een bijeenkomst gepland door woningbouwvereniging De Nieuwe Unie (www.denieuweunie.nl) om van buurtbewoners te horen wat ze van hun wijk vinden, waarom ze er (blijven) wonen en wat er moet gebeuren om het beter te maken. Ik verbaas me over deze opzet. Wat is het belang van De Nieuwe Unie om dit te doen ? Dit is nou typisch een taak van de deelgemeente (Feijenoord in dit geval). Hun motivatie is duidelijk: ze zijn de grootste huisbaas en hebben er alle belang bij dat mensen graag wonen waar ze wonen. En om dat te verbeteren doen ze dit onderzoek. Voor mij is het heel simpel. Ik woon hier omdat ik voor heel weinig geld een heel groot huis heb, dat in de toekomst gesloopt wordt. Toekomst is een ruim begrip, zeker wanneer de economie (lees huizenmarkt) danig stagneert en de geplande projecten inmiddels tien jaar achter lopen op schema. En aangezien er pas een sloopvergunning mag worden afgegeven nadat duidelijk is wat het vervolgtraject is voor het betreffende straatje, kan dat nog jaren duren. Wel vrees ik dat wij de laatste der (dichtgespijkerde) Mohikanen worden, aangezien ons huis nog redelijk goed (gemaakt door onszelf) is. Dat maakt het er niet beter op. Aan de andere kant zie ik daar wel weer brood in, in de vorm van een kunsttoepassing van de langzaam dichtgetimmerde straat. Formeel is het simpel: De Nieuwe Unie beheert (tegen haar wil) de huizen van het OBR (www.obr.rotterdam.nl) , die maar niet duidelijk zijn met hun plannen. West 8 (daar zijn ze weer!) heeft jaren geleden het gebied al heringericht, maar de tragere dan geplande ontwikkeling van heel de Kop van Zuid houdt hier alles tegen. Nu er ook nog een prostitueeopvangcentrale op het grasveld achter mijn huis wordt neergezet wordt iedereen helemaal spastisch (ik vind het prima, want er wordt nu gedeald en dat zijn we dan kwijt), waardoor de investeerder op het Oranjeboomterrein zijn plannen ook al gaat intrekken en schadevergoeding eist van de gemeente. Zo komt de gemiddelde investering per ex-prostituee ongeveer op € 200.000,- “Joh, zet ze gezellig op het vliegtuig naar zo’n pretpark als in de Antillen voor dat geld”! Campo Alegre heet dat op Curacao,vlak naast het vliegveld Hato. (www.hoeren.tripod/reacties/hoerenlopers/curacao.htm). Overigens denk ik dat er in dit geval eens wat groter gedacht moet worden in Rotterdam: Disneyland voor sex en drugs, volledig onder controle van politie en GGD, ergens op een afgelegen veldje naast het vliegveld is dan een echte optie. En laten we de drugs meteen even legaliseren dan zijn we van alle aanverwante ellende verlost. O.K. het zal een paar jaar rommeligheid geven, maar dat hebben we nu sowieso ook al, zonder dat er een oplossing met een visie is.

groet ivo
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"