Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 01:56 uur | 1 bezoekers

Jonge ambtenaren voor Rotterdam !

Met de benefietactie "Rotterdam Draaft Door!" zamelen jonge Rotterdamse ambtenaren belangeloos zoveel mogelijk geld in voor drie goede doelen: de Voedselbank, stichting Match en stichting kinderhulp Sri Lanka.
Zij zetten zich in voor drie goede doelen die elk op hun eigen manier een creatieve bijdrage leveren aan oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken in Rotterdam: Big Brothers & Big Sisters, de Voedselbank en Kinderhulp Sri Lanka.

Voedselbank (www.voedselbank.nl)
De Voedselbank levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van verborgen armoede en verspilling in de regio Rotterdam Rijnmond.
De Voedselbank is begonnen als een project van de Stichting MinusPlus. De Stichting MinusPlus is in 1999 opgericht met de gedachte om de "minners" in onze samenleving te kunnen ondersteunen met wat de "plussers" aan restgoederen kunnen aanleveren. De initiatiefnemers, Sjaak en Clara Sies, zijn hier sinds 1986 toe gekomen vanuit hun eigen ervaring als uitkeringsgerechtigden. Iedereen die voor de Voedselbank werkt, doet dit op vrijwillige basis!
De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan gezinnen in de regio Rijnmond, die ver onder het bestaansminimum leven. De Voedselbank heeft dringend behoefte aan een vorkheftruck en een koelinstallatie. Met de actie “Rotterdam Draaft Door!” wordt geprobeerd het geld hiervoor op te brengen.
Wil jij helpen… Om vrijwilliger te worden kijk voor aanmelding op www.voedselbank.nl

Match (www.match-rotterdam.nl)
Met een klein team enthousiaste medewerkers organiseert Big Brothers, Big Sisters in Rotterdam jaarlijks 150 matches. Een match is de koppeling tussen een Rotterdams kind of jongere in de leeftijd van 4 tot 24 jaar en een vrijwilliger, waarbij de aandacht voor het kind of de jongere centraal staat.
Wat doet een vrijwilliger?
Een vrijwilliger die een match aangaat, geeft het kind of de jongere een steuntje in de rug door een jaar lang tijd met elkaar door te brengen. Samen ondernemen ze leuke dingen, zoals zwemmen, knutselen, een taart bakken, naar de bioscoop gaan, maar ook samen huiswerk maken of praten. Het uitgangspunt is dat de vrijwilliger een "maatje" is op wie het kind of de jongere kan bouwen. Iemand die aandacht heeft voor de dingen waar kinderen en jongeren tegenaan lopen maar waar thuis om uiteenlopende redenen niet altijd tijd en aandacht voor is.
Waarom willen wij helpen?
Big Brothers, Big Sisters is de zusterorganisatie van Big Brothers Big Sisters of America. De naam van Match wordt in aansluiting hierop begin volgend jaar veranderd in Big Bothers Big Sisters of Rotterdam. Match valt onder het collegeprogramma Opgroeien in Rotterdam. De gemeente maakt het hoofdproces, het onderhouden van 150 matches per jaar, mogelijk met een jaarlijkse subsidie. In de zeven jaar dat Match nu bestaat is de ruimte voor aanvullende activiteiten echter geminimaliseerd door gebrek aan budget. . Door dit gebrek aan financiële middelen is het onmogelijk geworden om een goede campagne te organiseren om de naamsbekendheid van Match te verbeteren. Het gevolg is dat Match nu een enorm tekort heeft aan vrijwilligers. Er staan momenteel maar liefst 70 kinderen op de wachtlijst. En de vraag naar matches van de kant van kinderen en jongeren is enorm.
En Wat gaan wij doen
Daarom willen we met "Rotterdam draaft door" een grote campagne voor het werven van vrijwilligers opzetten. Hiervoor worden radiospotjes en advertenties gemaakt. RTV Rijnmond heeft inmiddels gratis zendtijd ter beschikking gesteld en op korte termijn worden diverse kranten benaderd voor gratis advertentieruimte.
Wil jij tijd en aandacht geven aan een kind …Om vrijwilliger te worden kijk voor aanmelding op www.match-rotterdam.nl

Stichting kinderhulp Sri Lanka
De stichting Kinderhulp Sri Lanka is toegevoegd als derde goede doel van de benefietactie Rotterdam draaft door!. De meeropbrengsten van de actie gaan naar deze stichting. Hiermee ondersteunen jonge ambtenaren een initiatief van Bestuursdienst collega Dolf van de Winckel, die een actie is begonnen voor slachtoffers van de zeebeving in Azië.
Dolf van de Winckel: Help ons Sri Lanka helpen
Een zware onderzeese aardbeving in de Golf van Bengalen heeft dood en verderf gezaaid in zeven landen in Azie. De tsunami heeft al meer dan 140.000 doden en honderdduizenden gewonden geeist. Ook zijn miljoenen mensen dakloos geworden en hebben al hun bezittingen verloren.
Sri Lanka is met ruim 30.000 doden een van de zwaarst getroffen landen. Vrijwel de gehele oostkust, maar ook de westkust van het eiland is zwaar getroffen. Hele dorpen en wijken, die vaak dicht aan de kust zijn gebouwd, zijn weggevaagd. In het land is in verband met de ernst van de situatie de noodtoestand uitgeroepen en de regering van Sri Lanka heeft gevraagd om buitenlandse hulp.
De ambassadeur van Sri Lanka in Nederland heeft de stichting gevraagd om hulp voor de slachtoffers van de watersnoodramp. Als secretaris van de Stichting Kinderhulp Sri Lanka ben ik al enkele tientallen jaren nauw betrokken bij de hulpverlening aan kinderen in Sri Lanka. Samen met de Stichting Vrijwillig Samenwerkende Hulporganisaties (SVHO) zijn we al aan de slag gegaan en hebben een vrachtwagen vol met hulpgoederen via Parijs in een vliegtuig van Lanka Air naar Sri Lanka gestuurd. Ook een aantal van de projecten die wij in Sri Lanka steunen, heeft zwaar te lijden gehad van de vloedgolf. Het gaat hierbij o.a. om kinderprojecten in het vissersdorp Negombo, in de nabijheid van Colombo en bij Galle. Getroffen zijn een tehuis voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen, een opvangtehuis voor slachtoffers van kinderprostitutie, een kleuterschool en twee tehuizen voor straatkinderen. Om de noodhulp (medicijnen, kleding, etc.) mogelijk te maken en hulp te kunnen verlenen aan onze projecten in Sri Lanka doen wij een dringend beroep op u allen.
Op 17 februari wordt de benefietactie afgesloten in Now en Wow, met een spetterend feest met bekende Rotterdamse artiesten. Het thema wordt: ‘Rotterdam Chic, Rotterdam Freak’.
Kijk voor meer informatie over de benefietacties op www.rotterdamdraaftdoor.nl


 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"