Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | zaterdag 4 mei 2024 07:38 uur | 0 bezoekers

Bouterse op zijn sterfbed

Hoi,
heeft wel even geduurd maar daar ben ik weer.
Even reageren.

Nou Susan ik moet zeggen dat het uit mijn bestaande stukken moest zoeken maar heb geen enkel gevonden die ongevaarlijk is om met jullie te delen dus heb ik besloten om een nieuw (scenario) verhaal te schrijven en hoop dat er tussen de lezers mensen zijn die het tot een scenario kunnen verwerken en we er een film over kunnen produceren gegarandeert wordt het weer lachen. Mijn beste Daan het is niet zo makkelijk voor anderen om je tolerantie grens te verleggen door de ergernissen ,die overtreders van onze ongeschreven maatschappelijke regels,steeds worden ingekort. Daarom vindt ik het meer dan nodig te weten hoe anderen ermee omgaan  en ook als er mensen zijn die het net als ik met veel humor bekijken want naderhand blijkt dat die jongeman door zijn Oom naar mij was gebracht om zijn berouw ,na de zonde, kenbaar te maken. Zo zie je vriend in Suriname zou je zeggen "Atibron no e miki bung pikien" betekend zoiets als :Met boosheid kom je niet ver. Toch vind ik het leuk dat je even wat hebt laten horen.

Hier volgt het eerste deel van een verhaal die ik heb bedacht om gezamelijk te kijken hoe wij er een leuke film van kunnen maken,dus zie jij jezelf in een van de karakters laat het even weten want dit wordt misschien de eerste antennerotterdam film.

Dit verhaal speel zich af in de toekomst.

Bouterse ligt op zijn sterfbed.
Dagelijks komen er mensen bij de stervende voor de laatste groet in de hoop al dan niet een gunst van hem te mogen ontvangen. In die drukte zien we een oude vriend van hem ,(Herenberg). Aan hem vraagt Bouterse om er voor te zorgen dat Willem een sleutel en de code van een kluis in ontvangst komt nemen. Bij het horen wie de geheimen van de kluis zal mogen kennen ontstaat er bij de aanwezigen paniek. Iedereen was een beetje ongerust over de informatie die in handen zullen komen van iemand die zij niet of auwlijks kennen. Ze hadden allemaal op een of andere manier een bestaan die door Bouterse was opgezet of gefinancierd. Dat deze Willem nu zal weten wie wat belooft heeft bij het verkrijgen van geld en middelen zou hem een rijk man kunnen maken. Herenberg belt intussen naar verschillende mensen om er achter te komen waar die Willem nu te vinden is en krijgt uiteindelijk contact met de tante van Willem die in Rotterdam woont en die weet te vertellen dat Willem wederom is opgepakt door de Politie en dus niet naar Suriname zou kunnen komen. Met dit bericht gaat Herenberg naar Bouterse toe die hem dan vermanend duidelijk maakt dat het zijn (Herenberg) probleem is. Het leek er even op dat Herenberg het erbij zou laten maar het was ook niet zonder redenen dat hij gekozen was voor deze taak dus ging hij de "Denk-tank" in. Hoe krijg ik deze jongen uit de gevangenis en nog voor dat Bouterse komt te overlijden".liep hij inzichzelf te mopperen terwijl hij naar het stromend water van de soela keek.


In deel twee maakt hij contact met een in Rotterdam wonende man die er voor moet zorgen dat er een ontsnappingsplan wordt gemaakt zodat Willem vrij komt voordat Bouterse dood is. Deze man komt met een bijzonder goed plan die heel goed is maar als Willem op schiphol is lijkt het verkeert te gaan.

Tot volgend week

 
Array
(
    [116454] => Array
        (
            [naam] => owen
            [link] => 
            [reactie] => het lukt echt niet met die floppy kan er iemand helpen?
Het is trouwens de bedoeling dat wij dit verhaal samen gaan schrijven en niet dat wij over de rand van een glas of kopje in discussie gaan over hoe Nederland er dan zal moeten uitzien en hoe lastig het dan ook zal worden om geheimen te hebben.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-02-23 19:51:26
            [react_date_changed] => 2005-02-23 19:51:26
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101912
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => MUGSLMBKRYEPLFX
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 116454
            [editable] => 1
        )

)

owen | 23 februari 2005

het lukt echt niet met die floppy kan er iemand helpen?
Het is trouwens de bedoeling dat wij dit verhaal samen gaan schrijven en niet dat wij over de rand van een glas of kopje in discussie gaan over hoe Nederland er dan zal moeten uitzien en hoe lastig het dan ook zal worden om geheimen te hebben.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"