Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 20:27 uur | 1 bezoekers

Uittips en Nieuws

uittips en nieuws voor de komende tijd

Vrijdag 10 oktober is het zover; Stug gaat on tour door Nederland en in Club zonder Concessies Rotterdam is de eerste editie.

Het Haagse techno concept dat sinds 1,5 jaar mooie, strakke avonden neerzet in Het Paard van Troje met artiesten zoals; Len faki, Radio Slave, Djinxx, Dave Ellesmere, Mark Broom, Bart Skils, Anton Pieete etcetc…, komt nu ook de Maasstad voorzien van mooie beats!!

Club Zonder Concessies bevindt zich op nummer 26 van de Kruiskade (naast Off-Corso) Stug start deze vrijdagavond om 23:00 en gaat door tot 06:00 uur, entree bedraagt 7 euro aan de deur.

Club Zonder Concessies
Kruiskade 26 Rotterdam
Event: Stug
Datum: vrijdag 10 oktober
Tijd: 23.00 – 06.00 uur
Entrée: 7 euro
Line up: Estroe, Playane, Bart van Rijn en Fabio
Hyves: www.stug.hyves.nl


 

BAZAR CURIEUX FESTIVAL MET TV ON THE RADIO EN ROOTS MANUVA

De 9e editie van Bazar Curieux vindt plaats op zaterdag 6 december 2008 in de Maassilo, de voormalig graansilo op Rotterdam-Zuid. Bazar Curieux, van de makers van Motel Mozaïque, is een festivalavond die bol staat van spraakmakende acts. Met TV On The Radio, Roots Manuva, Benga, Abe Vigoda, zZz en Yacht is de muziekprogrammering grotendeels bekend. De kaartverkoop start op zaterdag 20 september via de website van Motel Mozaïque.

Programma
De vijf experimentele New Yorkers van TV On The Radio creëren een eigenzinnig mengsel van rock, funk, blues, electronica en noise. Deze week verschijnt hun nieuwe album 'Dear Science', de opvolger van het indrukwekkende 'Return to Cookie Mountain' (2006).

Roots Manuva is een van de bekendste rappers uit Engeland. Deze zoon van een dominee bakt zijn soulfood met Caribische beats, zongestoofde raps en vooral veel relativerende humor.

Abe Vigoda uit Los Angeles past in het rijtje Vampire Weekend, Yeasayer, Wild Beasts, MGMT. Maar veel meer dan deze bands houdt Abe Vigoda van chaotisch experiment en klinke ze harder en rammelender.

Het dubsteptalent van Benga is van een ongekend niveau, zo bleek al tijdens de afgelopen editie van Lowlands. Deze Brit bezorgt volgens kenners de beste dubstep van de laatste tijd.

Het nieuwe album van het Nederlandse duo zZz, 'Running with the Beast', verschijnt in oktober. De opvolger van het succesvolle debuut ...  “zZz is the type of band that will end up playing at Satan's nude dance party.” (Tripwire)

James Murphy van LCD Soundsystem en folkheld Devendra Banhart zijn grote fans van de talentvolle Jona Bechtolt, alias Yacht. Het feit dat deze twee totaal verschillende muzikanten Yacht zo waarderen zegt veel over het grensoverschrijdende karakter van de muziekstijl. .........

Gidsen van Motel Mozaïque
Behalve veel muziekacts zijn ook de Gidsen van Motel Mozaïque actief tijdens Bazar Curieux, dus ook voor spannende, informatieve en bizarre gidsentochten en performances zit je er goed. De gidsentochten vinden niet alleen op de avond zelf in de Maassilo plaats, maar ook overdag op Rotterdam-Zuid

Kaartverkoop
De voorverkoop voor Bazar Curieux 2008 start op zaterdag 20 september om 10:00u via de website
http://www.motelmozaique.nl/site/ .Kaartjes kosten €17,50 (excl. voorverkoopkosten)


                                                                                                                                                              De Kunstmanifestatie: Business op Zuid is al weer ruim 4 weken bezig. Twintig beeldend kunstenaars hebben een ingreep gedaan bij twintig winkels op en rond de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid. Het project is een initiatief van Egied Simons (www.egiedsimons.com) en wordt georganiseerd i.h.k.v. ‘Pact op Zuid’ (www.pactopzuid.info).
Inmiddels zijn de resultaten hiervan vastgelegd in een magazine, dat a.s. zaterdag 11 oktober om 16.00 uur wordt gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Wilma Gillis-Burleson, o.a. project manager Ondernemershuis Zuid. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats in de Sultan Lounge, Zuidplein 109, en u bent hiervoor van harte uitgenodigd!
Tip: bezoek voorafgaand aan de presentatie (nog een keer) de kunstroute!
 
