Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 00:08 uur | 0 bezoekers

Fusiekrant kost 325 banen

Een spannende dag vandaag voor werknemers van Algemeen Dagblad, Rotterdams Dagblad en kranten elders in de randstad.

Rotterdam, donderdag – Dit bericht staat vanochtend op de één van het Algemeen Dagblad:

Bronnen: akkoord over één dagblad

Van onze verslaggevers

Het Algemeen Dagblad en zeven regionale kranten gaan eind augustus op in één nieuw dagblad op tabloidformaat. Uitgevers PCM en Wegener hebben daarover een akkoord bereikt, zo melden betrouwbare bronnen in de dagbladwereld.

De bedrijven presenteren waarschijnlijk vandaag al gedetailleerde plannen. In het samenwerkingsverband worden opgenomen De Dordtenaar, Rijn en Gouwe, de Haagsche Courant/Goudsche Courant, Utrecht Nieuwsblad/Amersfoortse Courant, Rotterdams Dagblad en het Algemeen Dagblad. Wegener en PCM maakten eind vorig jaar bekend een studie op te zetten, waarbij de regionale dagbladen en het landelijke dagblad AD samen zouden moeten gaan. Die studie is nu afgerond. Door de samenvoeging ontstaat er een nieuwe, moderne krant die de lezer in de regio en in de rest van het land beter moet bedienen. In oplage wordt het dagblad de op een na grootste van Nederland, met de grootste nieuwsredactie van het land.

www.utrechtsnieuwsblad.nl

lees ik dat

http://www.pcm.nl

en

http://www.wegener.nl

vanmiddag om 17.00 uur in het Hilton Hotel in Rotterdam tijdens een persconferentie met meer informatie komen. Misschien komt er dan antwoord op de prangende vraag hoe die nieuwe krant gaat heten.

Wegener meldt dat deze aandeelhoudervriendelijke fusie ten koste van 325 arbeidsplaatsen (op de elfhonderd) wordt doorgevoerd. Gek genoeg hebben beide bedrijven een gelijkluidend persbericht naar buiten gebracht, maar zwijgt PCM over de sociale gevolgen terwijl Wegener aangeeft dat de fusiekrant zo'n achthonderd arbeidsplaatsen zal hebben.

Het ANP citeert Gerard den Elt, voorzitter van de redactieraad van het AD:

De redactieraad van het Algemeen Dagblad heeft nog veel vragen over het plan van uitgevers PCM en Wegener om de krant te laten fuseren met zeven regionale kranten. Dat zei redactieraad-voorzitter G. den Elt donderdag. Zo weet de redactie nog niet hoe de nieuwe uitgave gaat heten, wie hoofdredacteur wordt en of de sportkrant AD Sportwereld blijft bestaan.

Volgens Den Elt heerst er op de AD-burelen grote onzekerheid over het fusieplan, dat een verlies van ongeveer 325 arbeidsplaatsen betekent. 'Het AD slaat de laatste tijd steeds beter aan, dus het lijkt tegennatuurlijk om de krant nu te laten fuseren. Daarvoor gaan hier de handen niet op elkaar. We willen een alternatief plan, dat door het Rotterdams Dagblad is ingebracht, laten doorrekenen. Dat plan gaat uit van behoud van de bestaande titels.'

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"