Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 08:55 uur | 1 bezoekers

De Omweg Dag 8

Neem het pad langs het grasveld tot aan buurthuis de Kameleon.
Er gebeuren daar erg leuke dingen, hoewel je dat aan de buitenkant niet kunt zien. Daarom leken ons muziekinstrumenten op het dak een prima oplossing, in plaats van de scherpe punten op de dakrand.
De dag van de presentatie in het buurthuis breekt aan.
Om 09.00 uur rijd ik met alle spullen die er zijn gemaakt naar de Kameleon. In bubbelplastic verpakt staan delen van de door Illusha ontworpen vuurtoren klaar. Ik mag zelf het ding in elkaar zetten om ons werk op te presenteren. Gelukkig is Nicole erbij om samen uit te vinden hoe dit moet. En al doende valt het eigenlijk reuze mee. Thuis heb ik vannacht nog tekstbalkjes op foam geprint en een hele beschrijving uitgewerkt. Want als ik er niet bij ben moeten mensen toch ook weten waar het over gaat. Daarna was er net nog genoeg tijd (voordat ik in slaap donderde) om een film van 30 minuten te maken van het installeren van de vilten werken in de wijk. Ik geniet van de beelden. Het was stervens koud, maar het ziet er schitterend uit in de sneeuw.
Hillery, de stagiaire die het hele project heeft meegedaan, zorgt voor zwart-wit slingers, zwart- wit taart en kinderchampagne. (Hema I love you)
Ik heb even tijd om me thuis om te kleden en mijn kinderen in te laden om mee te gaan. Het is 14.00 uur en iedereen in de Kameleon is volop bezig om alles te versieren en klaar te maken. Hillery heeft prachtige taarten geregeld en de zwarte slingers zijn echt geweldig.
Om vijf voor half drie komt Jacky binnen. Ze straalt bij het zien van zoveel kinderen, taarten en feestgedoe. We besluiten ter plaatse om de omthulling samen te doen.
Ik introduceer haar als de dame van museum Villa Zebra en met veel verve neemt ze deze rol op zich. " Dan heb ik hier diploma's, voor alle kinderen die samen met Ivo de omweg Lombardijen hebben gemaakt. Het is het diploma Ommetjesmaker, dat je een half jaar gratis toegang geeft tot het kindermuseum Villa Zebra". Een welgemeend "oooooooh" golft door de ruimte.
De tachtig niet deel hebbende genomen kinderen zijn direct jaloers op de tien uitverkorenen. "En wanneer jullie als VIP's op 30 maart naar de opening komen
zal Maxim van Purno en Purno jullie een workshop rondleiden geven. Kent iemand Maxim ?" " Ja, ze doen hele leuke en vieze dingen op tv !".
Ik lees een klein stukje voor uit het concept van onze omweg en vervolgens vragen we de tien deelnemers samen met ons het werk te onthullen.
Jacky is helemaal gelukkig met deze presentatie en de kinderen laten trots hun vrienden een familie zien wat ze de afgelopen twee maanden hebben gemaakt.
Aansluitend toon ik een stukje van de film over het installeren van de viltwerken in de wijk. Vijf minuten is lang genoeg, er is vooral ernstig behoefte aan taart en champagne. So it be !

groet ivo
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"