Het magazine (64 pp) verschijnt in een oplage van 5.000 exemplaren. Behalve in de deelnemende winkels zal het blad ook worden verspreid op diverse (culturele) locaties binnen en buiten Rotterdam. In het magazine zijn, behalve beschrijvingen van de kunstenaars, ondernemers en de gerealiseerde kunstwerken, ook diverse achtergrondartikelen te lezen over het wel en wee op en rond de Dordtselaan. Hiermee geeft het blad een uniek portret van de buurt!
 
Uiteraard ontvangen zaterdag alle bezoekers, behalve het magazine, ook een genummerd exemplaar van de 'Klantentape': de give-away die speciaal, in een oplage van 1.080 exemplaren, is ontwikkeld voor deze kunstmanifestatie. Op deze tape vindt u de 100 meest voorkomende unieke voornamen van mannen en vrouwen in de Rotterdamse deelgemeenten Feijenoord en Charlois plus het aantal keren dat deze naam voorkomt, zoals opgegeven en ingeschreven bij Publiekszaken (peildatum: 1 januari 2008).
 
En wilt u een rondleiding langs de kunstmanifestatie meemaken? Egied Simons verzorgt deze op donderdag 9 en 16 oktober, vanaf 15.30 uur. Aanmelden verplicht via info@businessopzuid.nl.
 

Heeft u de route nog niet kunnen lopen dan biedt de website alvast uitkomst. Voor een eerste indruk kunt u een kijkje nemen op www.businessopzuid.nl waar ook een filmpje van de opening op 6 september te zien is.  De Kunstmanifestatie: Business op Zuid duurt nog t/m zaterdag 18 oktober.


                                                                                                                                                             Ontdek de WMO! Interactieve theatervoorstelling voor senioren over de WMO

Meedoen, persoonsgebonden budget, vraagwijzer, mantelzorg, hulpmiddelen
... Bij veel senioren roept de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)
alleen maar vragen op. Wat heb je nodig, waar heb je recht op een bij
wie kun je terecht?

Om u te helpen antwoorden te vinden op uw vragen hebben Pluspunt en
VGR/MEE een interactieve theatervoorstelling laten maken die in iedere
deelgemeente te zien zal zijn. Met op maat gemaakt ontdekkingstheater
krijgt u inzicht in uw wensen en in de mogelijkheden op het gebied van
voorzieningen voor gehandicapten en senioren.

Op 20 oktober vindt de theatervoorstelling over de WMO plaats in De
Wilgenkoepel, Wilgenlei 790. Het begint om 14.00 uur en de entree is
gratis. Aanmelden via tel. 422 08 44.

Ontdekkingstheater
Het ontdekkingstheater werkt als volgt: de theatermakers hebben diverse
scènes voorbereid waaruit u als publiek steeds eentje mag kiezen. De
acteurs spelen de scène en laten vervolgens een tegenscène zien om het
gesprek op gang te brengen.

Met de voorstelling willen Pluspunt en VGR/MEE bereiken dat het publiek
actief gaat meedenken over de vraag wat organisaties en individuele
burgers van elkaar moeten weten en wat ze nodig hebben. Er zijn
bijvoorbeeld veel regelingen en mogelijkheden, maar als je als burger de
regeling niet kent, kun je er ook niet om vragen. En omgekeerd weet een
organisatie niet wat een individuele burger nodig heeft als de juiste
vraag niet gesteld wordt.

Senioren in deelgemeente Schiebroek-Hilligersberg die meer willen weten
over wat de WMO voor hen betekent, zijn van harte welkom op 20 oktober
in De Wilgenkoepel. Omdat er een beperkt aantal plaatsen is, vragen we
of u zich van tevoren wilt aanmelden:  tel. 422 08 44.

