Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 09:59 uur | 0 bezoekers


“Het Mooiste Product” aan de Nieuwe Binnenweg foto:Bas Czerwinski

Kunstzinnige concerten in het Jenevermuseum foto: Heijboer Webdesgin

Concerto Rotterdam foto:Sonja Vredenbregt

One Night’s Dance

Uittips en Nieuws

Uittips en nieuws voor de komende tijd.





 

 Club Zonder Conssesies

Stug komt naar Rotterdam! Met als headliner Estroe die een dikke 3 uurs monsterset gaat neerzetten. Headliner nummer 2 is Playane uit Salerno. Dit duo heeft sterke releases uitgebracht op Autist Records, één van de undergroundlabels uit Berlijn. Zij treden vaker op in Berlijn dan in Italië, dus je kan er gerust het label “Berlijns” aan hangen. Residents Bart van Rijn & Fabio warmen de zaal op en zwaaien uit.
Vrijdag 10 oktober 23.00 – 05.00 uur | entree 7 euro

 

ROOMBOTER EN BABBELAARS
Rechtop egte HipHop   Zaterdag 11 oktober 23.00 – 05.00 uur

 

ELECTRIQUE
Diep en luidruchtig in de kelder van Club Zonder Concessies
Vrijdag 17 oktober  23.00 – 05.00 uur | 7 euro

 

GEWOON ZWETEN
Zaterdag 19 oktober  23.00 -  05.00 uur | 5 euro

COUNT YOUR DAYS
Op wederom de laatste vrijdag van de maand strijkt Count Your Days neer in Club Zonder Concessies. Een avond vol sfeer en kwalitatieve minimal en techno.
Vrijdag 24 okt 23.00 – 05.00 uur | 7,5 euro

KINGKONG
Cosmic Guidance Edition
Zaterdag 25 oktober 23.00 – 05.00 uur | 8 euro

SKUG NIGHT!
Minimal, Tech-house en Techno
Donderdag 30 oktober 23.00 -05.00 uur | entree 3 euro

Club Zonder Concessies  Kruiskade 26 Rotterdam  www.clubzonderconcessies.nl

 


 

Toine Horvers  Verhage, Dordtselaan portretten

Iedere dag om 18.00 uur (behalve op zondag) t/m 18 oktober.                                                   Zaterdag 18 oktober: Marathonlezing: alle 39 portretten tussen 14.00 en 18.00 u

Ik woon 15 jaar op de Dordtselaan. En al die tijd was er Verhage Fast Food, de
meest vriendelijke en multiculturele snackbar die ik ken. Iedere bewoner van de
Dordtselaan komt daar soms of regelmatig. Verhage heeft ze allemaal gezien: als
Verhage eens kon vertellen.... Iedere dag (behalve op zondag) lees ik ?s avonds om
18 uur - voor wie het wil horen - bij Verhage een korte beschrijving voor van
een bewoner of voorbijganger op de Dordtselaan. Iemand waar die dag toevallig
mijn oog op viel, of die juist mijn bijzondere aandacht trok, of van iemand op de
Dordtselaan die ik altijd al eens had willen portretteren: een dagelijks klein ritueel
als bezinning op een levendige straat. De beschrijvingen duren maar enkele mi-
nuten: wie er niet was heeft het gemist.

Kunstenaar: Toine Horvers www.toinehorvers.nl                                                                          Winkel/bedrijf: Verhage Fast Food, Putsebocht 136-A  Rotterdam
www.verhage.nu
Toine Horvers leest een Dordtselaanportret voor in snackbar Verhage, iedere dag om 18.00 uur
als onderdeel van Kunstproject Business op zuid.


 

Dansateliers viert 15 jarig bestaan met feestelijke One Night’s Dance
Get dancing!
Met deze uitroep opende Dansateliers, dé professionele danswerkplaats van Nederland, in 1993 haar deuren… en de uitnodiging geldt nog steeds. Sinds haar oprichting zoekt Dansateliers naar dansmakers voor wie dans maken meer is dan werk alleen: makers die gedreven worden door noodzaak, urgentie, genot, venijn, fantasie, overtuiging… En het liefst zorgt Dansateliers dat na een werkplaats onderzoek, het werk van getalenteerde makers verder de wereld ingaat – dat hun werk een geschikte  omlijsting vindt en een enthousiast publiek.
 

