Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | dinsdag 16 april 2024 08:48 uur | 0 bezoekers

In de ban van Amy

Over de eerste aflevering van My Favorite Funeral wordt heftig gediscussieerd: Wie wil zich nou vrijwillig laten ingieten in plastic?

Kijk naar een reportage van NOS Headlines en lees de reacties van bezorgde en verontwaardigde jongeren.

Bekijk hier de reportage van NOS Headlines 

Omdat Amy momenteel onderwerp van gesprek is, heeft Antenne TV besloten de eerste aflevering aanstaande zaterdag nog een keer uit te zenden: 23h TV Rijnmond.

enkele reacties:

  1. Hahaha in kunststof gegoten.... net als Han Solo :P
  2. Volgens mij leidt hier iemand aan grootheidswaanzin en een fobie voor ouderdom. Deze vrouw moet echt geholpen worden!
  3. ach, ik denk dat het gewoon aandachttrekkerij is.

    Net als allemala die Tokio Hotel fans ide hun polsen in de verkeerde richting door snijden omdat ze niet bij de populairtjes aan tafel mogen zitten op school :P
  4. ze meent wel knap te zijn hea? hoezo papa kon zijn handjes niet thuis houden en dochterlief is nou doorgedraaid. ZE MEENT DAT ZE IN EEN MUSEUM KOMT EN DAT MENSEN NAAR HAAR KOMEN KIJKEN! nou das delusional.
  5. Balsemen is alleen toegestaan voor leden van het koninklijk huis. Je kunt in Nederland alleen begraven of gecremeerd worden. Volgens mij kun je niet na je dood als museumstuk eindigen, tenzij je een bepaalde wetenschappelijke of historische waarde vertegenwoordigt. Misschien iemand die ons juridisch wat kan bijlichten? Ik denk dat dit nep is. Het is vast een kunstproject om mensen te laten nadenken over dood, leven en de druk die mensen ervaren om perfect te zijn. Helaas levert dat goedkope TV op.
  6. @ nieuwsfreak: Ken je klassiekers, Han Solo werd ingevroren. ;)
    blaat het niet dan schaapt het niet
  7. Goedkope TV? Ik vind dat het er fantastisch uitziet!
  8. @Lexi
    Ja het ziet er idd heel mooi uit. Prima camerawerk. Zoomt al van te voren in als ze iets dramatisch gaat zeggen. Telepathie of script?

    Ik bedoelde eigenlijk dat het nogal macaber is, zo'n jong, gezond en mooi iemand die zichzelf van kant zal (laten?) maken om vervolgens als Barbie in de etalage gezet te worden. Dat is een dosis sensatie, daar wil iedereen wel naar kijken. Dan hoef je dus niet al te kritisch te zijn als interviewer, dan hoef je er geen diepgravend onderzoek van te maken. Gewoon camera erop en filmen maar.
  9. @ Thijspieters

    balsemen is wat anders dan plastificeren (y)
  10. Ik heb het filmpje gisteravond maar eens helemaal bekeken en ik ben bang dat ze het nog serieus meent ook. Ik vind de kunstenaar geweldig. Als hij over het morele punt nadenkt, valt hij stil en tuurt voor zich uit. Dan bekijkt hij de praktische kant van de zaak en wordt hij helemaal enthousiast, zeker als hij het daarna weer vanuit een artistiek oogpunt bekijkt. En als hij heeft uitgerekend wat het gaat kosten en wat hij ervoor zal vragen is hij bijna helemaal niet meer te houden (ik vind het wel een sympathieke man en wel een echte originele kunstenaar). 

    Newsfreak heeft helemaal gelijk, dit is niet hetzelfde als balsemen. Maar als ik het goed begrepen heb, kun je in Nederland kiezen tussen begraven, cremeren of (maar dan alleen voor mensen van het Koninklijk huis) balsemen (en daarna bijzetten in een graf). Ik geloof dat de optie ‘laten gieten in blok doorzichtig plastic en dan van museum naar galerie gesleept worden, er niet bijzit. Misschien vinden we toch nog een jurist onder ons die hier wat meer over kan schrijven? Ook over de handelingen van de kunstenaar, mag je zo maar creatief aan de slag met het lichaam van een overleden persoon? 

    Toch blijft het filmpje wat gekunsteld (kan ook de montage zijn). Het glas met haar drankje gaat van vol naar leeg en weer terug naar vol, er is flink geknipt en geplakt. Ik weet niet hoe serieus ze echt is. Ze is even oud als ik, maar heeft een fantastisch huis en een carrière als (bijna) topmodel. – vind het wel vreemd dat haar tanden zo door elkaar staan als ze model is waarom heeft ze dat dan niet ook even laten rechtzetten – 
    Misschien is ze teleurgesteld over het feit dat ze niet tot de supertop is doorgedrongen en beseft ze dat haar dagen als model geteld zijn. Maar haar woordkeus en houding laten doorschemeren dat ze altijd netjes naar school geweest is. Ze kan dus vast meer dan alleen voor de camera staan. Hoe kan het toch dat we een samenleving hebben waarin jonge mensen van onze leeftijd denken alles al gezien te hebben wat het leven te bieden heeft? Ik hoop dat ze zich nog bedenkt. Deze aflevering is van 2007, leeft ze nog?
  11. Die laatste vraag is dodelijk voor de discussie.
  12. Die is niet helemaal lekker in haar bovenkamer

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"