Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 08:38 uur | 3 bezoekers


CP from MB on Vimeo.

Uittips en Nieuws

Uittips en nieuws voor de komende tijd.

 

Off_Corso  WE ALL LOVE 80'S & 90'S

Zaterdag 29 november 2008? Locatie : Off_Corso, Kruiskade 22, Rotterdam Tijden: 22:00 – 05:00 uur Tickets : vvk 10,00 euro (excl. fee), deur 12,50 euro
Presale online : www.wealllove.com
Presale adres  : Chill Out Shop (Bijenkorf – Coolsingel 105 - Rotterdam)
                        Primera (alle winkels in Nederland / www.primera.nl)

+++++

JULES DEELDER VIERT VERJAARDAG IN OFF_CORSO
64 En nog niet dood, kleine jongens worden groot.
Jules Deelder viert op zondag 23 november zijn 64ste verjaardag. Onze Rotterdamse nachtburgemeester, schrijver, dichter en performer betreedt het podium samen met The New Cool Collective en Ger Sax voor een zinderend optreden. Daarnaast brengt dj Tintin de beste jazz platen ten gehore.

THE NEW COOL COLLECTIVE MET JULES DEELDER, & GER SAX
Eerder dit jaar, tijdens het North Sea Jazz festival, gaf The New Cool Collective met Jules Deelder en Ger Sax een geweldige show. Zij vonden de laatste tourervaring zo lonend dat ze in mei opnieuw gaan touren. Aangezien zij dan niet meer in Rotterdam zullen spelen, is er ter ere van Deelder’s 64ste verjaardag deze eenmalige kans om ze nog in Rotterdam te zien. Niks geen voorbereiding, geen geschreven performance, maar totale improvisatie. De show gaat over jazz en poëzie, het mixen van woord en muziek met als resultaat een kleurrijk, daverend jazz concert. De moderne jazz van The New Cool Collective met Latin invloeden, is voelbaar tot op het bot en Jules Deelder voert daarbij pittige muziekgedichten op en speelt zo nu en dan een sessie op de drums. 'Kom  allemaal kijken of blijf lekker op je hol zitten' is de passende en oer-Rotterdamse ondertitel van dit bijzondere optreden.

DEELDER EXPOSITIE
De maandelijkse Off_Corso EXPO opent op dezelfde avond een expositie over Jules Deelder. Tevens wordt tijdens de avond het in gelimiteerde oplage uitgebrachte boek Happy Man van Benjamin Herman (bandleader The New Cool Collective) verkocht. Aan het boek is een fotoprint toegevoegd van Jules Deelder en Benjamin Herman, gesigneerd door beide heren en de fotograaf.

llocatie:    Off_Corso, Kruiskade 26 Rotterdam
datum, tijd:     Zondag 23 november, 20:00 – 02:00 uur
Prijs & vvk:    8,- | vvk bij Cafe Ari (Nieuwe Binnenweg 142a), IT Records Selexyz Donner (Rotterdam), en online via www.off-corso.nl
Performers:     The New Cool Collective, Jules Deelder, Ger Sax, dj Tintin
Verkoop:    Boek Happy Man van Benjamin Herman + gesigneerde foto van Herman en Deelder voor €99,-


 

Het Rotterdams Open Podium

Het Rotterdams Open Podium is een talentenjacht voor musici, dansers, zangers, cabaretiers, toneelspelers van 17 jaar en ouder. Het wordt georganiseerd door Theater Zuidplein in samenwerking met  Lokaal Cultuur Centrum de Larenkamp, ‘t Kapelletje en het Zadkine College. Voor iedereen die een bijzonder sprankelende avond wil beleven vol met dans, zang, toneel en rap moet zeker een bezoek aan Het Rotterdams Open Podium niet overslaan.
 

