Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | vrijdag 26 april 2024 17:02 uur | 2 bezoekers

Uittips en Nieuws

Uittips en nieuws voor de komendetijd

 

CLUB ZONDER CONCESSIES

FUNKNOIA
Welkom terug bij FUNKNOIA, dé nacht waar je de nieuwste broken beat te horen krijgt, gemengd met bass, bass en nog eens BASS.. Funknoia residents C.O.N.E. en NAEM SADIQ hebben een hoop nieuwe beats en gaan die met je delen!! Verwacht M.I.A. met haar “Boys” op de microfoon, Modeselektor achter de keys en King Britt in tha mix!!!
Zaterdag 1 november
23.00 – 05.00 uur | 7 euro

FAT LADY
Looking for the perfect Beat…..Zaterdag 08 november presenteert Fat Lady een allstar line up van soul vocalisten, hiphop mcs, beatmakers en djs.
Zaterdag 8 november
23.00 – 05.00 uur | 8,-
LIVE:
STACEY EPPS met JAMES EVERETT on drums (GEORGIA)
ONRA (PARIS)
PURSUIT GROOVES (NEW YORK)

GEWOON ZWETEN invites M&M SOUNDSYSTEM
Zaterdag 15 november
23.00 – 05.00 uur | 5,-
DUTCH DOLLS
M&M SOUNDSYSTEM

CLUB ZONDER CONCESSIES  KRUISKADE 26 ROTTERDAM
www.clubzonderconcess
ies.nl



Prinses Theater
Jazz meets Dance
Casa del Jazz in het Prinses Theater staat voor de combinatie tussen live muziek en dance. Tijdens de eerste editie van Casa del Jazz op 2 november wordt een cross-over gemaakt tussen Jazz en Dance. Artiesten als DJ Desiray, Saskia Laroo, Robbie Taylor, Adani & Wolf en Berenice van Leer bespelen tijdens hun sets instrumenten, aangevuld door de beste Jazz musici. Louis Armstrong op een beat van 128? Dansen en improvisatie kan tot ongekende hoogtes leiden! Onder het genot van een goed aangeboden glaasje Torres wijn en overheerlijke tapas, zijn de jaren 50 deze eerste zondag van de maand voelbaar in het Prinses Theater!

Locatie:     Prinses Theater, Historisch Delfshaven, Rotterdam            
Datum:     Zondag 19 oktober 2008                
Tijd:         17.30 uur tot 00.30 uur
Line-up:     DJ Roog, Dave Mayer, Thomas Hensbroek, Rolini, Leblom & Zawdi MC
Entree    €8,50 voorverkoop (Funkie House) - €10,00 aan de deur   
Website:     http://www.metzonsunday.nl/



Tentoonstelling Engels in Engels
Retrospectief rondom Rotterdamse cultuurpionier Chris Engels (1907-1980)

Vrijdag 31 oktober opent wethouder van economie, haven en milieu, Mark Harbers een bijzondere tentoonstelling: Engels in Engels. Rotterdammer Chris Engels (1907-1980) was arts, kunstenaar en cultuurpionier. Deze uitgesproken representant van het expressionisme heeft veel waardevol erfgoed nagelaten aan de Nederlandse kunst, wetenschap en literatuur. Tot en met 15 november is de expositie Varaan en sabeldier gratis te bezichtigen in de nieuwe ruimte Grandcentral 8 van Engels Grandcafé Restaurant Zalen.

Cultuurpionier
In 1936 vertrok Chris Engels als missiearts, met als passie kunst, naar de Nederlandse Antillen. Voor een internationaal kunstencentrum liet hij musici als Arthur Rubinstein en Louis Armstrong overkomen, kreeg directeur Willem Sandberg van het Stedelijk Museum zover om 50 meesterwerken te laten overvliegen en lanceerde literair tijdschrift De Stoep. De culturele duizendpoot onderhield vriendschappen met kunstenaars als Rietveld, Zadkine, Corneille en Henkes en was actief als medisch wetenschapper, kabinetsformateur en schermer op de Caraïbische Olympics. Engels was tevens grondlegger van het Curaçaosch Museum.

Bijzondere verdiensten
In Nederland en Rotterdam bleven de bijzondere bijdragen van Chris Engels lang onderbelicht, hier komt vanaf 31 oktober echter verandering in. Het retrospectief rondom Engels opent met een debat over de culturele band tussen Nederland en Curaçao. Aan het forum deelt Jacob Gelt Dekker mee, een man die miljoenen investeerde in het eiland. Verder bestaat het retrospectief uit muziek, filmmateriaal, interviews en de expositie getiteld Varaan en sabeldier. De locatie van de tentoonstelling, Grandcafé Restaurant Engels, is sinds jaar en dag een ontmoetingsplek voor zakenlieden, jongeren en kunstenaars. De plaats leent zich als geen ander voor de tentoonstelling van familielid en pionier Chris Engels. Gedurende de expositie kunnen gasten genieten van een bijzonder Curaçaos weekmenu (€ 22,50 p.p).