In 2008 bestaat Dansateliers vijftien jaar. Een respectabele leeftijd, maar Dansateliers is nog lang niet uitgegroeid: op stapel staat een gewenste uitbreiding met een productiefunctie vanaf 2009. Maar eerst moet het glas geheven worden op de “verjaardag”. En welk moment is beter dan de presentaties van One Night’s Dance op 17, 18 en 19 oktober? Naast het feestje aankomend weekend, publiceert Dansateliers in 2009 een speciale uitgave over de ervaringen en ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar.
 
One Night’s Dance: een sprankelend open podium. Na een uitverkochte editie in 2007 staat de derde editie dit jaar gepland op 17, 18 en 19 oktober 2008. Uit meer dan vijftig aanmeldingen werden vijftien jonge, getalenteerde dansmakers geselecteerd. Voor One Night’s Dance maken zij gloednieuw werk. Er is slechts één spelregel: het werk mag niet langer dan tien minuten duren. Kort maar krachtig dus. De makers hebben zes weken in de studio’s gewerkt en hebben deelgenomen aan een intensieve workshop door de Amerikaanse Lise Brenner (NY), waarin feedback en uitwisseling centraal staan. Een weekend bomvol dansenergie is gegarandeerd!C

zaterdag 18 oktober
17:00 (try-out) en 20:00 (performance)

werk van: Julia Arbey, Goran Turnšek, Manuela Raurich, Rekha Sietaram, Efrat Levy
 
zondag 19 oktober
17:00 (try-out) en 20:00 (performance)

werk van: Hester van Hasselt, Javier Vaquero Ollero + Paul Sixta, Manuela Tessi + Laura Moro, Lloyd Marengo, Ederson Xavier Rodrigues

Presentaties vinden plaats in de studio van Dansateliers, ’s-Gravendijkwal 58B, Rotterdam
Kaarten kunnen telefonisch of via internet besteld worden: 010 436 99 37 of www.dansateliers.nl


 

Kunstzinnige concerten in het Jenevermuseum
Op 19 oktober 2008 presenteert de bekende Schiedamse tenor Alberto da Moreno een vocaal klassiek programma in het Jenevermuseum met muziekkenner Rob Dijkstra als vaste presentator.
 

Tijdens deze tweede editie wordt er een reis door 500 jaar vocale muziekgeschiedenis gemaakt. De renaissance, barok, romantiek en het impressionisme worden belicht, maar ook operette, musical en werken uit de moderne tijd komen aan bod. Namen als Bach, Beethoven, Debussy, Gershwin, Porter en Berio komen voorbij; ga rustig zitten en geniet van deze muzikale teletijdmachine.  Deze middag wordt opgeluisterd door de Tilburgse tenor Piet de Jong.

U betaalt slechts de normale entreeprijs, het concert is gratis!

Locatie: Jenevermuseum, Lange Haven 74-76, 3111 CH  Schiedam.
Tijden: 14.00 tot 17.30 uur.
Kijk op de website www.jenevermuseum.nl voor het programma op 21 december 2008.


 

Studium Generale & Erasmus  Cultuur                                                                                                
Darwin's Nightmare   21 oktober 2008 18:30- 21:00
Locatie:?Room B-3, Woudestein

Diepgravende aanklacht tegen globalisering, de uitwassen van het kapitalisme, en de onrechtvaardigheid in de handel tussen het rijke noorden en het arme zuiden.

Deze documentaire laat ons zien hoe in de jaren ‘50 en ’60 de nijlbaars werd uitgezet in het Victoriameer. In een mum van tijd vernietigde deze grote roofvis al het andere leven in en om het meer. “Maar voor de economie is het goed”, was het motto – en inderdaad, Victoriabaars is Tanzania’s best verkopende exportproduct naar Europa.In Tanzania gevangen vis wordt naar Europa, Rusland en Japan gevlogen. Voor de Afrikanen resten gedroogd visafval en gefrituurde koppen. ??Winnaar Beste Europese Documentaire 2004, genomineerd voor een Oscar

Nadere informatie: Studium Generale stg@oos.eur.nl  www.eur.nl/studium



Club Tropicana    SUPAFLY

zaterdag 25 oktober   Club Tropicana, Maasboulevard 100, Rotterdam                                                    23.00 uur – 05.00 uur   10,00 euro (ex fee, online @ www.supafly-events.nl )
aan de poort 15,00 euro     18 +   www.supafly-events.hyves.nl


 

Off_Corso
Modefreaks en house junkies opgelet! Donderdag 30 oktober opent Off_Corso wederom haar deuren voor het fashion event Modehippies.
Deze editie staat bol van de catwalkshows, entertainment en wordt volledig opgedragen aan alle vrouwen.