Het Rotterdams Open Podium organiseert maandfinales in november, december, februari en maart. Ze vinden plaats bij Theater Zuidplein. Toegangsprijs is € 4.50, - of  € 3,50 -. Meer informatie over het Rotterdams Open Podium, de voorrondes, de maandfinales en de seizoensfinale is te vinden op www.hetrotterdamsopenpodium.nl


 

Studium Generale & Erasmus Cultuur
4 november 2008 19:30 tot 22:00
Locatie Room B-3, Woudestein
SG Filmclub


(Jason Reitman, 2007)
Juno is de tweede film van Jason Reitman na de fijn venijnige (anti-)rookkomedie Thank You for Smoking. Juno zou je een (anti-)zwangerschapskomedie kunnen noemen, over een 16-jarig meisje dat ongewenst en onverwacht zwanger is en moet besluiten wat ze met de vooralsnog ongeboren vrucht gaat doen.
Gevatte dialogen van ex-stripper nu scenarioschrijver Diablo Cody, in een naar het einde toe steeds sterker wordend komisch drama. Hoofdrolspeelster Ellen Page werd genomineerd voor een Golden Globe, net als de film en het scenario.

Nadere informatie:
Studium Generale
stg@oos.eur.nl
www.eur.nl/studium


 

Theater Hal 4

Gebruik je talent of ga naar huis! Dat is het thema van de jongerenvoorstelling Go Big Or Go Home van theatergezelschap Don’t Hit Mama. De voorstelling, die gespeeld en gedanst wordt door jongeren uit diverse werelddelen is op woensdagavond 5 november om 20:15 uur te zien in Theater Hal 4. Het enige Rotterdamse theater dat zich specifiek richt op jongerenprogrammering.

Waar kom je vandaan en wat is je talent? Go Big Or Go Home gaat over de durf om te experimenteren en grenzen te overschrijden. Maar ook over de durf van hen die de sprong waagden naar een andere wereld. In een mix van danstalen, waaronder breakdance, hip hop en flamenco laat deze voorstelling zien wat mensen beweegt en hoe ze bewegen. Dansers van diverse leeftijden en achtergronden tonen in deze voorstellingen zeer uiteenlopende, krachtige dansstijlen en persoonlijke verhalen. Ze confronteren de jeugd en elkaar met vragen over groot zijn, verlangen, dromen en thuis komen.

Theatermaker Nita Liem vond voor deze voorstelling inspiratie in de eeuwenoude en wereldwijde migratie van mensen en dansstijlen. In de voorstelling mixt zij Afrikaanse swing, roffelende Spaanse flamenco en Boliviaanse bewegingspatronen met dans van de straat vol headspins en backspins. Dans van Rotterdam tot Zuid-Afrika en van Spanje tot Amerika.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via 010-412 60 31 en kosten € 10,- per persoon. Groepen van minimaal 10 personen betalen € 8,- en kunnen reserveren via tanya@hal4.nl. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.theaterhal4.nl


 

Club Zonder Concessies (naast Off Corso)Fat Lady "It ain t over till the fat lady sings"

08 november 2008, 23:00-5:00 Entree: 8,-
Dj's: Thelonious, Lucky Dubz, Civil, Cutnice
Live: Eric Rico (USA), Onra (Paris, RBMA), Pursuit Grooves (Paris, RBMA)
Hosted By Colonel Red (UK)   bsmusic@gmail.com


 

Opening tentoonstelling “Halte Holland” in Villa Zebra op 8 november
Kunst gemaakt door kinderen uit asielzoekerscentra   

Kinderen uit meer dan 10 asielzoekerscentra in Nederland hebben met kunstenaars die zich inzetten voor Stichting de Vrolijkheid gewerkt aan een project rond het thema “reizen en bewaren”. Zij verzamelden beelden van het onderweg zijn. Flarden van herinneringen en dromen voor de toekomst in de vorm van tekeningen, foto’s, filmpjes en teksten. Het geheel vormt de expositie “Halte Holland”, die te zien is vanaf zaterdag 8 november tot en met zondag 7 december in Villa Zebra.
 