Locatie:        Engels Grandcafé Restaurant Zalen (Entree Weenazijde)
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam
010- 411 95 50
Datum:       Opening vrijdag 31 oktober 2008
Reserveren voor Engels in Engels en debat verplicht: constancevanduinen@xs4all.nl
Website: www.engels.nl


L/V Producties presenteert Made in Rotterdam  woe 12, do 13, vr 14 nov 20:30

Talent van Rotterdamse bodem krijgt ruim baan in Lantaren/Venster in het programma: Made in Rotterdam. Op deze avond presenteert Lantaren/Venster talenten die zich bewezen hebben en nu te gezamenlijk te zien zijn op een avond. Multitalent Tjon Rockon met zijn eerste film, danser/choreograaf Michal Rynia met een wonderlijke combinatie van klassiek-en hiphop en  dansers/choreografen Bryan Druiventak & Carlos Rocha met een vervolg van de Kitchenette 2 voorstelling: The road from Bellamy.
 

Michal Rynia:
Choreograaf en danser Michal Rynia komt uit Polen en heeft zijn eerste dansmoves geleerd op straat in de Poolse Hiphopscene. Hij is naar Rotterdam gekomen op aan de Rotterdamse Dansacademie (CODARTS) zijn opleiding te doen. Hier kwam hij in aanraking met moderne dans en klassieke dans. Rynia danst bij het Scapino Ballet Rotterdam en heeft daar in het Twoolsprogamma een choreografie gemaakt Switched.
Hernomen, bewerkt en wat bijgeschaafd is Switched nu ook op deze avond te zien, een wonderlijke cross-over tussen klassiek-, modern-en Hiphop. Rynia danst dit duet met Nastja Bremec. De eerste choreografie deze avond is ook van de hand van Rynia en draagt de titel Playground. Een dansvoorstelling met 7 dansers, geselecteerd uit studenten van de Rotterdamse dansacademie: CODARTS.
 
Tjon Rockon:
Tjon Rockon met de film Haari T.
Lantaren/Venster geeft podium aan Rotterdams multitalent Tjon Rockon met zijn eerste film Haari T. Tjon is begonnen als acteur bij Rotterdamse Lef en draaide plaatjes op de eerste Off-Corso feesten. Inmiddels heeft hij landelijke bekendheid gekregen door zijn rollen als Scarface, Haari T.  bij Made in a Shade. Tijdens Kitchenette 2 speelde Tjon nog op indrukwekkende wijze RIET: een performance gebaseerd op een handgeschreven brief van Tjons vader. Samen met Hesdy Lonwijk is er dan nu zijn eerste film Haari T.
 
Tjon Rockon is terug als Shaolin Meester Haari T!
In deze korte film van aanstormend regisseur Hesdy Lonwijk (Colour me Bad) bezigt Haari zijn Kung Fu in Rotterdam, waar hij escortgirls rondrijdt in zijn oude Plymouth. Wanneer Haari op een dag zijn dochtertje Bodhi mee krijgt belooft het voor hem een moeilijke taak te worden zijn twijfelachtige baan en de edele moraal van Shaolin Kung Fu te verenigen.
 
Tjon Rockon zal op deze avond als  DJ  zijn kunsten laten zien.
 
 
Een korte film van Hesdy Lonwijk (regie), Tjon Rockon (spel, concept) en Mels Kroon (productie).  Cast:  Esmarel Gasman, Kyoko, Tjon Rockon
 
Bryan Druiventak & Carlos Rocha
Bryan Druiventak en Carlos Rocha zijn twee oudgedienden uit de Hiphopscene. Zij hebben na jaren voor het eerst samengewerkt in de Kitchenette, editie 2 begin dit jaar. Hoewel zij elkaar al jaren kennen was het niet eerder gekomen tot een samenwerking en dat was te zien! De vonken spatten er vanaf tijdens de Kitchenette 2 en deze twee dansers die het dansidioom van de straat niet alleen naadloos beheersen en performen krijgen voorlopig niet genoeg van elkaar. En, gelukkig maar. Tijdens Made in Rotterdam zal een vervolg te zien zijn van The Road from Bellamy.
 
Choreografie/dans: Bryan Druiventak, Carlos Rocha.
 
