Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 20 | vrijdag 17 mei 2024 14:50 uur | 0 bezoekers

untitled 5

3 april, een prachige lentedag en Feyenoord verslaat AZ met 4-2
De zondagochtend kondigt zich prachtig aan met een overtuigende zonnestraal mijn slaapkamer in. Ik draai me nog eens om. Om half tien is de onrust in huis dermate groot dat ik op sta en thee maak. Om half elf fiets ik richting IJsselmonde naar de judo. Op de brug over het spoor stop ik op drie plekken, van waaruit ik de afgelopen vijf maanden de bouw van de nieuwe moskee fotografeer: het dagboek van de totstandkoming van een gebouw. Afgelopen jaren heb ik zo een aantal gebouwen gevolgd en het wordt tijd er een werk van te maken. Het Unilevergebouw op het Oranjeboomterrein (www.west8.nl en zoek dan in Archives) heb ik twee jaar lang gefotografeerd vanuit mijn slaapkamer. Het wooncomplex aan de Willemsbrug van De Nieuwe Unie (www.denieuweunie.nl) heb ik dagelijks gefotografeerd, onderweg naar mijn atelier. Diverse wooncomplexen heb ik vastgelegd, 's ochtends om 08.15, op weg naar de school van de kinderen. Rotterdam verandert voortdurend en op een hele heftige wijze. Dat alleen al maakt Rotterdam tot de mooiste stad van Nederland.
De eerste parkeerwachten installeren zich rond het Pathétheater, om voorbereidingen te treffen voor de wedstrijd Feyenoord-AZ.(www.feyenoord.nl)

Eenmaal op de mat word ik menigmaal vakkundig onderuit gehaald. Mijn lichtvoetigheid maakt me tot een gewild oefenobject. Ik leer daardoor erg goed vallen en ik geniet van de weg door de lucht die ik regelmatig afleg. Eenmaal op de mat vergeet ik al het andere en laat ik me leiden door de Sensai en de groep. Het is de enige activiteit in mijn leven, waarin anderen bepalen wat ik doe. En ik geniet er met volle teugen van. (www.hashi.nl).

Warm van de training rijd ik terug naar huis. Het verkeer op de van Brienenoordbrug staat helemaal vast. Het is duidelijk dat er wat te doen is in het Feyenoordstadion. Overal rood-wit en erg veel politie. Thuis kleed ik me om en ik fiets via de Beijerlandse laan en de Groene Hilledijk richting Slinge. Onderweg is het feest. Alle buurtkroegen, van de Sluis tot de Corner hebben volle terrassen. Het indrinken is begonnen, de wedstrijd is slechts een alibi.

In theaterzaal de Larenkamp speel ik met mijn orkest.(www.krph.nl) Door het prachtige weer verwacht ik niet veel publiek, maar dat valt erg mee. Voor een geanimeerde zaal spelen we een prima concert, vooral de bigbandnummers knallen eruit. De dirigent staat te stralen, we spelen overtuigend. Deze zaal is een oase voor artiesten. Er is plek voor tweehonderd mensen en de acoustiek is fenomenaal.
We worden betaald om te komen spelen en er wordt zelfs voor drank gezorgd.
Met een goed gevoel fiets ik om half vijf terug naar huis. Heel Rotterdam-Zuid staat op zijn kop. Groene Hilledijk, Beijerlandse laan, Strevelsweg en Rosestraat zijn afgeladen vol. Mensen lopen juichend over straat en in alle kroegen is het feest. Al snel weet ik dat Feyenoord met 4-2 heeft gewonnen van AZ. De eerste warme dag is een dag van verhoging. Laat deze KOORTS vooral nog even voortduren.

PS, wat betreft de nieuwe paus: Ik zet in op een Italiaan of een Zuid Amerikaan.

groet ivo
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"