Bij modehippies gaat mode en house in de mix. Dit resulteert in een creatief platform van catwalkshows, acts en de beste house. Gedurende de nacht showen meerdere frisse ontwerptalenten zoals Desiree Lacle, Sophie Vrolijk en Puzzle by Fleur hun collectie op de catwalk. Dit alles onder begeleiding van de dikste house beats. Naast de catwalkshows zorgen de modellen van Xzenza voor een portie stevig entertainment. Gedurende avond zijn er meerdere acts, waarbij verschillende Xzenza looks worden geshowd in een levensgrote kooi.

Modehippies is zeer populair bij de dames. Elke editie staan ze weer volledig gekapt en gedressed in Off_Corso. Hoog tijd dat modehippies iets terug doet voor de dames. Daarom staat deze editie in het teken van de vrouw. Dit resulteert in een ferme line up van powervrouwen. Zo staat Miss Shades, La Face en Carita La Nina achter de wheels of steel. Mannelijk schoon doet het altijd goed bij de dames daarom staan er ook een aantal modieuze mannen:Victor Coral en Franky Dust vs Ian Soul in de booth deze avond.

Tot slot: Dames, fashionable late was nog nooit zo leuk, want alle meiden, vrouwen en dames komen tot 02.00 uur gratis naar binnen.

Event:            Modehippies
Datum:           Donderdag 30 oktober
Locatie:          Off_Corso
Adres:            Kruiskade 22    
Plaats:            Rotterdam
Tijd:               23.00 – 05.00 uur
Entree:            tot 02.00 uur gratis voor alle vrouwen
                      1 euro met studentenkaart  anders 5 euro
Website:         www.off-corso.nl


 

“Het Mooiste Product”  aan de Nieuwe Binnenweg
In samenwerking met kunstenaar UpperFloor, lanceert Stichting Fam. RUIM op 1 november 2008 om 17.00 uur het project ‘Het Mooiste Product’. Tijdens de opening zal een video-installatie worden gepresenteerd waarin ondernemers van de Nieuwe Binnenweg zijn vastgelegd, aan de hand van hun persoonlijke verhaal, met wat zijzelf als mooiste product ervaren. Vanuit een grote diversiteit aan beelden en verhalen zal de kunstenaar ter plekke de aanwezige ondernemers, gemeente ambtenaren en andere betrokkenen, uitdagen om na te denken over de identiteit van ondernemerschap en hun persoonlijke functie in de directe omgeving.

De video-installatie blijft tot 1 december te bezichtigen bij RUIM; Nieuwe Binnenweg 226 A te Rotterdam.  
U bent van harte uitgenodigd de opening bij te wonen!
                                                                     www.upperfloor.nl   www.fam-ruim.nl



CONCERT VOL PASSIE IN PELGRIMVADERSKERK
Concerto Rotterdam geeft op woensdag 12 november een concert vol passie, getiteld Volksmelodieën uit Europa,  in de historische en sfeervolle Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven.

Een uitnodigend concert voor zowel liefhebbers van wereld- als klassieke muziek.
De eeuwenoude simpele volksmelodieën raken ons nog steeds door hun directe emoties.
De luisteraar kan zich echter ook dieper laten meevoeren langs de uiteenlopende paden die de componisten uit Rusland, Transsilvanië, Polen, Duitsland en Moldavië hebben uitgestippeld om hun liefde voor volksmuziek over te brengen.
Een gepassioneerde avond met werken van Sjostakovitsj, Veress, Lutoslawski, Bruch, Janácek en Weiner.

Concertmeester Charlotte Potgieter.

Concerto Rotterdam is een strijkensemble bestaande uit veertien musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Meer informatie: www.concertorotterdam.nl

€20 / €17 met 65+ pas, Rotterdampas of jongeren tot 25 jaar
Locatie: Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk 20, 3024 RE, Rotterdam-Delfshaven.

Kaartverkoop
*   Via www.concertorotterdam.nl
*   Ticketshop Rotterdams Uitburo, Hoogstraat 110, Rotterdam
     Telefoon 010-24 00 166  www. rotterdamsuitburo.nl
*   Op concertavonden vanaf 19.30 uur aan de zaal

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"