Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 04:32 uur | 2 bezoekers

BOEM!

Landmijnen, noemt Carrie ze in Sex and the City. Exen, met wie je onvoorbereid en onverwachts geconfronteerd wordt.

Wanneer je na het stappen onverhoopt bij een vriendin bent blijven slapen en je ’s ochtends ongedoucht en met doorgelopen make-up naar huis snelt, is hij natuurlijk net fris en fruitig onderweg naar zijn werk. Of wanneer je naar de supermarkt op de hoek bent geweest en je loopt net met een familiepak WC-papier op je arm naar huis, dan komt hij net de hoek om. Jij ziet hem, hij ziet jou and everything blows up in your face. 

Of je ziet opeens de naam van de ex-scharrel van je nieuwste vriendje staan op de auditielijst van de productie waarin je graag wilt spelen. Ik was woest! Alsof een auditie op zich al niet spannend genoeg is! Ik had geen zin om oog in oog te staan met háár! De week voor de auditie hadden hij en ik iedere avond ruzie. Als hij het niet zomaar met iedereen had aangelegd, zou dit nu niet zijn gebeurd! Dit was natuurlijk te verwachten. Je moet niet schijten waar je eet! Op het moment suprème liet zij het afweten. Wellicht had ze mijn naam ook zien staan… 

Ik ben sowieso niet zo goed met zijn exen. In mijn perfecte wereld is mijn vriendje nog nooit verliefd en/of geil geweest voordat hij mij, te mooi om waar te zijn, voor het eerst zag. Wie dan ook voor veel leed zorgde was een ex friend-with-benefits van mijn lief die ons maar niet met rust liet. Een onwijze sleezbag met wie hij kort voordat hij mij leerde kennen het contact had verbroken. Zij wilde regelmatig ‘dit weekend nog met hem vrijen’, maakte foto’s van haar blote borsten en stuurde ellenlange haatmails, die natuurlijk ook voor mij bestemd waren. Was het een paar maanden stil, ging de telefoon weer. Ze liet mijn bloed koken! Uiteraard nam ik haar gestoorde gedrag mijn vriend kwalijk. Als hij nou uit de buurt was gebleven van deze gek, dan hadden we nu niet zo’n last van haar! Of misschien had hij duidelijker moeten zijn toen hij klaar met haar was, in plaats van als een zachte heelmeester stinkende wonden maken! Want neem een voorbeeld aan mij, IK pak het beter aan! Waren er exen die mij lastig vielen? Nee. Had ik mijn relaties niet allemaal netjes afgesloten en was ik met iedereen friendly on speaking terms? Ja toch? Kijk goed, geen andere mannen die mij stalken of van mijn stuk kunnen brengen. Geen landmijnen voor mij. 

Anderhalf jaar later. Na een avond vol oranje voetbal en bier loop ik met mijn beste vriendin nog even de stad in. En dan opeens staat hij daar. De jongen op wie ik jarenlang verliefd ben geweest, maar die keer op keer genadeloos mijn hart brak. De jongen die ik jaren geleden uit mijn leven heb verbannen, omdat iedere omgang met hem als een soort zelfdestructie gold. Hij staat daar. 

BOEM! 

 

Linda Korner

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"