 


 

                                                                                                                                                   

Kunsthal Rotterdam  Glorie van Rome ?Burgers, keizers & gladiatoren 11 oktober 2008 t/m 8 maart 2009

Topstukken ?Met ruim 450 kunst- en gebruiksvoorwerpen uit collecties van topmusea als het Museo Nazionale Archeologico in Florence en het Museo Archeologico in Siena presenteert de Kunsthal Rotterdam een omvangrijke tentoonstelling over het burgerlijk leven in het Romeinse keizerrijk (27 v.Chr.–395 n.Chr.). Naast grote marmeren sculpturen, verfijnd glaswerk en authentiek terracotta zijn enkele bijzondere objecten te zien waaronder een uiterst zeldzame buste van Caesar Augustus en een gouden slavencollier. Weinig slaven dragen dergelijke sieraden en het waardevolle goud is in de loop van de tijd vaak omgesmolten. Verder is een zeldzaam en goed bewaard gebleven militair diploma te zien dat zo’n twee eeuwen geleden moet zijn uitgereikt aan een soldaat die vijfentwintig jaar of langer in het leger heeft gediend. De collecties worden voor het eerst buiten Italië tentoongesteld en zijn aangevuld met archeologische vondsten uit Nederlandse musea.

Kinderpaviljoen ?Centraal in de tentoonstelling staat een kinderpaviljoen waar jonge bezoekers kunnen graven naar Romeinse schatten, bellen met keizer Nero, Caligula of Hadrianus en zich verkleden als soldaat of deftige dame. Met een speurtocht door het keizerlijke Rijk kunnen zij een Romeins paspoort verdienen.

Opening zaterdag 11 oktober ?De kinderopening wordt op zaterdag 11 oktober om 15.00 uur verricht door soldaten van het Romeinse legioen. Om 17.30 uur vindt de officiële opening plaats door Fik Meijer, emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis, Universiteit van Amsterdam, met een inleiding van Rik Grashoff, wethouder Participatie en Cultuur.

?info 010-4400301, www.kunsthal.nl, openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur, zon- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur?



Kick off
Proef de Buurt
Negen maanden culturele en smakelijke activiteiten in Tussendijken van november 2008 tot juni 2009

12 oktober 2008  2.00 uur Proefplek, Mathenesserdijk 387

Op 12 oktober om 12.00 uur vindt in Rotterdam Tussendijken de kick-off plaats van Proef de Buurt door portefeuillehouder Karen Bebelaar van deelgemeente Delfshaven.

Proef de buurt is een initiatief van De Theaterstraat, uitgevoerd met bewoners, creatieve ondernemers en instellingen, met voorstellingen en culturele activiteiten dóór en vóór bewoners van de wijk.

Er gaat veel gebeuren: theater, jongerendansvoorstelling, verborgen plekken zoeken, wijkwandelingen, masterclasses, kleinkunst, een 65+ koor (maar dan anders), veel proeven en nog meer genieten..

Proef de buurt is opgezet om mensen in Tussendijken op een positieve manier met elkaar in contact te brengen.

Programma
Na de kick-off kunnen bewoners op twee locaties workshops volgen. Het workshopprogramma vormt tevens onderdeel van de Open Deuren dagen, georganiseerd door de Spaanse Vloot.

Locatie: Proefplek, Mathenesserdijk 387
11.30 uur    Inloop met koffie en taartproeverij voor de hele buurt
12.00 uur    kick off met portefeuillehouder Karen Bebelaar van
deelgemeente Delfshaven en Joyce Saris/Bart Kesselaar van Com·wonen en lancering website proefdebuurt.nl
Workshops
13.00 uur    Toneelspelen met gemak
14.00 uur     Zin in danstheater à la Meekers?
15.00 uur    Een avontuurlijke tocht beleven
16.00 uur    Uit het dagboek van de Perzische glazenwasser

Locatie: buurthuis BoTu,Taanderstraat 121
13.00 uur    Decors met een verhaal maken door Wilma Marijnissen
14.00 uur     Een avontuurlijke tocht beleven
15.00 uur    Zingen met lieve lust
16.00 uur    Toneelspelen met gemak


 

 

DR FEELGOOD VRIJDAG 17 OKTOBER IN OFF_CORSO
Voor de editie op  vrijdag 17 oktober staat er een harde line-up.  De DJ’s worden geen commerciële restricties opgelegd. Voor sommigen is dat wellicht een nieuwe weg, voor anderen de oude vertrouwde sounds gemixt met flavours van vandaag.

DE DOCTORS
De Doctors zijn natuurlijk de residents van Dr Feelgood: de helden Cream & Civil ondersteund door MC Sun OC. Daarnaast hebben ook Manga, Wix en the Freshest Kidz open spreekuur, en ze staan te popelen om hun muzikale medicijnen te verstrekken. Wil je even uitblazen? Dan staan de Superblenders klaar in de lounge om je te verwarmen en je te laten chillen. Dit alles onder ons motto: If you can talk you can sing, if you can walk you can dance!

