Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | zaterdag 27 april 2024 02:51 uur | 1 bezoekers

Uittips en Nieuws

We krijgen mailboxen vol persberichten heden ten dage. Neem het ons a.u.b. niet kwalijk dat we een lichte voorkeur hebben voor die berichten die vergezeld gaan met soms werkelijk prachtige flyers.

 

De Unie Openingsdebat:
‘Hoe bruikbaar is het alien-perspectief?’


De Unie is verbouwd en opent in het weekend van 19, 20 en 21 september 2008 haar deuren. Hèt moment voor De Unie om zich te ontwikkelen tot hèt Rotterdamse podium voor publiek debat, ontmoetingen en kunst en cultuur. In het openingweekend presenteert De Unie een interdisciplinair programma onder het motto Space is the Place naar de gelijknamige titel van de film van muzikaal multitalent Sun Ra. Een weekend met debat, lekker eten en bijzondere muziekoptredens.

Op vrijdag 19 september van 20:00 tot 22:00 uur vindt het openingsdebat plaats met de Rotterdamse socioloog Willem Schinkel, Siebe Thissen, hoofd Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte (Centrum Beeldende Kunst) en Rik Grashoff, wethouder Cultuur en Participatie onder leiding van Michaël Zeeman. Na afloop (22:15 uur) is er een optreden van trombonist en componist Joost Buis met zijn band: de Astronotes. Originele composities van exotische grooves en solistisch vuurwerk, geïnspireerd op de muziek van Sun Ra.

De Rotterdamse socioloog Willem Schinkel zal aan de hand van zelfgekozen sleutelfragmenten commentaar leveren op de film Space is the Place en daarmee op de filosofie van Sun Ra. 
Componist en muzikant Sun Ra (1914-1993) werd bekend door zijn Afro-Futuristische gedachtegoed.
De gedachte achter zijn filosofie is dat zwarte kunstenaars zich in de jaren vijftig alleen maar definieerden in het discours van de kolonisator. Daarom koos hij het perspectief van de alien en beweerde geboren te zijn op Saturnus. Vanuit space herdefinieerde hij kunst en muziek en schiep daarmee een unieke vrije ruimte met een compleet nieuw artistiek discours.

Willem Schinkel schreef het boek Denken in een tijd van sociale hypochondrie (2007). Hij ontmaskert het huidige integratiedebat met als conclusie de volstrekte zinloosheid ervan. Volgens Schinkel is het integratiedebat symptoom van een samenleving die teveel met zichzelf bezig is en zich kwalen aanpraat. Met het beeld van een botsing der beschavingen of een cultureel conflict tussen het Westen en de Islam is het ‘culturisme’ geboren: maatschappelijke uitsluiting op basis van culturele kenmerken. Met als resultaat een kunstmatige tweedeling tussen degenen die er wel en niet bijhoren.

Ziet Schinkel parallellen tussen zijn analyse en die van Sun Ra? Is het alien-perspectief bruikbaar om het Nederlandse integratiedebat open te breken? Welke handvaten biedt het pleidooi voor integer denken voor een debatcentrum als De Unie?

Datum:    Vrijdag 19 september 2008   
Plaats:    De Unie, Mauritsweg 34-35 
Aanvang:    20:00 – 22:00 uur
Toegang:      Gratis
Informatie:    010-4335833 of www.deunie.nu
Reserveren:  Verplicht, 010-4333534 of rrkc@rrkc.nl of via www.rrkc.nl of www.deunie.nu


 

Ruimte voor directe kunst in RUIM!

Tijdens een interactieve kunstmanifestatie presenteert stichting Fam. RUIM een nieuw platform voor directe kunst (oftewel wisselend werk, waarin kunstenaars in gesprek gaan met het onderwerp, de toeschouwer en de omgeving).

RUIM bestaat uit Floor Cornelisse, Anique Weve en Marlous Wessels, de drie drijvende krachten achter alle projecten. Het bestuur (Melle Smets, Lodewijk Ouwens en Rob Leijdekkers) zal de toekomstplannen toelichten, en de avond zal verder worden ingevuld door verschillende kunstenaars (Rufus Ketting, Tessa de Swart, Almost Modern en Neandertaler), die ter plekke een gezicht geven aan de doelstelling van de stichting.

U bent op 19 september van harte welkom deze avond bij te wonen, vanaf 17.00hr op de Nieuwe Binnenweg 226a in Rotterdam.


 

Murth Mossel - ‘Status Aparte’

Nadat hij met het collectief ComedyTrain al menig theater heeft bezocht en met collega-comedian Roué Verveer al in 'n dubbelprogramma heeft gestaan, voelde Murth Mossel de behoefte om nu in z'n eentje 't land in te gaan
.

