Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 05:30 uur | 2 bezoekers


ZomerZondag 2008 @ Euromast park

Peace in the Park ijspicknick

Sjef Meijman: ‘Plantendisco’

Mañana

Club Zonder Consessies

KOSMOPOLIS ROTTERDAM & DE THEATER STRAAT

leuke uittips voor de komende tijd

Aanstaande zondag 8 juni is het zover......
de eerste ZomerZondag 2008

 
Aanstaande zondag 8 juni is het zover......
de eerste  ZomerZondag 2008 !

We hebben opnieuw een afwisselend programma met lekkere zomerse
muziek, zeer gevarieerd theater voor alle leeftijden en dit jaar
allerlei activiteiten vanwege het Rotterdamse Groenjaar.

En vergeet je parasol of –plu, plaid en picknickmandje niet!

Het podium staat op het veld tegenover het witte Koetshuis.
Programma tussen 14.00 - 17.00 uur

De ZomerZondagen zijn en blijven gratis, zodat  iederéén kan genieten
in het mooiste Park van Rotterdam. Maar we hebben heel hard extra geld nodig om dat zo te houden. Voor wie het kan en wil missen:geef vrijwillig een bijdrage!  
De donatiepot staat voor het witte Koetshuis.

 

 

 


 

 

PEACE, LOVE & FREE ICE CREAM!

Aanstaande zondag 8 juni vanaf 14.00 uur is het zover: de eerste Ben & Jerry’s Peace in the Park ijspicknick van deze zomer! Dé ultieme relaxmiddag met gratis ijsjes, lekkere hapjes en wijntjes, zon, muziek, heuse liefdestherapeuten, een creatieve schilderbar en natuurlijk een vrolijk publiek in het Rotterdamse Oude Plantage park achter de Maasboulevard. Speciaal voor de eerste editie rijdt de Peace, Love & Ice cream-bus zondag vanaf 12.30 uur door het centrum van Rotterdam en iedereen die mee wil naar de ijspicknick mag instappen. Daarnaast geeft Ben & Jerry’s zondag het podium aan Sandy Dane die een liveoptreden zal verzorgen. Een middag vol unieke en ludieke momenten!

Datum:    Zondag 8 juni vanaf 14.00 uur
Locatie:     Park De Oude Plantage: Oude Plantagedreef, Rotterdam
Parkeren:     Gratis
Route:    Ga de Maasboulevard op, net voorbij het Shell-station vind je het park aan je rechterhand.
OV:    Tram 21, halte Oude Plantage.
Websites:    www.peaceinthepark.nl

 



Synthesis  Van 6 juni 2008 - 27 juli 2008

Wetenschap is objectief en kunst is subjectief?
Kunst en wetenschap lijken ver van elkaar af te staan……….
 
‘Synthesis’ laat kunstenaars zien die werken op het snijvlak van kunst en wetenschap. Op dit moment zien we steeds meer integratie van wetenschap in kunst, onder andere door technologie en tegenstellingen. Kunstenaars stellen zich meer op als onderzoeker gericht op het proces dan alleen op het eindresultaat. Complexe biotechnieken, filosofische herleidingen en processen van deconstructie - constructie zijn terreinen die zij onderzoeken. Zijn ze op zoek naar grenzen binnen hun discipline of naar een vorm van werkelijkheid?
 
Kunst en wetenschap klinkt in eerste instantie niet als een dynamische combinatie. Roodkapje nodigt de volgende kunstenaars uit voor een dynamische tentoonstelling:
 
Met bijdragen van:  Daniela Bershan, Sjef Meijman, Klaas Koetje, Kor Smeenge, Floris Kaayk en Jeroen Hoenselaar.

ROODKAPJE  roodkapje@roodkapje.org
Witte de Withstraat 13A  3012 BK  Rotterdam
Telefoonnummer 010 24 39 800
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 11.00- 18.00 uur, zondag 12.00- 17.00 uur.

 


 

 MAÑANA
ARTS BEATS GOODLIFE

nieuwe club-meets-kunst avond in Rotterdam!