HET GEVOEL
Dr Feelgood is er om je terug te voeren naar het gevoel dat je kreeg van oude strips, oldschool tekenfilms, die niet nagesynchroniseerd werden en feelgood tunes vanuit een straatperspectief. Dit alles met creatieve ondersteunding van de visuele kunstenaars van Venour en diverse schilders die hun eigen draai aan het onderwerp geven.

 Een doktor bezoek kost maar 10 euro inclusief diagnose en recept.
 Spreekuur is op 17 Oktober in Off-Corso vanaf 23.00 uur.
 

Sound van de avond, feelgood tunes vanuit een straatperspectief, verwacht dus Hip Hop, Soul, Eclecties, Jazz, Funk, en veel meer.



In het weekend van 25 en 26 oktober vindt weer een nieuwe editie plaats van het ATELIER WEEKEND CHARLOIS. Sinds een aantal jaren opent het bruisende kunstleven in Charlois haar ateliers één weekend per jaar al haar deuren gelijktijdig voor het grote publiek. Een kijkje in de keuken, zogezegd.

Nadat de laatste 3 edities georganiseerd werden door Ivo van den Baar van Wandschappen, wilde hij het stokje doorgeven. Nadat bleek dat het moeilijk was iemand te vinden die de grote opzet die Ivo heeft bereikt in die jaren over kon nemen, besloot Ties Ten Bosch, kunstenaar bij Stichting B.a.d, dit jaar een Atelier Weekend te organiseren in een nieuwe opzet.

Dit jaar geen gidsen, bussen en geplande routes, maar een ontdekkingstocht langs de interessante kunstplekken in de wijk naar aanleiding van een programma vol met interessante gebeurtenissen.

officiele opening: het ATELIER WEEKEND CHARLOIS                                                                 vrijdag 24 oktober olphaertsbocht 51-55 Rotterdam
Tijdens de ze avond zal ook de officiele presentatie plaatsvinden van de tentoonstelling 'Op Zuid#2, over kunst en stedelijkheid', van Kamiel Verschuren en Ivo van den Baar. Deze tentoonstelling zal ook gedurende het gehele weekend te zien blijven. Daarnaast vinden op verschillende plekken tentoonstellingen plaats, zoals bij Stichting B.a.d, W_LPHRT Projectruimten en het O-tje.
Natuurlijk zijn ook gedurende het gehele weekend vele ateliers geopend voor het publiek.

Voor een uitgebreid programma van alle evenementen en een overzicht van alle deelnemende ateliers vindt u alle informatie op: www.atelierweekendcharlois.nl of tiestenbosch@gmail.com

 



 

HET FOUTE FEEST OUTLAND - ROTTERDAM ZATERDAG 15 NOVEMBER 2008
Na het overweldigende succes van voorgaande edities vindt op zaterdag 15 november opnieuw HET FOUTE FEEST plaats in Outland Rotterdam! Foute decors, foute mensen in foute outfits en foute DJ’s die foute muziek draaien zorgen voor een ontzettend foute sfeer. In een zeven uur durend spektakel zullen de meest foute hits van vroeger en nu de revue passeren. Ben jij fout? Heb je foute vrienden? En hou je van foute muziek? Dan mag je dit niet missen...


HET FOUTE FEEST brengt je op zaterdag 15 november weer alles wat maar fout is. Mensen dansen in onmogelijk foute kleding creaties op onmogelijk foute muziek. Ben jij fan van Britney Spears en vind je het nog steeds jammer dat de Gouden Kooi afgelopen is? Zoete witte wijn met een rietje, panterleggings en geblondeerde strepen in je haar, deze avond kan en mag het allemaal tijdens HET FOUTE FEEST! Met je witste sportsokken aan en roze cowboyhoed op je hoofd dansen we op Boney M’s ‘Daddy Cool’, doen we de Macarena en gaan we los met ‘Celebration’ van Kool & The Gang. Ook zijn de VJ’s weer aanwezig om je te laten meegenieten van de foutste beelden uit de foutste tv-series met de foutste acteurs. Trek je foutste danceoutfit uit de verkleedkist, bel je foutste vrienden op en kom naar (F)Outland… en beleef HET FOUTE FEEST!