 Programma made in Rotterdam:
 Dans:                         Playground  - choreografie  Michal Rynia
                                     7 dansers van RDA/CODARTS
 Dans:                         The Road from Bellamy  - choreografie/dans    Carlos Rocha/ Bryan Druiventak.
 Film:                           Haari T.  -  TjonRockon/ Hesdy Lonwijk
 Dans:                         Switched  -  dans: Michal Rynia + Nastja Bremec
 
L/V Producties woe 12, do 13, vr 14 nov | 20:30 | € 13 / € 11 



Lezing door fotograaf Erwin Olaf
Zaterdag 1 november om 11.00 uur in het theater in de kelder van selexyz donner, Lijnbaan 150 Rotterdam
 

Fotograaf Erwin Olaf verzorgt een lezing bij selexyz donner naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek 'Erwin Olaf' waarin o.a. zijn recente fotoseries ‘Rain, Grief and Hope & Fall’ zijn opgenomen. Aansluitend signeert hij.
 
Van 27 september 2008 t/m 11 januari 2009 presenteert Erwin Olaf in het  Fotomuseum Den Haag zijn nieuwe serie Fall naast voorgaande series Grief, Hope en Rain. Met hun ogen half open, hun blik van de camera afgewend, in het niets starend, roepen de modellen op de foto’s van Fall, de nieuwste serie van Erwin Olaf, een vreemd soort afstandelijkheid op. De portretten worden afgewisseld met stillevens van planten en bloemen in simpele keramische vazen. Door het kleurgebruik, de vreemde, haast onbeholpen gezichtsuitdrukkingen van de modellen en de bijna onwerkelijke setting, vormt de serie Fall het logische vervolg op de eerdere series Grief, Hope en Rain. Dit najaar zijn ze alle vier voor het eerst bij elkaar te zien in een overzichtstentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag.
Erwin Olaf (Hilversum 1959) maakt autonoom en commercieel werk. Naast foto’s maakt hij korte films. Zo heeft hij een aantal videoclips gemaakt voor Nederlandse artiesten waaronder Karin Bloemen en Paul de Leeuw. Sinds 2000 maakt hij alleen nog films die bestempeld kunnen worden als videokunst door hun vreemde thema’s en het ontbreken van een plot. Hij is vooral bekend geworden door foto’s te maken van mensen die niet helemaal voldoen aan het schoonheidsideaal
.

 

FAME OP ZUID
Op zaterdag 1 en zondag 2 november presenteert de SKVR de musical ‘Fame op Zuid’ in Theater Zuidplein. Met deze musical, gebaseerd op de gelijknamige film en tv-serie, viert de SKVR-Musicalschool tevens haar lustrum.
 

Al vijf jaar lang biedt de SKVR-Musicalschool iedereen in Rotterdam de mogelijkheid een ster te zijn in een grote musical. Dit initiatief is opgericht om jongeren en volwassenen hun talenten op het gebied van musical te laten ontdekken en ontwikkelen. Bij de musicalschool worden zij geschoold in de disciplines spel, zang en dans, om zichzelf aan het eind van dit repetitietraject te presenteren met een eigen versie van een bestaande musical. Hiermee biedt de SKVR een podium waarop de amateurmusicalster zijn of haar kunsten kan vertonen aan het grote publiek. The Wizard of Oz, The Little Shop of Horrors, Footloose en Pendragon hebben de afgelopen jaren de revue gepasseerd. Om het 5-jarig bestaan te vieren pakt de SKVR dit jaar uit met de grootschalige musicalproductie, Fame op Zuid. Dit doen zij in samenwerking met Theater Zuidplein.
 
Fame op Zuid is gebaseerd op het originele verhaal van de film en tv-serie Fame. Een verhaal over de perikelen van een groep jongeren van een New Yorkse theateropleiding, dromend van een toekomst als succesvol zanger, acteur, danser of muzikant. Ze zijn op zoek naar bekendheid en roem. De weg hiernaartoe is zwaar, vergt inzet en doorzettingsvermogen. In Fame op Zuid wordt de kern van het originele verhaal behouden, maar plaats van handeling is een theateracademie op Rotterdam Zuid. Samen met de spelers is het verhaal aangepast naar de veelzijdige en bruisende cultuur van Rotterdam. Het resultaat is een musical over ambitieuze, talentvolle jongeren in Rotterdam op weg om hun droom te realiseren. En dat is precies waar de SKVR-Musicalschool ook voor is bedoeld.
 
Fame op Zuid speelt op zaterdag 1 november om 20.00 uur en zondag 2 november om 14.00 uur in Theater Zuidplein. Kaarten kosten 8 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en 10 euro voor volwassenen en zijn te reserveren via Theater Zuidplein via www.theaterzuidplein.nl of 010 - 2030203


 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"