Exposities, live kunst, freshe deejays, terras, cocktails, goodlife: de ingrediënten van Rotterdams nieuwste clubavond Mañana.

Mañana is een samenwerking van DP96 en Baschz&Julstar. DP96 (die kicke kroeg op de kop van Witte de With) staat al bekend om een sterke programmering met deejays en live muziek. Baschz&Julstar zijn twee actievelingen uit het Rotterdams culturele circuit en maakten eerder furore met kunstenaarscollectief Tictoc en hun Lamball Bakra expositie in Showroom Mama.
Het doel is simpel: verschillende wereldjes bij elkaar brengen. Kunst en uitgaan. Cocktails en bier. Versace zonnebrillen en ongeschoren koppen.
En hoe leren mensen elkaar kennen? Met goodvibes, op het gemakje: mañana, mañana.

Hoe dan?
Op één avond combineren we een expositie -vaak met de kunstenaars live aan het werk- met een strakke deejay line up. We beginnen om 18u chillend op het terras met kunst in het zonnetje en gaan daarna door met dikke beats tot mañana.

Kunst: Mañana werkt met Rotterdamse tot en met buitenlandse artiesten uit diverse disciplines: graffiti, multimedia, beeldend, grafisch, installaties, mode en meer.

Muziek: Mañana programmeert niet alleen Rotterdamse rising stars, maar haalt ook maandelijks frisse invloeden van buiten de stad. De stijl? Hiphop, broken beats, balti&more.

De eerste keer is vrijdag 13 juni, vanaf 1800 uur.
Adres: DP96, Witte de Withstraat 96, Rotterdames  Entree: gratis

WWW.MYSPACE.COM/MANANAROCKERS
www.baschz.com / www.myspace.com/julshakur

 



 Komende week in Rotown:

 Vrijdag 6 juni
Loosefit
De eerste vrijdag van de maand, tijd voor Loosefit! De Nederlandse koning van de 7 inch en funkbreak, DJ Git Hyper, draait samen met Chezz & Deep Diggin’ alles met een funky feel. Van obscure rare grooves tot een scherpe hit. Vanaf heden tot 4.00 uur!
Klinkt als: Antique hiphop & vintage funk
Zaal open: 23.00 uur
Entree: 2,50 euro (geen vvk)
http://loosefit.hyves.nl

Zaterdag 7 juni [’s middags]
Scott H. Biram (US)
Presented by InsideOut Festival
Primitieve blues is weer in, kijk maar naar bands als The White Stripes en The Black Keys. Wat zij met z’n tweeën doen, kan Scott H. Biram, alias de ‘Dirty Old One Man Band’ uit Austin, Texas ook. Biram brengt je een rauwe mix van stampvoetende blues, rock 'n' roll en stokoude country. Tel daarbij de religieuze teksten en zijn duivelse presentatie bij op en je weet dat het een intrigerende middag kan worden.
Klinkt als: Blues, country, rockabilly one-man band
www.insideoutrotterdam.nl | www.scottbiram.com
Aanvang: 16.00 uur (buiten Rotown)
Entree: Gratis

Zaterdag 7 juni [’s avonds]
White Williams (US)
Na de successen van Vampire Weekend, Yeasayer en MGMT lijkt niks in de weg te staan aan de opmars van nieuwe Amerikaanse acts. Zo broeit er in Baltimore van alles rondom de Wham City-scene met o.a. Dan Deacon en Girl Talk. Ook White Williams wordt gelinieerd aan deze eigenzinnige scene, wiens naam ook hier aardig begint te ‘buzzen’. Een ongrijpbare jongen overigens, luisterend naar het debuutalbum ‘Smoke’. Al knutselend met samples en kitscherige bliepjes beweegt Williams zich ergens tussen Hot Chip, Pavement en de vroegere Beck. Lome grooves en beats creëren een bizarre sfeer, waarbij de nodige jaren ’70 disco invloeden in weerklinken. White Williams in momenteel in Engeland op tour met Vampire Weekend en speelt vervolgens zijn allereerste Nederlandse show bij ons in Rotown.
Klinkt als: Beck en Hot Chip go trippin’
www.myspace.com/whitewilliams
Zaal open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Entree: 7 euro