Wie is deze man?
Wie zijn z'n vrienden?
Waarom is hij zo blij met 'n avondje poker?
Wat is zijn plek binnen deze maatschappij?
Hoeveel controle heeft hij over zichzelf?
Hoeveel controle heb je eigenlijk over je eigen situatie?

In Status Aparte stelt Murth zich aan je voor en geeft hij je 'n kijk in z'n leven; Open, eerlijk, energiek, avondvullend...

Veel plezier met Murth Mossel!

Citaat uit de pers:
“Mossel weet de zaal heel goed bij zijn optreden te betrekken en tot lachen te krijgen. Veel van zijn verhalen zijn authentiek”

1 oktober 2008 20:15 uur
 Theater Zuidplein - Rotterdam  www.theaterzuidplein.nl
   www.murthmossel.nl


 

Een nieuw podium vraagt om een nieuw geluid!
Watt presenteert: TOMTOMCLUB
18 september

TOMTOMCLUB; de thuisbasis of de aftershow op donderdag. In ieder geval je vaste stekkie op donderdagavond! TOMTOMCLUB, in het Rotterdamse muziekpodium WATT, biedt snelle mixen tussen Electro en Disco, Funk en Hiphop, Techno en Wave, Rock en Mashups met een flinke dosis grootstedelijk karakter.
Resident deejay Hitmeister D nodigt prominente gasten uit het nationale en internationale deejay circuit uit die putten uit hun beste feelgood floorfillers en moeiteloos de brug slaan tussen Dance, Pop en Hiphop.
De basement wordt wekelijks gevuld met Electro, Baltimore, Drum & Bass, Hip Hop en House. Gebracht door de meest innovatieve (Rotterdamse) party organisaties van dit moment.
Gewoon goede muziek dus!
18 september
Kick off Line-up:
Hitmeister D –main-
The Flexican –main-
Civil –base-
DJ Abstract –base-
 
Schade: € 6.00 / € 3.00 met studentenpas of Rotterdam pas
Tijd: 23.00 – 04.00
Where: Watt Rotterdam – Kruiskade 26-28
Meer info: www.watt-rotterdam.nl

 Vrijdag 3 oktober Meet the Streets   23.00 – 05.00
V.V.K. :€12,50
Deur: € 15,-
Presale tickets koop je op www.meethestreets.nl


 

De top Rotterdamse Club/ hiphop/ soul dj's slaan handen in een:
De "IT'S MY AFROSTEPPIN" avond bestormt met een top Nederlandse line-up opnieuw de Rotterdamse urban clubscene

Het recept van de avond: Denk aan de gezelligheid op de dansvloer van de eerste dagen van het disco tijdperk, voeg daar aan toe de Funky Fresh, Soul nu-jazzy/ oldschool/ bboy breaks van DJ CUTNICE. Dit genot voor het oor valt lekker samen met de vette Detroit hiphop van DJ TURNE en zal samen met de Bmore, Baile Funk, Booty tech, Hiphop/ Clubmixes (met een straat gevoel) van DJ ROCKID, de avond verder muzikaal inlijsten.

Zaterdag 04 Oktober 2008 zullen de deuren van Club Zonder Consessies om  22:30 uur opengaan en op zijn minst openblijven tot 04:30 uur. Om verzekerd te zijn van een plek op de begeerde dansvloer van Afrosteppin, reserveer jij je tickets  Hyves pagina; afrosteppin.hyves.nl


 

elite @ The Cruise Terminal Rotterdam

Zaterdag 4 oktober - De kick-off van een brandnew dancefeest in Rotterdam! Tijdens Delite zijn alle ingrediënten voor een tasty avondje uit aanwezig. Ten eerste de locatie. De Cruise Terminal Rotterdam blijft de mooiste locatie van Rotterdam. Het uitzicht is adembenemend en de ruimtes indrukwekkend. Ook voor Delite zal er weer flink uitgepakt worden met de beste visuals, geluid en lichtshows! Naast de grote zaal met top dj’s is er een lounge-ruimte en The Groovebox Minidisco. De cocktailshakers van de Che Group zorgen voor de beste cocktails en voor een midnight-snack kan je terecht bij de foodcorner.
 

