Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 05:31 uur | 1 bezoekers

Obamamia

Er maar van uitgaand dat Obama niet in Kenia is geboren gaat de prez elect in januari van start met een uitgebreid potje changen. Nou mogen wij eigenlijk niet al teveel babbels hebben als het om veranderingen gaat, want in Nederland gebeurt volgens ene meneer Heine alles een halve eeuw later. En die kon het weten.
Maar toch zijn we zo vrij onze twijfels uit te spreken over de door die man met dat gezonde kleurtje aangekondigde wijzigingen in het Amerikaanse wanbeleid. Om zo in de voetsporen te treden van populaire Democratische kanonnen als Jack Kennedy en Bill Clinton. Respectievelijk verantwoordelijk voor de escalatie van de oorlog in Vietnam en het platdemocratiseren van voormalig Joegoslavie. En beiden waren enthousiaste buitendedeurneukers. Klinkt dus al niet goed en dat gevoel wordt versterkt bij het aanschouwen van Barack's choice in de komende regeringsploeg. Allereerst Billary Clinton op Buitenlandse Zaken. Tenminste, als Republikeinse drollenwippers daar niet een stokje voor steken door te wijzen op een artikel in de Amerikaanse grondwet dat het zittende volksvertegenwoordigers verbiedt om in een nieuwe regering te stappen. Billary staat al lichtjaren bekend als een voorstander van een betaalbare ziektekostenverzekering voor iedereen. Prachtig, maar hoe krijg je dat voor mekaar als je bijvoorbeeld Maxime Verhagen een klamme hand moet geven? Bovendien is Billary lid van Bea's Bilderberg, de Council on Foreign Relations en de Trilateral Commission. Geen clubs die je meteen associeert met change. Integendeel. Erger nog, deze ellendige machtsconcentraties zijn nou juist in hoge mate verantwoordelijk voor de huidige ellende in de wereld. Nog zo'n mooi portret, Timothy F. Geithner. Timmy wordt de nieuwe minister van Financien. Heeft vroeger gewerkt bij de Ford Foundation en Kissinger Associates en is lid van Bea's Bilderberg, de Council on Foreign Relations en de Trilateral Commission. Dus dan weet je het wel. Dan hebben we die lieflijke Larry Summers op Economische Zaken. Ook al lid van Bea's etcetera etcetera. Larry produceerde ooit eens een paper waarin hij zei dat je giftig afval het best in onderontwikkelde landen kon dumpen, omdat die er het minste last van hadden. Carnaflap bij Trafigura misschien, maar bij ons gaat het licht uit.

Nou, toch nog maar eentje. Tom Daschle. Gepland voor Volksgezondheid. Wat denk je? Jawel. Bea's etcetera etcetera. Dat doet de deur dicht. Change? No we can't.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"