Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 02:25 uur | 1 bezoekers

Leuke dingen doen!

Zo, pak je agenda er maar bij. We hebben weer de leukste uittips op een rijtje gezet voor je.

 

ZomerZondagen 29 juni

 

Hieronder vindt u het programma voor volgende week, een lekkere aanloop 's middags naar de EK-finale in de avond. Speciale aandacht voor twee  voorstellingen: 

Theater Maatwerk komt met de première van hun voorstelling Camping. Voor wie deze acteurs met een verstandelijke beperking nog nooit gezien heeft: hier is je kans, de perfecte locatie voor deze komische voorstelling met prachtspelers!

"An en Jan gaan Landelijk" is het afsluitende concert van deze dag; Marjolein Meijers (voorheen de Berini's) en Jan Rot spelen met hun muzikanten geweldig hertaalde countryklassiekers. Bovendien speelt Jan zijn versie van Bruce Springsteens  'The River' , dat ook op zijn nieuwe cd staat die deze week uitkomt. 

Het podium staat op het veld tegenover het witte Koetshuis.


Programma tussen 14.00 - 17.00 uur.
www.zomerzondagen.nl

 

 


 

 

Females aan de Maas 

30 juni t/m 6 juli 2008

 

Ondernemende vrouwen in de spotlights!

Tante Mie, Gre van Oostenbrugge, Salima Belhaj, Truus Trendy, Chanella, Anna Visser, Kaouther, Dineke Faas, Vanessa Erasmus, Ina Custers van Bergen, Charlie Dee, Judith Visser, Joanne Meyboom, Manuela Goncalves Tavares, Yvonne Sorensen, Jaqueline van de Wetering, Andrea Moreira Santos, Linda Bachi, Carmen Krolis, Annelies Osinga….om een paar namen te noemen.

 

Wat hebben deze vrouwen gemeen? Het zijn allemaal Females aan de Maas die barsten van de activiteit en creativiteit. Een mix van bekend en onbekend talent, van lokale heldinnen tot girls next door.

 

FemaleFactor organiseert in het kader van het Rotterdamse La City festival (www.lacity.nl ) een week lang een programma geïnspireerd op haar zeven gastvrouwen. Elke dag staat een andere female centraal en komen andere vrouwenzaken aan bod. Van 30 juni t/m 6 juli is het Strand aan de Maas de hotspot voor vrouwelijk Rotterdam en verre omstreken. Mannen zijn meer dan welkom.  Aanmelden niet nodig. Toegang gratis.

 

Programmatips:

 

 

 

Kijk voor een volledig overzicht van het programma op www.femalefactor.nl

 

 


 

 

Het Hudson musum presenteert Desiree de Baar met de tentoonstelling 'When

nature takes over - revisited'

 

20 juni 2008 t/m 21 augustus 2008, altijd open

Hudsonstraat 61, Rotterdam

 

 


 

 

Jazzheldinnen op dakterras Engels

North Sea Round Town in Rotterdam

 

Vanaf zaterdag 28 juni tot zondag 13 juli staat Rotterdam in het teken van het North Sea Round Town. Jazzliefhebbers vanuit het hele land kunnen tijdens dit Rotterdamse festival hun hart ophalen. Bij Engels Grand café Restaurant Zalen kan de echte jazzfan op 11, 12 en 13 juli genieten van live sessies van de Jazzheldinnen aan de Maas in combinatie met een high tea! Alice, Margriet Sjoerdsma en Xandra Willis zorgen voor de perfecte muzikale ingrediënten en Engels voor de culinaire! Met een onbeschrijfelijk uitzicht over de Maasstad zullen de Rotterdamse Jazzdiva’s op het dak van het groothandelsgebouw de lekkerste jazzklanken laten horen.

 

 


 

 

Fashion meets Dance @ Modehippies

 

a.s. Donderdag 3 juli is het weer tijd voor een nieuwe editie van Modehippies in Off_Corso. Een energiek event waarbij fashion en dance op een eigentijdse manier samenkomen. Tijdens Modehippies kun je genieten van zeer uiteenlopende catwalkshows van o.a. Flybird Revolutie, Brian Nickson, Sixteen d-scale jeans, Raoul Amier, Ilona Putkaradze en Tizi. Dit alles wordt muzikaal begeleid door de dj’s Cream, Civil, Sam Rafael, Markey Mar en Stanley Ramos. Stilstaan is er niet bij. Deze fashionshows vragen om een dansend publiek!

 

Off_Corso, Kruiskade 26, Rotterdam

Donderdag 3 juli, 23:00 – 05:00, Prijs regulier : 5,- Met studentenpas: 1,- 

www.off-corso.nl

 

 


 

 

Stranger Festival Rotterdam

 

Op vrijdag 4 juli organiseren Kosmopolis Rotterdam en So Solid Conceptuals de eerste editie van Stranger Festival Rotterdam in Off_Corso. Op Stranger Festival Rotterdam wordt alles gemixt met video in de breedste zin van het woord: VJ-acts, videobooths en interactieve video installaties, You Tube filmpjes en een gaming area. Stranger Festival Rotterdam is een platform voor verschillende jongeren en organisaties uit heel Rotterdam.  Er worden veel video’s vertoond om je te laten zien wat je allemaal kunt doen met video o.a. van Digital Playground, ADS, TENT, Beeldfabriek, Cultuurfabriek van Zadkine en De Kijkbuiskinderen. Tijdens het festival zijn er ook workshops over VJ-ing en TV-making. Hier kan je o.a. leren hoe je een concept bedenkt en kan uitvoeren. Zodat er volgend jaar nog meer talenten op Stranger Festival staan.  Altijd al vragen gehad over films maken? Danny ‘Kas’ Stolker en andere tv en filmmakers zijn er om al je vragen te beantwoorden.