Delite is een echte funky house avond. De avond wordt geopend door Jermaine S. Deze Rotterdamse boy zit nooit stil. Hij is resident bij onder andere Hufters en kind aan huis bij alle major clubs. Jermaine staat bekend om zijn immer funky eclectische house sound. Tijdens Delite laat hij horen dat hij als geen ander de crowd kan opwarmen en de perfecte sfeer weet neer te zetten.
Born2funk is de tweede man in lijn. Als producer werkte Born2funk samen met legendes Ron Carrol en Tyree Cooper. Zijn jarenlange ervaring, perfecte platenkeus en zijn 4 deck dj-skills hebben hem de door Roog gegeven nickname de “King Of Accapella’s” opgeleverd. Born2funk rockte eerder o.a. Housequake, Hedkandi, Defected In The House en is de perfecte man om Delite te kick-starten!
Ladies be aware! Brain S. is in the house.. Brain S is een echte crowdpleaser. Met zijn extreme funky grooves en postive vibes weet Brain S. elke dansvloer binnen no-time in een kolkende menigte te veranderen. Hands up in the air guaranteed!
Afsluiter van de avond is Ricky Rivaro. Met een hele rits aan dikke releases is Ricky een grote man in het Hollandse danceland. Zijn project “With You”is geremixed door niemand minder dan Sandy Rivera en komt binnenkort uit. Ricky Rivaro neemt waar hij ook draait de zon mee in zijn platentas en is daarom de perfecte afsluiter van deze super tasty night-out.
De avond wordt gehost door MC Goodgrip. Goodgrip weet als geen andere een crowd te hypen. Deze talentvolle MC deed de vocals op Laidback Luke’s “Rocking With The Best” en is sindsdien een graag geziene MC in vele clubs!
Last but not least draaien de Groovebox dj’s in The Groovebox Minidisco samen met de Discogirls de hele avond de dikste, vetste en meest pompende danceclassics en clubhits. Groove is in the heart!
 
Locatie: Cruise Terminal Rotterdam
Entrée: deur - €17,50, presale - €15,00
Presale: voorverkoop.net, Dudok Rotterdam
Tijden: 23.00 – 04.00 uur
Guestlist: sluit om 01.30 uur
Leeftijd: 20 +
Dresscode: streetglamour
Website: www.cruiseterminalrotterdam.nl


 

PETER PAN WAS HIER

Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober speelt theatergroep Max. de theaterhit Peter Pan was hier (6+) in de Rotterdamse Schouwburg. Peter Pan was hier is een feestelijk avontuur voor de hele familie met veel piratenliedjes en live muziek. Moniek Merkx schreef een nieuwe theatertekst geïnspireerd op het wereldberoemde Peter Pan verhaal van J.M. Barrie.

Je kunt vliegen, wist je dat? Als je er maar in gelooft. En je kunt indianen ontmoeten, vechten met piraten en zwemmen tussen de zeemeerminnen, helemaal niet moeilijk. Of je stopt gewoon met groeien! Peter Pan doet dat. Want wat is er nog aan het leven als je niet meer mag spelen, niet meer ongehoorzaam mag zijn. Niet meer mag vliegen en dromen…

Kinderen met ouders, broers, zussen, vrienden, opa’s, oma’s, volwassenen zonder kinderen, iedereen vanaf 6 jaar mag mee op avontuur met Peter Pan, Wendy, kapitein Haak en de rest.

Za 11 oktober 2008 – 19.30 uur
Zo 12 oktober 2008 – 14.30 uur 
   
Rotterdamse Schouwburg - 010 4118110 – www.rotterdamseschouwburg.nl
Toegang €15 volwassen, €10 kinderen, €13,50 R’damPas/65+/CJP, €12,50 Schouwburgkaart

 


 

 

Expo nr.20
AGH tentoonstelling
Eenheid in diversiteit!

Art Group Holanda opent haar kunstseizoen en presenteert nieuw werk in de
de Rechtbank Rotterdam.
Centraal staat de mens in krachtmeting met zijn natuur.
Dit internationale gezelschap heeft zeer uiteenlopende culturele achtergronden
waardoor een bijzonder geheel ontstaat tussen de verschillende stijlen.
De expositie duurt tot 31 december 2008.

Tijdens de opening op 16 oktober kunt u in gesprek gaan met de kunstenaars en luisteren naar een
kunstenaar in verhalen, Miep Oosterling. Opening: 16.30 uur

Wilhelminaplein 100-125 3072 AK ROTTERDAM Vrij entree, open tijdens kantooruren.
www.ag-h.nl


 

 

40 DJ’s, 5 Area’s, 8 Hours of music: MUSICA REPUBLICA INDOOR    

31 oktober  Rotterdams grootste dance festival  Musica Republica Indoor in de Maassilo Rotterdam
Maassilo, Rotterdam
Maashaven ZZ 1-2
22.00 – 06.00  V.V.K: €28.50
Presale  www.musicarepublica.nl  of bij alle Free Record Shops








 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"