Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 06:31 uur | 1 bezoekers

Animal Life Foundation / Thuisdieren

Mens en dier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar over en weer, zowel positief en negatief. Animal Life Foundation zet projecten op waarmee we mensen en dieren op een positieve manier met elkaar verbinden en beide profijt hebben. Onze projecten zijn daar voorbeelden van.

Daarnaast steunen we organisaties die zich inzetten voor mens, dier en natuur op een praktische manier. Bijvoorbeeld door het geven van medische materialen of door het geven van informatie en voorlichting.

Thuisdieren

 

Zorgen voor huisdieren als het baasje dat (even) niet meer kanMet het pilotproject 'Thuisdieren' onderzoeken we of we hulp kunnen bieden aan mensen die door ziekte of ouderdom tijdelijk niet voor hun huisdier kunnen zorgen. Daardoor zien veel mensen zich gedwongen hun huisdier naar het asiel te brengen. Dat is een vreselijk moeilijke beslissing in een toch al erg zware tijd en de impact is heftig, zowel voor de eigenaar als voor het huisdier. Als het onderzoek succesvol uitpakt, willen we Thuisdieren zo mogelijk landelijk uitrollen.

Een huisdiereigenaar wordt bijvoorbeeld voor een bepaalde periode opgenomen in een ziekenhuis en er is geen buurman, kennis of familielid die de zorg voor het huisdier kan overnemen. Dan ziet men zich soms genoodzaakt om het dier naar het asiel te brengen. Er is immers geen andere oplossing voorhanden.

Dit is een vreselijk moeilijke beslissing in een toch al erg zware tijd. En de impact is heftig, zowel bij de eigenaar als bij het dier. Bij thuiskomst na de opname komt de klap hard aan als men beseft dat het huisdier er niet meer is. Dit bevordert het herstel niet, ook al omdat een huisdier een positieve invloed heeft in tijden van ziekte en herstel. Dit is inmiddels in vele onderzoeken bewezen. 

Met het pilotproject Thuisdieren willen we onderzoeken of we een oplossing kunnen bieden door (o.a.):

 ziekenhuisopname

Op wie richt Thuisdieren zich?  thuisdieren opvang

In de pilot willen we o.a. de volgende mensen hulp bieden:

 

Alle huisdieren komen in aanmerking voor opvang, dus ook knaagdieren, vogels en vissen. We zijn in juni 2008 gestart met een pilot project in het gebied Rotterdam - Groot Rijnmond. Als het onderzoek succesvol uitpakt, willen we Thuisdieren zo mogelijk landelijk implementeren. 

Zoekt u tijdelijke opvang voor uw huisdier en woont u in het gebied Rotterdam - Groot Rijnmond? Ga dan naar het aanmeldformulier. We zoeken ook nog logeeradressen/gastgezinnen voor deze tijdelijke opvang.  Mocht u een plekje over hebben om een huisdier tijdelijk op te vangen, dan kunt u zich hier opgeven.

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"