 

zaterdag 4 juli, 15:00 tot 22:00 uur, gratis entree

Off-Corso Rotterdam, www.strangerfestival.com

 

 


 

 

 POP UP-podium op Metropolis Festival vormt afspiegeling van Rotterdams podiumaanbod


De vier Rotterdamse poppodia Baroeg, Rotown, WaterFront en WORM presenteren zich onder de naam POP UP op het Metropolis Festival. POP UP is de centrale en zeer herkenbare noemer die staat voor het brede, kwalitatieve popaanbod in Rotterdam. Het programma op het POP UP-podium is zo divers als de podia zelf zijn. Zo zijn er optredens van o.a. Kania Tieffer met haar electropop, breakcore van FFF en de psychobilly van Cenobites.

Optredende acts op het POP UP-podium:

STÖMA – NL (ROTOWN)
Eigenzinnig. Zo kun je Stöma het beste omschrijven. Muzikale grenzen worden verkend, balancerend tussen punk, funk en improvisatie. Haar invloeden rijken van Red Hot Chili Peppers tot en met Captain Beefheart, maar staan tegelijkertijd haar unieke identiteit niet in de weg. Gewapend met slechts een basgitaar, drums en de nodige effecten staat Stöma garant voor een dynamische en uitzonderlijk intense live ervaring.

KANIA TIEFFER – BE (WORM)
Deze productieve Brusselse meid is een ster in het maken van lo-fi electropop hits met beats, gitaar en mini keyboards. Ze komt oorspronkelijk uit Strasbourg en de 'Belgian meaning of life' is haar grootste inspiratiebron. In 2007 begon ze haar eigen label Uhh Records, en bracht ze haar debuut uit op het populaire Wwilko records.

MARUOSA – JP (WORM)
Merzbow who? Maruosa, afkomstig uit Osaka, staat voor de meest waanzinnige grindcore afsplitsing van het noise en break/speedcore genre. In korte stukken verpakt hij split-second samples van grindcore bands als Anal Cunt. Maruosa vormt samen met Bong-ra tevens het cybergrind project Deathstorm en runt daarnaast het Japanse breakcore label Renda.

TOXOCARA – NL (BAROEG)
Deze death metal band, opgericht in 2004 door leden van onder andere Prostitute Disfigurement en The Monolith Deathcult, heeft in hun vrij korte bestaan al enkele hoogtepunten gezien. Zo stonden ze reeds op het London Deathfest en Neurotic Deathfest. Met het nieuwe album “The Great Rebellious” zal elke death metal fan aan zijn trekken komen.

THE FRINGE – NL (WATERFRONT)
Op de vraag in welk hokje The Fringe thuishoort, is geen eenduidig antwoord te vinden: geen pure hiphop, maar wel dikke breakbeats, elektro baslijnen, en invloeden uit stromingen als Baile Funk en Miami Bass. De sound neigt misschien nog het meest naar een clash tussen hiphop en elektro.

CENOBITES – NL (BAROEG)
Deze gezellige vetkuiven zijn een vaste waarde in de Rotterdamse underground scene. Gewapend met een contrabas, opzwepende ritmes en een ferme dosis energie zijn deze gasten tegen elk publiek opgewassen. Niet alleen in Nederland maar ook ver daar buiten is deze psychobilly band een graag geziene gast. Cenobites staan garant voor een feestje!

FFF – NL (WATERFRONT)
Al vanaf het begin der dagen is Tommy de Roos, bekend als FFF, voorloper en promotor van breakcore in Nederland, van eigen producties tot livesets, FFF bevindt zich op eenzame hoogte. FFF bracht afgelopen jaar nog een geweldige 12" uit op het Engelse toplabel Planet Mu en heeft daarnaast al half Europa op stelten gezet en zal dat vandaag doen met het Zuiderpark.

Metropolis Festival, zondag 6 juli 2008, aanvang: 13.00 uur
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam (naast Ahoy)
www.metropolisfestival.nl

 


 

“North Sea Jazz material”  in De Tuin!

Een zinderende zomer vol top acts

 

Op de mooiste plek van Rotterdam scharen muziekliefhebbers zich komende maanden samen! In samenwerking met “Dutch Nu Jazz Momevement” presenteert Café Restaurant De Tuin deze zomer een viertal Nederlandse Nu-Jazz acts van tópniveau. De kick-off van deze reeks gratis “North Sea Jazz material” optredens vindt plaats op woensdag 9 juli in De Tuin.

 

 


 

 

FAT LADY North Sea Jazz Special

Kaboom…There we go again. Hoewel wij nog maar net klaar zijn met het opruimen van de brokstukken van de tweede editie staat “Fat Lady” nummer drie alweer voor de deur. Zaterdag 12 juli brengt de crew alweer een bezoek aan de Club Zonder Consessies. Het is dus weer tijd voor rollende bassen, zoete soul, en rauwe beats. Wij gaan er in ieder geval voor zorgen dat deze “Fat Lady” wederom een krater in Rotterdam achter zal laten.

UP STEVE HARTLEY (LIVE), DJ CIVIL, DJ CUTNICE

DOWN DJ THELONIOUS, DJ LUCKYDUBZ, HAYZEE (LIVE), HOST COLONEL RED

 

Zaterdag 12 juli,  23.00 – 05.00 uur | 8,-


 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"