Zaterdag 15 november 2008?  Outland, Prins Alexanderlaan 37, Rotterdam?  22:00 – 05:00 uur?
vvk 10,00 euro (excl. fee), deur 15,00 euro   www.hetfoutefeest.nl   www.ticketonline.nl                   Chill Out Shop (Bijenkorf – Coolsingel 105 - Rotterdam)
Free Record Shop en Primera



Tentoonstelling Eramus Galerij: Interiors, Marleen Sleeuwits

Tot en met 11 december is in de Erasmus Universiteit Rotterdam werk te zien van Marleen Sleeuwits (Enschede, 1980). In de Erasmus Galerij exposeert zij foto’s waaruit een beklemmende sfeer spreekt. Er zit een spanning tussen de alledaagsheid van de gefotografeerde locatie en de magische schoonheid die de plek uitstraalt. Sleeuwits zegt daarover: ”Zo zijn bijvoorbeeld de interieurs die in de expositie te zien zijn geheel inpandig en uitsluitend door kunstlicht belicht. Dit ondermijnt het gevoel van dag en nacht. Ook is het niet duidelijk om welk soort plekken het gaat en waar deze zich bevinden. Een opname van een winkelcentrum in Shanghai kan net zo goed een wachtruimte op Schiphol zijn. Het lijkt het alsof je los staat van de werkelijke plek en tijd, maar tegelijkertijd ervaar je ook de schoonheid van deze plek. Mijn werk roept dezelfde associatie op als de boeken van de -ook onder studenten- populaire Japanse schrijver Haruki Murakami”.

Om dit gevoel te omschrijven haalt Sleeuwits een tekst van hem aan: “/Hoe dan ook, ik bleef door die lange gang achter haar aanlopen. Het was werkelijk een lange gang. We gingen hoeken om, gingen korte trappen op en af, en liepen alles bij elkaar zeker net zo ver als in vijf of zes gewone gebouwen. Maar ondanks al dat geloop scheen de omgeving nooit te veranderen. Marmeren vloeren, muffin-witte wanden, houten deuren met willekeurige kamernummers. Roestvrijstalen deurknoppen. Geen raam te zien/.” (uit: Hard boiled wonderland en het einde van de wereld).

De tentoonstelling wordt afgesloten met het *programma: 3x Murakami *met *p**rof.dr. Ivo Smits* (hoogleraar Taal & Cultuur van Japan en Korea, Universiteit Leiden) *Christine Otten* (schrijfster) en *Marleen Sleeuwits*, gespreksleider: *Pieter Steinz* (literatuurkenner NRC Handelsblad).

*Finissage op donderdag 11 december 19.30- 21.30 uur*

/3x HARUKI MURAKAMI: Donderdag 11 december, 19.30-21.30 uur, zaal B-2 en expositie./
Hoewel er van schrijver Haruki Murakami (1949) weinig bekend is, staat één ding vast: hij schrijft niet over het Japan van geisha’s en bonsaibomen maar over het grootstedelijke (Japanse) leven. In een serie lezingen wordt dit thema in het werk van Murakami nader belicht.

  * Prof.dr.Ivo Smits (hoogleraar Taal & Cultuur van Japan en Korea,
    Universiteit Leiden) plaatst Murakami in de Japanse traditie en
    vertelt waarom het moderne urbane leven (van de jongerencultuur)
    juist Japans is.
  * Christine Otten (schrijfster, o.a. van De laatste dichters)
    vertelt over haar fascinatie voor Murakami’s werk en hoe
    (jazz)muziek in zijn romans symbool staat voor de zoekende moderne
    mens in de metropool.
  * Marleen Sleeuwits (kunstenaar en fotografe) gaat in op de relatie
    tussen haar kunstwerken over de ‘niet-plekken’ in de stad en dat
    van Murakami. Na afloop leest zij bij haar tentoonstelling in de
    Erasmus Galerij een aantal toepasselijke passages voor uit zijn
    romans.
  * Gespreksleider: Pieter Steinz (literatuurkenner NRC Handelsblad).
  * Finissage met een borrel.

Organisatie: Kunstzaken en Studium Generale. U bent van harte welkom.
Interiors t/m 11 december 2008
Erasmus Galerij open | ma-vrij 9-18 za 9-17 uur
Erasmus Universiteit Rotterdam,ingang Universiteitsbibliotheek, Burgemeester Oudlaan 50,3062 PA Rotterdam






 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"