 


 

 strange fruit
 
in samenwerking met M ySpace the lowdown
presents
 
Benji  B

 
Featuring
Djs Thelonious and Lucky Dubz
 
07 juni 2008 (23:00 – 5:00)
Club Zonder Consessies
(Eat and Chill) Damage 9 Euro

Geen stress, geen attitude maar… bezwete, lachende en vooral dansende mensen is wat wij willen zien op 07 juni. Eclectisch is de stijl: Hiphop, Latin, Broken Beats, Nu Soul, Dubstep, Boogie, Afro-Beat en een vleugje Soulful House is wat wij jullie gaan geven. Dit zal gebracht worden vanuit een visie die naar de toekomst kijkt maar het verleden niet vergeet. Oftewel voedsel (fruit) voor de dansvloer van Djs die hun wortels in de hiphop hebben, maar alles spelen wat dope is! Kijk er dus niet gek van op als je namen als Dilla, Kanye West, Common, Theo Parrish, Erykah Badu, Jon Lucien, Fela Kuti en Sharon Jones gezamelijk op deze avond voorbij hoort komen!

links:
www.myspace.com/strangefruit
www.myspace.com/thelowdown
 


 

 MATHIEU FICHEROUX
maker, melancholicus

 Het Chabot Museum toont van 10 juni tot en met 14 september 2008 de belangrijkste werken uit het oeuvre van de Rotterdamse kunstenaar Mathieu Ficheroux. Gelijktijdig verschijnt op initiatief van de Stichting Mathieu Ficheroux de publicatie Mathieu Ficheroux, maker, melancholicus.

 
Opening
De officiële opening van de tentoonstelling Mathieu Ficheroux, maker, melancholicus vindt plaats op zondag 8 juni om 15.00 uur in Arminius, de nabij het Chabot Museum gelegen Museumparkkerk. De opening wordt verricht door de heer Hans Walgenbach, voorzitter van de Stichting Mathieu Ficheroux en directeur van het Historisch Museum Rotterdam. Aansluitend is er gelegenheid de tentoonstelling te bezichtigen.

Verborgen Tuinen
Tijdens het Verborgen Tuinen weekend in Rotterdam op zaterdag 14 en zondag 15 juni is via een speciale route een gedeelte van de particuliere tuinen rond het Chabot Museum en de overige Museumparkvilla’s te bezichtigen. De route is onderdeel van Operatie Wit Park, een initiatief van het Chabot Museum en bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) om meer aandacht op dit unieke groengebied in het centrum van Rotterdam te vestigen.
Informatie over entreebewijzen en fietsroutes op www.verborgentuinen.nl.
 

Chabot Museum          T 010 4363713       
Museumpark 11          F 010 4360355   
3015 CB Rotterdam         mail@chabotmuseum.nl


www.chabotmuseum.nl
www.museumparkvillas.nl

 


 

 KOSMOPOLIS ROTTERDAM & DE THEATER STRAAT

 Trots * Gurur * Fakhr * Orgullo

 Een theatrale wandeling in Feijenoord langs vijf korte theatrale / dans / installatie-voorstellingen. Gemaakt met bewoners van Bloemhof en Hillesluis (Feijenoord).

Wanneer:
6, 7, 11, 12, 14 juni
 
Aanvang:
20.00, 20.15, 20.30 uur
 
Vertrek:
Speelboerderij Odilia, Breeweg 3, Rotterdam
 
Duur wandeling inclusief 5 voorstellingen:
2,5 uur.
 
Entree:
€ 5,- (Met Rotterdampas: € 2,50)
 
Reserveren via:
(alleen via) Kosmopolis Rotterdam, Ludie Wolve, 010 - 417 74 28 of trots@kosmopolisrotterdam.nl
 


 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"