Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 01:29 uur | 0 bezoekers

Eerste ramadankrant voor minister Ella Vogelaar

Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie, neemt a.s. maandag in Rotterdam het eerste exemplaar van een speciale ramadankrant in ontvangst.
 
WAALWIJK/ROTTERDAM – Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie, neemt a.s. maandag in Rotterdam het eerste exemplaar van een speciale ramadankrant in ontvangst. Daarmee neemt zij symbolisch de aftrap voor de islamitische vastenmaand, die dinsdag 2 september begint. Met de gratis uitgave wil initiatiefnemer Abdel Razak Chraou het begrip tussen moslims en niet-moslims vergroten.
“Met de ramadankrant wil ik meer mensen bereiken: zowel jongeren als ook ouderen maar ook moslims als niet-moslims die geïnteresseerd zijn in informatie over de ramadan en zaken die de Marokkaanse gemeenschap in Nederland bezighoudt, aldus Adel Razak Chraou.
Een greep uit de inhoud: vier korte interviews met tot de islam bekeerden, ramadan en gezondheid en ramadan en topsport. Mogen islamitische topsporters eten tijdens de ramadan? Bezoeken zieke mensen vaker de huisarts tijdens de ramadan? 
Allemaal vragen waar de ramadankrant antwoordt op geeft en veel meer.  

De ramadankrant is een aanvulling op het maandblad Mzine, tijdschrift voor zelfbewuste Nederlands-Marokkanen jongeren. 
De ramadanspecial verschijnt in een oplage van 50.000 en wordt gedistribueerd via moskeeën, stations, verschillende verenigingen, scholen, tijdens diverse iftars.).De Ramadankrant is te na tebestellen via redactie@mzine.nl en of te downloaden pdf viawww.mzine.nl.

Uitnodiging voor de redactie: 
U bent van harte uitgenodigd om bij de officiële overhandiging van de ramadankrant aan minister Vogelaar aanwezig te zijn.
Dit zal plaatsvinden op maandag 1 september a.s omstreeks 12.00 uur bij het Van Maanenbad, Van Maanenstraat 8, 3038 CZ  Rotterdam.

Over de initiatiefnemer
Abdel Razak Chraou heeft met succes grote producties neergezet in Nederland. Voor eigen rekening in grote hallen, zoals Sami Yusuf in Utrecht en de Hafla Chaabia's in Den Bosch, maar ook in samenwerkingsverbanden met diverse festivals en theaters in Nederland. De afgelopen twaalf jaar heeft hij vele Turkse en Noord-Afrikaanse acts geprogrammeerd. 

Zijn ervaring en (inter-)nationale netwerk combineerde Chraou in een communicatieplatform. Onder de naam Tawasol wordt een centraal loket aangeboden voor diverse cultuurgebonden media (multichannel en crossmediaal). Tawasol profileert zich als schakel in diversity marketing, ook voor culturele organisaties. 
Doelgroepgerichte programmering en effectieve communicatie naar de (etno-)doelgroep zijn twee belangrijke pijlers voor succes.

Over Mzine
Maandblad Mzine [de ‘M’ is afgeleid van l'maghribzine (“Marokko is mooi”)] staat voor tolerantie en respect in woord en daad. Mzine verschijnt sinds 2002 en telt inmiddels meer dan vijftig edities. Met deze uitgaven hoopt initiatiefnemer Chraou bruggen te slaan tussen allochtoon en autochtoon, tussen moslim en niet-moslim.
Tegenwoordig is de Mzine-formule uitgebreid met internet (www.mzine.nl) en Mzine TV, mzine.hyves.nl en het Youtube-kanaal mzinetvnl.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"