Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 00:53 uur | 1 bezoekers


© Bas Czerwinski

Een selectie leuke dingen te doen in Rotterdam!

Pak je agenda er maar bij. Want er is weer genoeg te doen, dit weekend en aankomende maand.

ZomerZondagen in Rotterdam

Kleinschalig zomerfestival voor de 9e keer in Het Park bij de Euromast

 

 

 

Za 31 mei ZomerZondagtour met een 6-mansfanfare op de fiets door Rotterdam, om iedereen op te warmen voor 6 prachtige zondagen in Het Park: 8 - 15 - 22 - 29 juni - 6 - 13 juli, 14.00 - 17.00 uur. Gratis toegankelijk.

www.zomerzondagen.nl

Vanaf zondag 8 juni kan iedereen weer genieten van de ZomerZondagen in Het Park onder de Euromast. Zes zondagen lang vrolijke muziek uit alle windstreken, origineel en verrassend openluchttheater, familievoorstellingen en Groen Doen activiteiten in het kader van het Groenjaar Rotterdam. 

De ongedwongen sfeer in combinatie met de perfecte kwaliteit van de programmering is de charme van dit kleinschalige, culturele zomerfestival. Al acht jaar lang een feelgood festival volledig in balans met de omgeving. Geen massa's mensen maar gewoon ontspannen genieten van het programma en je eigen picknickmandje.

De festivalperiode is verhuisd naar het begin van de zomer zodat niemand vanwege vakantie meer iets hoeft te missen!

Het podium in Het Park staat zoals altijd op het veld tegenover het witte Koetshuis en bij slecht weer wordt, voor zover mogelijk, uitgeweken naar het Heerenhuys. 

Tijdens de ZomerZondagen wordt je onthaald op diverse muziekstijlen, van uiterst dansbare Zuid-Amerikaanse forró en salsa tot opzwepende gipsy, tranentrekkende country, of gepassioneerde tango.

Joris Linssen & Caramba zorgen op 8 juni voor prachtige Nederlandse teksten op gloedvolle Mexicaanse muziek. An en Jan (Marjolein Meijers van voorheen de Berini's en Jan Rot) laten op 29 juni hun countryklassiekers horen met de inmiddels befaamde ‘hertaalde' Nederlandse teksten van Jan. 

Komisch en origineel openluchttheater uit binnen- en buitenland is uitgenodigd te spelen in Het Park. Het unieke Rotterdamse theater Maatwerk (acteurs met een verstandelijke beperking) speelt de première van hun nieuwe voorstelling "Camping" op 29 juni!

Ook de nieuwe voorstelling "Billy the Tit" van de Belgische Gert Dupont is een Nederlandse première. En voor alle fans komt Trapperdetrap met hun nieuwe muzikale familievoorstelling "de Magische 3", met een hoofdrol voor zanger - acteur Peer de Graaf.

I.h.k.v. het Groenjaar programmeren we verrassende Groen Doen activiteiten, o.a. de nieuwe act "Groen" van het Mobiele Naaiatelier waar het publiek haar kleding kan laten pimpen en vermaken met uitsluitend natuurlijke materialen. Kinderen EN volwassenen kunnen zelf aan de slag met allerhande leuke ‘groene' workshops, van vogelverschrikkers tot -lokkers! Op 6 juli stelt het Spaanse Guixot de 8 haar inventieve speeltuin van hergebruikt materiaal op.

Vanaf dinsdag 27 mei is het volledige programma te vinden op  www.zomerzondagen.nl


 

 

 

UIT JE KUNST! EEN WEEKEND VOL PASSIE VAN ROTTERDAMMERS.

Op 13, 14 en 15 juni is het groot feest in Lantaren/Venster! De SKVR zorgt dan voor drie dagen lang feest, kunst en passie met het spetterende Uit je Kunst festival! Muziek, dans, fotografie, theater, schrijven, mode en kunst van en voor Rotterdammers zullen het hele weekend lang zorgen voor een groot feest! Kijk op www.skvr.nl voor meer informatie.

De zalen van Lantaren/Venster staan het hele Uit je Kunst weekend open voor alle Rotterdammers, cursisten, leerlingen en medewerkers. Van jong tot oud, voor iedereen is er wel wat te doen! Ook zal de finale van de SKVR talentenjacht Uit je Passie plaatsvinden, onze zoektocht naar nieuw talent! Als klap op de vuurpijl is er zaterdag avond een groot Uit je Kunst feest waarvoor iedereen is uitgenodigd! De entree voor het Uit je Passie festival is gratis, voor enkele voorstellingen wordt een gereduceerd bedrag van vijf euro gevraagd.

 Kijk voor het volledige programma en het reserveren van voorstellingen op www.skvr.nl.

 


bar dancing Nikola Tesla  #8

 

 

Zaterdag 14 Juni,2008

WORM deur open: 22:30 - 04:00 uur

Achterhaven 148, 3024 RC  Rotterdam

tickets: € 8, (voorverkoop)   - tickets: € 10,- (aan de deur)              

Voor de achtste en derde maal dit jaar een bar dancing Nikola Tesla, met als denkbeeldige host Nikola Tesla, de man die de 20e eeuw heeft uitgevonden. Ook voor deze avond is er weer een goeie mix samengesteld tussen live acts / deejees en performance.

Wat James Brown is voor Rap is Nikola Tesla voor de gehele 20ste eeuw. Oftewel Techno-er dan Tekno en Duchamper dan Duchamp.

Met Nikola Tesla, Giorgio Moroder en Ian Curtis als propaganda ministers van de 21ste eeuw, die dromen van neopunk-gay-erotische gymnastieklessen met David Bowie als docent, gaat de bar dancing op 14 juni voor de achtste maal van start. De residents, DJ David Vunk en DJ Laylow zullen in de ‘CRUMS room' garant staan voor een volwassen, (on)verantwoordelijke maar vooral dansbare sound. Dit alles onder te verdelen in de beruchte hokjes: New Wave, Hi-energy-disco, Moviesoundscapes, Punk, Krautrock, Italo en '76-'85 Synth-pop met daarbij een vleugje dikke, diepe Club House.

Ook zal er in de ‘CRUMS room' een optreden zijn van DJ DONNA SUMMER uit U.S.A. / Germany. Hier zijn gewoonweg geen woorden voor nodig. Stilzitten is er niet bij! Met hem ga je de summer in... Of was het haar?

In de ‘HEAVY room' zullen DJ Roccalberti en DJ Dandy Dave! rechtvoorjeraap garagepunk, mentolhead-rockers, surfriders, beat!, screaming soul, ballroomrumble, croners, diva's, popcorntwisters, swingende soundtracks, sixties-soul, freakbeat, bigband Rythm&Blues & hete Hammond instrumentos ter luister leggen.

Laat er geen misverstand over bestaan; op deze avond zal gedanst worden! Om even helemaal los te komen van het dagelijkse bestaan nemen de performers HipSick je mee in de ‘te gekke' wereld van ‘bar dancing Nikola Tesla'.

O ja, deze avond tevens de birthday BASH van Gyz La Rivière...

VOORVERKOOP-adressen: Very Cherry (Botersloot 52a) / Shopper (Meent 119) / Woei (Hoogstraat 65a) / Urban Unit (Nieuwe Binnenweg 63b) / WORM (Achterhaven 148)

WORM / www.wormweb.nl / worm@wormweb.nl / Tel: 010 - 4767832

Info: gyz@gyzlariviere.com / alexander@wormweb.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"