Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | donderdag 18 april 2024 23:26 uur | 2 bezoekers

Terra Shitalis

Op zaterdag 19 juli meldde het grootste dagvod van Nederland dat het bij ons tot voor kort zo populaire groen groen groen groen knollenknollenfonds Terra Vitalis aan de rand van de afgrond stond. De boekhouding zou wiemelen van de onduidelijke postjes, waaronder een hele stoet reizen die nooit zijn gemaakt. Verder heeft oom Fiscus beslag gelegd op de roerende zaken van de groenzoetersclub om een schuld van een kleine 670.000 flappen recht te trekken.

Waar kennen we Terra ook al weer van? O ja! een onderneming die zoals u weet met een wat rommelige leiding groene investeerders blij probeert te maken met o.a. winst uit teakhout in Costa Rica. Die club staat onder toezicht van een niet nader te noemen tv presentator. En hoe, want hij is ook nog commissaris. Een hoogleraar in belastingrecht en ... raadsheer oftewel rechter in Den Bosch. Mogen we daaruit enige conclusie trekken? Nee. Maar God hoort ons. 

O en hee, btw, de jaarrekeningen van 2004, 2005 en 2006 waren begin vorige maand ook nog niet vastgesteld. Da's een beetje laat. En als de met elkaar rollebollende aandeelhouders niet als de sodemieterij een paar ton in de kas storten dondert heel Terra Vitalis om met het geluid van Christian Albert's bolide. Als die tenminste nog in zijn kuipje mag plaatsnemen. Maar de belangen van de groene investeerders in Costaricaans teakhout zijn natuurlijk gewaarborgd. Sure.
Nou is het gezien een recente gerechtelijke uitspraak in Den Bosch nog maar zeer de vraag of een dergelijk artikel wel een actueel maatschappelijk belang dient. En of bijvoorbeeld de privacy van de Terra Vitalis-bestuurderen en andere internisten niet worden geschaad nu de naarstig snuffelende Autoriteit Financiele Markten nog geen uitspraak heeft gedaan over de praktijken binnen de Vitalishut. Maar als leken op dit terrein en als je deze problematiek bij de mainstreamjongens neerlegt zien die geen aanleiding om fors aan de noodrem te gaan hangen. Ach, wij zullen voor de zoveelste maal wel spoken zien. Uit Knokke of zo, of Haarlem......

Van iemand die al eerder over verrassende gebeurtenissen binnen de Terra Vitalis-krater berichtte, vernamen we een paar alleraardigste dingen. Zo schreef hij eerder deze week dat de driftig vuur spuwende yin en yangclub dit jaar een flink meloenenbedrag aan kredieten moet aflossen. En dat die verplichting naar alle waarschijnlijkheid zal moeten worden afgedekt door de opbrengsten van een tussenkap in Costa Rica. Lekker voor de investeerders, die overigens bij inschrijving al ruim veertig procent zien opgaan aan organisatie- en kapkosten. En dan is er buiten deze kredietproblematiek ook nog de liquiditeitsellende waarover wij vorige week maandag al repten. De groot-aandeelhouders schieten wel te hulp? Dacht onze informant even niet.
Onderhand boren dezelfde jongens die Terra Vitalis zo langzamerhand veranderen in een Terrara Vitalis via de firma Happy4us in Beverwijk weer nieuwe klantjes met een financiele overdosis aan. Deze ja-knikker is ook al behangen met yin en yang-tekens en voorzien van een echte Happypappa, Marc van Bakel (Octopussy...). Voornoemde klantjes kunnen bij Happy4us kredietjes krijgen en daarmee dan bijvoorbeeld participeren in de aankoop van stukjes grond in Nederland die ooit door het stijgen van de zeespiegel of andere onvoorziene omstandigheden plotseling interessant worden om er een pak huizen, een handje fabrieken of een moderne versie van de Ark van Noach neer te pleuren. Redelijk speculatief? Ja, maar waarom zou je geen mazzel hebben?

...zo de onderneming People Buy More Green (PBMG) is op de top van de bietenberg gearriveerd. De verkooporganisatie van de groenzoeterclub Terra Vitalis, intern ook wel aangeduid met Pleuris Bak Met Geld, werd gisteren in Haarlem failliet verklaard, ondermeer wegens onbetaalde rekeningen van drukkerij Johan Enschede. Zo'n beetje de helft van wat de investeerders ooit hebben ingelegd (100 meloen) is daarmee waarschijnlijk in CO2 opgegaan. Notabene, we hebben het hier wel over een door de AFM goedgekeurd en naar we aannemen in het snotje gehouden vehikel.
De andere helft van de inleg zit in de eveneens met een AFM-plakker door het
leven gaande Stichting Terra Vitalis. En daar zit het volgens professor in de belastingologie, plaatsvervangend kadi in Den Bosch, Terratoezichthouder, Baja-commissaris etcetera etcetera etcetera Harrie van Mens helemaal snor mee. De investeerders hoeven snachts niet zwetend hun sponde te verlaten en de kat een zwieper te geven. Alles is aanwezig in Costa Rica. De grond, de bomen, Henrique Juan de tuinman, echt alles. We zullen voorlopig maar aannemen dat dat zo is. Voor we weer in het privacymoeras verzeild raken. Maar we blijven alert. Dat wel!

Stay tuned!

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"