Naast de kinderen zelf, is ook het culturele erfgoed dat kinderen in asielzoekerscentra met zich meedragen altijd onderweg en in beweging. In de tentoonstelling “Halte Holland” wordt al het materiaal daarom geplaatst in een ruimte die herkenbaar is als een transitruimte op een vliegveld. Koffers staan opgeslagen en vormen de kern van de tentoonstelling. Bezoekers hebben de rol van medereizigers en hebben de tijd om rond te snuffelen, én om actief deel te nemen aan de tentoonstelling. Zowel kinderen als volwassen kunnen zelf aan de slag met hun eigen herinneringen en toekomstdromen, deze beschrijven of tekenen en wie weet hun creatie onderdeel van de tentoonstelling te laten zijn.
 
Het doel van de tentoonstelling is om waardevol (immaterieel) cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor een breder publiek. Het is belangrijk om de kinderen in asielzoekerscentra een gezicht te geven en ontmoetingen mogelijk te maken met deze kinderen afkomstig uit de hele wereld.
 
Opening
Op zaterdag 8 november om 15.00 uur vindt de opening van de expositie plaats in Villa Zebra met een vrolijk en muzikaal optreden van kinderen uit asielzoekerscentra. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via info@vrolijkheid.nl.
 

Stichting de Vrolijkheid is een netwerk van kunstenaars, musici en theatermakers die activiteiten organiseren voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Jonge vluchtelingen die in bijzondere omstandigheden leven en voor wie de toekomst onzeker is. Kunst is het instrument dat we ze geven. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om hun verhaal vorm te geven. Om zelfvertrouwen en talent te ontwikkelen. Om even kind te kunnen zijn.
 
De tentoonstelling is te zien tot en met 7 december 2008. Naast “Halte Holland” is de interactieve tentoonstelling “Had Alice haast?” ook te zien in Villa Zebra. Deze tentoonstelling is te bezoeken tot en met 14 december 2008.

Villa Zebra is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Iedere woensdag, zaterdag en zondag kunnen kinderen ook een workshop volgen (in de vakanties alle dagen).
Villa Zebra, Stieltjesstraat 21 3071 JV ROTTERDAM. Telefoon: 010 – 241 17 17 - E-mail: post@villazebra.nl - Actuele informatie op: www.villazebra.nl



CRAVEparty
CRAVEparty is de nieuwste trend uit Amerika. Na 3 succesvolle CRAVEparty’s in Rotterdam vind op 9 december as. de première in Amsterdam plaats met de Diamonds & Pearls CRAVEparty. Rotterdam organiseert voor het 2e jaar de feestelijke Christmas CRAVEparty op 16 december in de Thalia lounge. CRAVEparty: Sprankelend, stijlvol & inspirerend.

CRAVEparty is een feest waar alles plaatsvindt waar je als vrouw naar verlangt. Een avond met vriendinnen heerlijk bijkomen en genieten. Een avond vol inspiratie die sprankelt en verassend is. Even niet aan werk hoeven denken, kerstboodschappenlijstjes, of actieve moeder zijn. Een heerlijke glitter & glamour verwenavond voor jou en je vriendinnen die je in de kerststemming brengt. De CRAVEparty is voor jou de perfecte kerst belevenis.

Shoppen en ontspannen voor het goede Doel.
Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Stichting Viva la Donna, een stichting die vrouwen getroffen door kanker ondersteunt met nazorg en verwenbehandelingen.


Datum:     16 December 2008 
Tijd:         19:00 uur - 23:00 uur 
Locatie:    Thalia lounge, Rotterdam                    
Voorverkoop via www.CRAVEparty.nl  € 27,50
(inclusief glas bubbels, fingerfood, zoetigheden, een gratis workshop stijladvies, gratis demonstraties, optredens, entertainment en een goed gevulde goody bag). Aanbieding: neem 2 vriendinnen, collega's of zus mee en krijg 50% korting op het 3e kaartje . Ga naar www.CRAVEparty.nl en koop het kaartje Craveparty (3=2,5) en koop 1 kaart voor € 75,00 (dit is geldig voor 3 toegangskaartjes)


 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"